Νίκα στο enwsi.gr: «Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι με την φανέλα της ΑΕΚ»

Νίκα στο enwsi.gr: «Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι με την φανέλα της ΑΕΚ»

Η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, Αντωνία Νίκα μιλάει στο enwsi.gr

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα από τα βασικά στελέχη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι η Αντωνία Νίκα.

Η 21χρονη μέσος φόρεσε την φανέλα του «Δικεφάλου» πέρυσι όταν το τμήμα βρισκόταν ακόμα στην Β’ Εθνική. Συνέβαλλε τα μέγιστα στην ιστορική άνοδο του τμήματος στην Α’ Εθνική και φέτος συνεχίζει να διαπρέπει τόσο με το ποδόσφαιρο γυναικών όσο και με το τμήμα futsal. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα πανηγύρισε με το τμήμα το πρωτάθλημα Ελλάδος με το δικό της γκολ να είναι αυτό που έδωσε στην ΑΕΚ τη μεγάλη νίκη στον τελικό. Η γεννημένη στις 24 Ιουνίου το 2022, Αντωνία μεγάλωσε στο Σχηματάρι και η αγάπη του μπαμπά της για το ποδόσφαιρο, την οδήγησε και αυτή σε αυτά τα βήματα. Ένα άθλημα που αγάπησε, δούλεψε, αφοσιώθηκε και κατάφερε να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ. Κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει, οι φιλοδοξίες είναι μεγαλύτερες και η ίδια δείχνει αποφασισμένη για να πετύχει όλα της τα όνειρα. Η Αντωνία σε μια μεγάλη συνέντευξη της στο enwsi.gr μίλησε για τους στόχους της αλλά και τι σημαίνει να αγωνίζεται με την φανέλα του  «Δικεφάλου».

-Αντωνία πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο λόγω του μπαμπά μου όσο ήμουν ακόμα στο δημοτικό. Ξεκίνησα από την τοπική του Ατρόμητου Σχηματαρίου. Έπαιζα με την ακαδημία ποδοσφαίρου στο τμήμα των αγοριών. Για μένα αυτό ήταν σημαντικό γιατί θεωρώ πως με βοήθησε να γίνω καλύτερη και να ανταγωνίζομαι σε υψηλότερο επίπεδο. Και τα παιδιά όμως με αντιμετώπιζαν σαν να είμαι ένα από αυτά, δεν ένιωσα ποτέ μειονεκτικά που ήμουν ένα κορίτσι σε μια ακαδημία αγοριών. Ήμουν εκεί μέχρι την 2α Γυμνασίου και μετά πήγα στην ομάδα της Χαλκίδας.

-Μετά ήρθε η ΑΕΚ, πως προέκυψε η μεταγραφή σου;

Στην ΑΕΚ ήρθα όταν έπαιζε ακόμα στην Β’ Εθνική, λόγω του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Με είχαν δει και με ήθελαν στην ομάδα. Εννοείται πως ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για μένα και μια τεράστια πρόκληση. Από την πρώτη κιόλας χρονιά φτιάξαμε μια πολύ καλή ομάδα στην ΑΕΚ και ανεβήκαμε χωρίς καμία ήττα. Ήταν ένα πρωτόγνωρο και δυνατό συναίσθημα νιώθοντας πως είμαι μέλος της ομάδας που κατάφερε να ανεβάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την ΑΕΚ στην Α’ Εθνική.

-Πως κρίνεις την φετινή πορεία της ομάδας στην Α’ Εθνική;

Είναι η πρώτη χρονιά της ΑΕΚ στην Α’ Εθνική και η  αλήθεια είναι πως και για μας είναι διαφορετικό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχουμε δει τεράστια βοήθεια από τον κόσμο σε κάθε παιχνίδι στην επαρχία ειδικά είναι στο πλευρό μας και μας στηρίζει. Νιώθεις διαφορετικά να παίζεις για την ΑΕΚ, γιατί ακόμα και σε κάποια παιχνίδια που δεν είμαστε πολύ καλά, μας δίνουν κίνητρο για να δίνουμε ακόμα περισσότερο. Δεν νιώθω πίεση όταν παίζω στην ΑΕΚ αλλά ένα επιπλέον κίνητρο για να γίνομαι συνεχώς καλύτερη.

Όσον αφορά την πορεία έχουμε κερδίσει φέτος κάποιες πολύ δυνατές ομάδες που πρωταγωνιστούν χρόνια στην Α’ Εθνική, έχουμε δείξει μια σταθερότητα. Είμαστε καινούργια ομάδα και πιστεύω πως έχουμε μέλλον. Φέτος αλλάξαμε και προπονητή αλλά δουλεύουμε σαν επαγγελματίες, είμαστε συγκεντρωμένες στον στόχο μας και διεκδικούμε το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι.

-Θεωρείς πως αυτή η ομάδα έχει την δυνατότητα για να διεκδικήσει τίτλους τα επόμενα χρόνια;

Σίγουρα υπάρχουν βάσεις  για να πρωταγωνιστήσουμε τα επόμενα χρόνια, οι αθλήτριες είναι μικρές και έχουν όρεξη και ταλέντο. Έχουμε χτίσει νοοτροπία νικητή και υπάρχει ένας πολύ δυνατός κορμός που πιστεύω πως η ΑΕΚ μπορεί να στηριχτεί για το μέλλον. Η φετινή σεζόν ήταν για μας ένα πολύ καλό μάθημα γιατί αποκτήσαμε πολύτιμες εμπειρίες και κοντράραμε ομάδες που είναι χρόνια στην κατηγορία.

-Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Futsal και μάλιστα με γκολ δικό σου στον τελικό. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Η αλήθεια είναι πως το θέλαμε πολύ αυτό τον τίτλο στο Futsal και το δείξαμε. Στον τελικό ήμασταν κουρασμένες γιατί είχαμε παίξει νωρίτερα αγώνα αλλά όσο έβγαινε η κούραση τόσο είχαμε και θέληση για να το πάρουμε και στο τέλος το καταφέραμε. Ήταν ένα μεγάλο δώρο για μας αυτός ο τίτλος στα 100 χρόνια της ΑΕΚ. Ήταν και η πρώτη κούπα της Ερασιτεχνικής για φέτος. Πάντα όταν σκοράρεις είναι όμορφο το συναίσθημα αλλά το σημαντικό είναι η ομαδική δουλειά και να κερδίζει η ομάδα.

-Θα ήθελες να συνεχίσεις στην ΑΕΚ και τη νέα χρονιά;

Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με τους ανθρώπους γιατί δεν έχει τελειώσει η σεζόν αλλά προσωπικά θα το ήθελα πολύ να παραμείνω και να συνεχίσω να αγωνίζομαι με την φανέλα της ΑΕΚ. Είμαι σίγουρη πως στα επόμενα χρόνια η ΑΕΚ θα μπορεί να διεκδικεί τίτλους όχι μόνο στο futsal αλλά και στο ποδόσφαιρο γυναικών;

-Πως σε αντιμετωπίζει το περιβάλλον σου όταν τους λες πως παίζεις ποδόσφαιρο

Οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν πλήρως, ούτε ότι παίζω σε αυτό το επίπεδο ούτε ότι η ΑΕΚ έχει ομάδα στην Α’ Εθνική. Παρά το γεγονός πως έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια η προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρου. Χρειάζεται πολύ ακόμα για να πούμε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι πιο κοντά στο φίλαθλο κοινό. Πιστεύω ότι έπρεπε να είναι πιο επαγγελματικό και όχι τόσο ερασιτεχνικό στην χώρα μας. Στο εξωτερικό το ποδόσφαιρο γυναικών έχει σίγουρα μεγαλύτερη προβολή αλλά είναι θετικό πως και εδώ γίνονται σταδιακά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Για το αν θα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή στο εξωτερικό, σίγουρα θα ήθελα να ζήσω αυτή την εμπειρία γιατί όπως είπα στην Ελλάδα είναι περισσότερο σαν χόμπι παρά σαν επάγγελμα.

-Θα προέτρεπες ένα παιδί που ξεκινάει την ενασχόληση του με τον αθλητισμό να επιλέξει το ποδόσφαιρο;

Φυσικά και θα το προέτρεπα. Εμένα προσωπικά μου έχει μάθει πολλές αξίες, να σέβομαι, να εκτιμάω ο ανταγωνισμός βέβαια είναι μεγάλος. Η χαρά όμως το να πετυχαίνεις αυτό που έχεις βάλει ως στόχο τα ανταμείβει όλα.

-Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ΑΕΚ;

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ΑΕΚ για την στήριξη σε όλη την διάρκεια της φετινής χρονιάς. Είναι πάντα δίπλα μας και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να φέρνουμε συνεχώς επιτυχίες στην ομάδα.

 

 

 

 

 

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X