Υπάρχει αποφασιστικότητα για αλλαγή σελίδας

Υπάρχει αποφασιστικότητα για αλλαγή σελίδας
Photo Credits: INTIME

O Tάσος Τσατάλης γράφει για την ΑΕΚ που δείχνει ξεκάθαρη αποφασιστικότητα να αλλάξει το γρηγορότερο δυνατό σελίδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν ξέρω αν θα κολλήσει το πράγμα ή πόσο καιρό θα κάνει για να κολλήσει. Δεν ξέρω αν και που έχουν γίνει λάθη στις επιλογές. Υποψιάζομαι που μπορεί να λείπει κάτι. Δεν ξέρω αν έχουμε τον κατάλληλο προπονητή ή όχι, για την διαδικασία μετάβασης που είναι μπροστά μας, για την δημιουργία μιας καινούργιας AEK με τόσα νέα πρόσωπα.

Όλα αυτά πάνω κάτω τα καταλαβαίνουμε, τα νιώθουμε όλοι μας. Και είναι νορμάλ. Δεν ξέρεις, αν δεν τα δεις όλα στην πράξη, στο γήπεδο. Αλλά υπάρχει ένα στοιχείο που νομίζω δεν αμφισβητείται πλέον. Εντός ΑΕΚ – και ξεκινώντας σαφώς… από τα πάνω- υπάρχει ξεκάθαρη αποφασιστικότητα να γίνει ό,τι είναι δυνατό να γίνει για να αλλάξει το γρηγορότερο σελίδα η ομάδα.


Οι κινήσεις το επιβεβαιώνουν

Πλέον, αυτό επιβεβαιώνεται κι από την κίνηση στην αγορά των ελεύθερων, με την απόκτηση του Λάζαρου Ρότα. Κάτι ασυνήθιστο για την ΑΕΚ εδώ και χρόνια. Βεβαίως η συγκεκριμένη κίνηση έχει… πολύ βάθος. Γιατί έχουμε αλλαγή ισορροπιών στην ιεραρχία στο δεξί άκρο της άμυνας που ακουμπά άμεσα τον Μιχάλη Μπακάκη. Που ωμά, ρεαλιστικά, με την πορεία που έχει ειδικά τον τελευταίο χρόνο και κυρίως τα συχνά προβλήματα τραυματισμών, έβαζε μάλλον αυτονόητα στο τραπέζι το ζήτημα του πως πρέπει να κινηθεί η ΑΕΚ στην συγκεκριμένη θέση. Ο Ρότα συνιστούσε μια ευκαιρία. Δεν ασχολήθηκε μαζί του η ΑΕΚ μόνο όταν έμεινε ελεύθερος. Ήταν κοντά στην υπόθεση, έχουν γίνει πολύ λεπτοί χειρισμοί εδώ και μέρες, ας πούμε πως με κάποιο τρόπο καταλήξαμε στη συγκεκριμένη φόρμουλα για να γίνει η μεταγραφή.

Η ΑΕΚ θέλει να αλλάξει λοιπόν, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Και κοιτάει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτηματικά.

Δεν είναι πολλά για να είμαστε ειλικρινείς. Τουλάχιστον με μέτρο σύγκρισης την ισορροπία του ρόστερ και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχουν έρθει, τα ερωτηματικά δεν είναι πολλά. Απλά ένα τουλάχιστον, είναι πολύ κρίσιμο ως προς την απάντηση του… Εδώ λοιπόν λέω πως αν υπάρξει ευκαιρία να γίνει κίνηση που θα ταιριάζει με τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, προσωπικά εκτιμώ πως θα γίνει. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά πως τελείωσε η ιστορία με τον Ρότα.

Η εικόνα του Τσούμπερ στο φιλικό με την Ελλάδα, μαζί με την εικόνα που έχουμε οι λίγοι που είδαμε τον Άμραμπατ στον Βόλο, αποτελούν πολύ σαφή δείγματα της αλλαγής που συντελείται στην ΑΕΚ ως προς τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχουν επιλεγεί για το βασικό rotation. Μη κοροϊδευόμαστε. Προστίθενται παίκτες με χαρακτηριστικά από πλευράς αθλητικότητας κυρίως, που αυτή η ομάδα δεν είχε, αλλά είχαν οι βασικοί της αντίπαλοι.


Τέλος η ομάδα «Πόκεμον»

Εκτος από την ποιότητα, γερά κορμιά, που πατάνε δυνατά στο γήπεδο, στην κόντρα σωματικά δε μπορεί να τους πάρει εύκολα κάποιος αντίπαλος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ίδιο σκαρί δείχνει και ο Γέβτιτς. Συμπληρωμένο αυτό με τον Λιβάι Γκαρσία που επίσης είναι τέτοιο κορμί, τελειώνει αυτή η ιστορία με το να βλέπουν οι βασικοί ανταγωνιστές της ΑΕΚ κι εμείς μαζί τους για να λέμε την αλήθεια, την Ένωση σαν μια ομάδα «Πόκεμον».

Εδώ σήμερα δεν θα συζητήσω αναλυτικά τα ερωτηματικά για τα οποία γίνεται κουβέντα συνήθως το τελευταίο διάστημα. Και δεν θα το κάνω για δύο λόγους: Πρώτον πως δεδομένα θα προκύψουν και κενά ή σημεία που θα αποδειχθεί πως δεν είμαστε τόσο καλυμμένοι όσο πιστεύουμε. Δεύτερον, βλέπω ξεκάθαρα από το ρεπορτάζ πως υπάρχει ήδη διάθεση να γίνει σοβαρή δουλειά και με το επόμενο μεταγραφικό «παράθυρο».

Πείθομαι δηλαδή πως όποιο συμπέρασμα βγει από το πρώτο μισό, θα αξιοποιηθεί κατάλληλα τον Γενάρη. Ήδη εξετάζονται περιπτώσεις που θα είναι πιο εύκολο να προστεθούν στο ρόστερ τον Γενάρη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X