Την άμυνα ο προπονητής, την ομάδα τα αποτελέσματα

Την άμυνα ο προπονητής, την ομάδα τα αποτελέσματα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει τον απολογισμό των μεταγραφών της ΑΕΚ και όσα έρχονται στη σεζόν που ξεκινά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να δεις μπροστά, πρέπει κάποιες φορές πίσω. Για να «διαβάσουμε» καθαρά όσα αναμένεται να εκτυλιχθούν μπροστά μας στη σεζόν που ξεκινά στις 11 Σεπτέμβρη – με δεξιοτεχνική ντρίπλα Σκόκο, πέταξα από αυτή τη σεζόν το κάζο της Βελέζ – είναι καλό να γυρίσουμε λίγους μήνες πίσω. Τότε που η ΑΕΚ βούλιαζε αύτανδρη και ο Μελισσανίδης έστελνε μήνυμα ριζικής αλλαγής και ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα. Στο μεσοδιάστημα ως σήμερα, ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει να θυμίζουν εκείνη την ΑΕΚ.

Από τα γραφεία ως τις φανέλες, από τον προπονητή και τους περισσότερους παίκτες, η ΑΕΚ είναι κάτι νέο και διαφορετικό. Ως κάτι νέο, πάντα αποπνέει φρεσκάδα και γεννά ελπίδα. Οσο και αν οι «κιτρινόμαυροι» πιστοί είδαν πολλά και τρόμαξαν τα περασμένα χρόνια, είναι γεγονός πως η φετινή μεταγραφική «σοδειά», δείχνει εξαιρετική. Με απόλυτη στόχευση, πως η ΑΕΚ πρέπει να απαρτίζεται από παίκτες με ποιότητα, προσωπικότητα και εμπειρία.

Ως άλλοι καλλιτέχνες, οι αρτίστες της ΑΕΚ, θα δείξουν στο γήπεδο και στο χειροκρότημα, εάν θα τους αντέξει το σχοινί. Ωστόσο, δεν μπορεί να παραγνωρίσει κάποιος, πως στην τελική σούμα των μεταγραφών, η ΑΕΚ είναι η ομάδα που κινήθηκε πιο δυνατά, εντυπωσιακά, δυναμικά, από κάθε άλλο ανταγωνιστή εντός συνόρων. Το είχε και μεγαλύτερη ανάγκη άλλωστε, γιατί ακόμα και σήμερα, καλό θα είναι να τοιχοκολληθεί στα Σπάτα η περυσινή βαθμολογία και το -30.


Η δουλειά της διοίκησης

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, υπάρχουν κάποιες παραδοχές. Ο τεράστιος Πεπ Γκουαρδιόλα, έλεγε πριν από καιρό για το όνειρο της Μάντσεστερ Σίτι, πως όσα συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο από τη μέση και πίσω, είναι ευθύνη δική του. Από τη μέση και μπροστά, είναι ευθύνη της διοίκησης. Και νομίζω, πως έχει δημιουργήσει μια υπερομάδα, που άπαντες ζηλεύουν και αποδέχονται ως τεράστιο μέγεθος στο ποδόσφαιρο της εποχής μας.

Τι εννοεί ο «ποιητής» Πεπ; Μα απλά, πως όσα και αν διδάξεις στους παίκτες σου για αυτοματισμούς, καλή κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας, τελειώματα φάσεων, αν δεν έχουν το τόπι, αν δεν υπάρχει ποιότητα, πενιχρά αποτελέσματα θα φέρεις. Γι’ αυτό και όσοι στέλνουν την μπάλα στο πλεχτό χρυσοπληρώνονται και παραμένουν τα είδωλα και οι αφίσες στα παιδικά δωμάτια. Αν δεν πληρώσεις, αν δεν πας προσεκτικά, δεν θα πάρεις.

Η ΑΕΚ φέτος, έδωσε και πήρε πολλούς και καλούς παίκτες για το κομμάτι από τη μέση και μπροστά. Δίχως να βάζω στην ατζέντα τα περίφημα «οκτάρια» που δεν ξέρω τελικά και αν θα έχουν νόημα (Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ οι «κιτρινόμαυρες» επιλογές), η ΑΕΚ βρίθει επιλογών που – στα χαρτιά τουλάχιστον – φαντάζουν εξαιρετικές: Αμραμπατ, Τσούμπερ, Μάνταλος, Γκαρσία, Γέβτιτς, Τάνκοβιτς, Αραούχο, Ανσαριφάρντ!


Δυνατότητα να κάνεις ό,τι τραβά η ψυχή σου και κατεβάζει το μυαλό σου. 4-1-4-1 με όλα τα…μωρά στην πίστα της επίθεσης. 4-3-3 με δύο επιθετικογενείς κεντρικούς χαφ. 4-2-3-1 που θα έχει ισορροπία. 4-4-2 για φουλ επίθεση. Πολλές και καλές επιλογές, παίκτες που μπορούν να παίξουν περισσότερες από μία θέσεις, λύσεις που καλύπτουν πιθανούς τραυματισμούς, τιμωρίες, ντεφορμαρίσματα και δεν δίνουν σε κανέναν την αίσθηση του βασικού και αναντικατάστατου.

Δείτε περισσότερα για τον μεταγραφικό απολογισμό της ΑΕΚ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X