ΑΕΚ: Πρωταθλητής Ελλάδος στους Εφήβους ο Μαδέσης

ΑΕΚ: Πρωταθλητής Ελλάδος στους Εφήβους ο Μαδέσης
Photo Credits: INTIME

Ένας ακόμη Πανελλήνιος τίτλος για τον αθλητή της ΑΕΚ, Αλέξανδρο Μαδέση ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής στην κατηγορία των Εφήβων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια εξαιρετική σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον πρωταθλητή της ΑΕΚ, Αλέξανδρο Μαδέση ο οποίος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων.

Ο αθλητής του «Δικεφάλου» κατέκτησε το πρωτάθλημα τόσο στο απλό όσο και στο διπλό μικτό μαζί με την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη. Την Κυριακή 28/04 είχαν πάρει μαζί την πρωτιά στο διπλό μικτό και την Τρίτη στο κλείσιμο του Πανελληνίου πρωταθλήματος της Καλαμαριάς, κατέκτησαν τον πανελλήνιο τίτλο και στο σημαντικότερο αγώνισμα και φυσικά έγιναν τα κεντρικά πρόσωπα της τετραήμερης δράσης.

Στην τελευταία του χρονιά στην κατηγορία ο αθλητής της ΑΕΚ προχώρησε με τον αέρα του φαβορί και ανέβηκε για τρίτη φορά στο απλό στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον τελικό κατέβαλλε με 4-0 σετ τον πανάξιο φιναλίστ Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου), ο οποίος είναι στην πρώτη του χρονιά στους εφήβους.

Η διοργάνωση συνδέεται και με τα κριτήρια συγκρότησης των νεαρών εθνικών ομάδων και πάντα κρύβει άγχος για τους αθλητές. Στο απλό εφήβων  καταγράφηκαν αρκετές εκπλήξεις μέχρι να προκύψει το ζευγάρι του τελικού. Κι αν ο Αλέξανδρος Μαδέσης έδειχνε μία υπεροχή από την κορυφή του ταμπλό, ο Γιάννης Κούτρας χρειάστηκε σπουδαίες νίκες από τη θέση 8 των seeding. Μετά από την πρόσφατη αναμέτρησή τους για τις θέσεις 3-4 στον τελικό των αναπτυξιακών ο Μαδέσης είχε ξανά τις πιθανότητες με το μέρος του. Εμφάνισε πολλές δυνάμεις, έβγαλε σταθερό παιχνίδι και σωστή τακτική και πήρε τη νίκη με 4-0. Γενικά στο αγώνισμα δεν έχασε σετ κι αυτό συνιστά εξαιρετική επίδοση (11-6, 11-3, 11-6, 11-8).

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Μαδέσης είχε bye στον γύρο των «32» και στη 16άδα απέκλεισε τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη (Φιλία Ορεστιάδας) με 3-0 σετ. Σήμερα 30/04 νίκησε τον Γιώργο Κοσμά στην 8άδα με 3-0 και τον Διονύση Τιμαμόπουλο στην 4άδα με 4-0 σετ. Ο τελευταίος μπαίνοντας στα μετάλλια έκανε το κάτι παραπάνω ως 7ο φαβορί.

Στην κορυφή και στο διπλό μικτό

Αλέξανδρος Μαδέσης και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη έφτασαν στον πανελλήνιο τίτλο του διπλού μικτού εφήβων-νεανίδων για την περίοδο 2023-2024. Στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Καλαμαριά ο αθλητής της ΑΕΚ και η αθλήτρια του ΓΑΟ Πειραιά προχώρησαν στο ταμπλό ως νούμερο 1 του αγωνίσματος. Στον τελικό νίκησαν με 3-1 σετ τους Διονύση Τιμαμόπουλο/Λεμονιά Γκαϊντατζή από τον ΑΣΕΑ Καβάλας. Από την περίοδο 2021-2022, που επανήλθε το αγώνισμα στο πρόγραμμα των Πανελληνίων πρωταθλημάτων, ο Μαδέσης κατέκτησε δεύτερη φορά χρυσό μετάλλιο, ενώ η Μεραμβελλιωτάκη πρόσθεσε νέο τίτλο στη συλλογή της. Στην πορεία τους μέχρι τον τελικό οι Μαδέσης/Μεραμβελλιωτάκη είχαν bye στον 1ο γύρο και στον 2ο απέκλεισαν τους Κώστα Φάκαρο/Qi Xinyu (Φοίνικας Πειραιά/Ταταύλα) με 3-0 σετ. Στα προημιτελικά έκαμψαν τους Ηρακλή Κερασίδη/Άλκηστη Κασίμη (ΔΑΟ Ταύρου/ΠΚΔ Ταύρου) με 3-1 σετ και στα ημιτελικά τους Γιώργο Κοσμά/Μαύρα Κοντοπούλου από τον ΔΑΟ Ταύρου και το ΠΚΔ Ταύρου αντίστοιχα με 3-0.

«Ασημένιοι» στο διπλό Εφήβων με Γερακιό

Εκτός από τα δύο χρυσά σε ατομικό και διπλό μικρό, ο Αλέξανδρος Μαδέσης μαζί με τον Γιώργο Γερακιό κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό εφήβων χάνοντας με 3-1 από τους Στάθη Μανωλόπουλο/Γιώργο Κοσμά. Οι Μαδέσης και Γερακιός από την ΑΕΚ είναι ακόμα στα πρώτα τους ματς ως δίδυμο αλλά αντιμετώπισαν καλά τον συνδυασμό επίθεσης και άμυνας και είδαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη με δύο «σόρι» στο 10-8 του 4ου σετ (4-11, 11-8, 11-9, 12-10). Να προστεθεί ότι στην Καλαμαριά ο Ελληνοάγλλος Γερακιός είχε στην τεχνική καθοδήγηση τον Έρικ Γκλοντ, τον διεθνή άσο από το Λουξεμβούργο. Ο  αριστερόχειρας αθλητής αγωνίζεται στην 1η κατηγορία της Αυστρίας με την Μπάντεν κι εκεί προπονείται κυρίως ο 18άχρονος Γερακιός.

Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X