Η ηρωική προσπάθεια του Ζαχαριάδη σε ένα ακόμη "Σπάρταθλον"

Η ηρωική προσπάθεια του Ζαχαριάδη σε ένα ακόμη "Σπάρταθλον"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα ακόμη ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, το 34ο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Στον διεθνή αυτό δύσκολο αγώνα 245 χλμ, συμμετείχε για 5η φορά ο δρομέας Μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ).

Ο αγώνας έχει εκκίνηση το Ηρώδειο (Ακρόπολη Αθηνών) και τερματισμό το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη χρονικό όριο τις 36 ώρες συνεχούς τρεξίματος με ενδιάμεσους σταθμούς οι οποίοι έχουν χρονικά όρια, στοιχείο που κάνει τον αγώνα ακόμη πιο δύσκολο, σε συνδυασμό με την ζέστη και την υγρασία στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Όπως δηλώνει ο δρομέας, ο αγώνας του ήταν αφιερωμένος στα παιδιά του Ειδικού Σχολείο Πτολεμαϊδας. Φέτος τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο δύσκολα για τον δρομέα διότι δεν κατάφερε να έχει μαζί του συνοδό, ο οποίος είναι απαραίτητος σε έναν τέτοιο δύσκολο αγώνα, με αποτέλεσμα να αφιερώνεται λίγος χρόνος παραπάνω σε κάποιους σταθμούς στους οποίους έπρεπε να φροντίζει μόνος του για διάφορα θέματα που απαιτούνται.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τρέξει τα 215 από τα 245 χλμ σε 31 ώρες, φτάνοντας με λίγα λεπτά καθυστέρηση στον σταθμό 65 από τους 75 που υπάρχουν, (πριν την περιοχή Μνημείο, στις δύσκολες ανηφόρες για την Σπάρτη), και τον υποχρέωσαν λόγω κανονισμών να παραδώσει το Νο με το οποίο έτρεχε και να σταματήσει την προσπάθεια. Παρά την αντοχή του, την θέλησή και το πείσμα να συνεχίσει, αφού δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ή αντοχής, λόγω τήρησης των κανονισμών έπρεπε να παραδώσει το Νο αλλά όχι και την ψυχή του όπως δηλώνει ο ίδιος. Είχε στην διάθεσή του άλλες πέντε ώρες περίπου για να διανύσει άλλα 30 χλμ μέχρι την Σπάρτη και το δρομολόγιο μετά ήταν σχετικά εύκολο με κατηφόρες και γνωστό πλέον για τον δρομέα. “Δεν πειράζει” δηλώνει ο ίδιος “έχουμε μπροστά μας πολλούς δρόμους ακόμη, μαθαίνουμε και συνεχίζουμε, κάθε αγώνας και μια εμπειρία!!” Φέτος μάλιστα στη εκκίνηση ήταν κοντά του τα στελέχη της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, οι κ.κ. Κυριάκος Χηνας και Νίκος Δευτεραιος, οι οποίοι πήγαν στο Ηρώδειο για να ευχηθούν τον δρομέα. Στην Σπάρτη τον περίμενα μέλη του Club Original Spartis, τα οποία του πρόσφεραν και μία μπλούζα του Club. Ευχαριστεί όλους όσους με τον τρόπο τους ήταν κοντά του και στήριξαν την προσπάθεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X