Περί φορ και περί εξτρέμ

Εικόνες από το φιλικό ΑΕΚ-Μπάνικ Οστραβα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό δεν κέρδισε με 14-0 όπως ο ΠΑΟΚ. Θα μου πείτε πως ούτε ο ΠΑΟ κέρδισε με 14-0, παρόλο που έπαιξε με την ίδια ομάδα με την οποία έπαιξε ο ΠΑΟΚ. Υποθέτω πως αν η ΑΕΚ επέλεγε ως αντίπαλο για το πρώτο φιλικό της, μια μικτή της μπυραρίας με τα ωραία μπέργκερ στην πλατεία του Κίελτσε, μπορεί και να κέρδιζε με 15-0. Και τότε να κουβεντιάζαμε πως όχι μόνο δεν θέλει φορ, αλλά έχει και το περιθώριο να πουλήσει και δυο – τρεις.

Η ΑΕΚ βεβαίως κέρδισε μόνο με 1-0, μια ομάδα που κάποτε ήταν ο φόβος και ο τρόμος της Τσεχοσλοβακίας και που τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της από τον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία. Αλίμονο για όποιον σκεφτεί πως επειδή αυτό το ματς έληξε με 1-0, η ΑΕΚ καίγεται για ένα βαρβάτο σέντερ φορ. Επίσης είναι ποδοσφαιρικά αφελές να στηρίξει κανείς το επιχείρημα της επιτακτικής ανάγκης για φορ, στο γεγονός πως ο Αραβίδης δεν έκανε γκολ, στο τετ α τετ που είχε στο φιλικό με την Μπάνικ. Διότι ότι και αν πει κάποιος τώρα ή σ’ έναν μήνα ή στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος για τον Αραβίδη, πάλι από τους πιο πολύτιμους παίκτες της ΑΕΚ θα είναι μέσα στη σεζόν.

Η ΑΕΚ χρειαζόταν και χρειάζεται έναν φορ κλάσης. Τελεία και παύλα. Όπως έχει πάρει έναν στόπερ κλάσης όπως ο Τσιγκρίνσκι. Όπως έχει χαφ κλάσης όπως ο Σιμόες και όπως έχει μαέστρο κλάσης όπως ο Μάνταλος. Η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα «κανόνι» για την επίθεση πριν το φιλικό και το χρειάζεται ακόμα και μετά το φιλικό, που απλώς επιβεβαίωσε και όχι γέννησε την (ΑΠΟΛΥΤΗ) ανάγκη για έναν γερό χαρτί στην κορυφή της επίθεσης.

Προφανώς και ο Κετσπάγια θέλει τον φορ αύριο. Δικαίως τον ήθελε από την πρώτη μέρα της δουλειάς εδώ στο Κίελτσε, καθώς είναι βασικό κομμάτι του παζλ της ΑΕΚ της νέας σεζόν. Και μάλιστα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του φορ, θα καθορίσουν σε κάποιο βαθμό και το μοντέλο της ομάδας. Όμως θα μου επιτρέψετε να επισημάνω, πως αν πρόκειται να έρθει, φορ που θα κάνει την διαφορά, ενδεχομένως να αξίζει τον κόπο το ρίσκο της υπομονής. Και μεταξύ μας, θα επιμείνω πως χρειάζεται φορ που θα κάνει την διαφορά. Ενώ έχω και ένα όνομα στο μυαλό μου, γιατί ο κυρ Σολντίνι μου έβαλε διάολια. Επομένως ίσως επιβάλλεται η υπομονή.

Τώρα θα μου πείτε, υπάρχει και το ευρωπαϊκό ματς σε 20 μέρες. Και χρειάζεται ο σέντερ φορ. Αλλά θα επιμείνω πως είναι τουλάχιστον άκομψο να κρέμεται όλη η ΑΕΚ από μια μεταγραφή, όσο κομβική και αν είναι, όταν υπάρχουν ήδη στο ρόστερ όχι ένας αλλά δυο ποδοσφαιριστές για την συγκεκριμένη θέση. Και είναι στο ρόστερ, όχι διότι είναι πρωτοξάδελφοι του Μελισσανίδη και μπατζανάκιδες του Μπάγεβιτς, αλλά γιατί η ομάδα τους πιστεύει. Και τουλάχιστον ο ένας εξ αυτών (λέγε με Αραβίδη), έχει βοηθήσει πολύ. Αυτά περί σέντερ φορ και πάμε παρακάτω.

Εκτός από επιθετικό, η ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει και εξτρέμ. Σε αντίθεση με την περίπτωση του φορ, απ’ αυτό το πρώτο φιλικό, θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω πως δεν προέκυψε ως επιτακτική ανάγκη για ακραίο επιθετικό. Τουλάχιστον όχι ως βασική λύση. Διότι αυτή η τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, όπως την παρέταξε ο Κετσπάγια στο ματς με την Μπάνικ, είναι ιδανική για περισσότερους από έναν λόγους. Ο πρώτος και κύριος, είναι πως κουβαλά την χημεία της από πέρυσι. Ο δεύτερος λόγος είναι πως δίνει θέση βασικού σ’ έναν παίκτη όπως ο Βάργκας, που όπως είναι τα δεδομένα του ρόστερ αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να παίξει πουθενά αλλού. Και όπως αποδείχθηκε και πέρυσι, όταν τελείωσε μόνος του και τα τρια ντέρμπι, αλλά όπως αποδείχθηκε ακόμα και σ’ αυτό το πρώτο φιλικό, ο Βάργκας δεν είναι παίκτης για τον πάγκο.

Όταν βέβαια ήρθε πέρυσι στην ΑΕΚ ο Βενεζουελάνος, επέμενε πως δεν του ταιριάζει και δεν θέλει να παίζει ως εξτρέμ. Προτιμούσε κάπου αλλού, που ούτε και ο ίδιος ήξερε που ήταν αυτό το κάπου αλλού. Αλλά μια ματιά στην περσινή σεζόν, ή έστω μια ματιά σ’ όσα έκανε ο Βάργκας στο πρώτο φιλικό εδώ στο Κίελτσε (που ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ ξεκινώντας προσπάθειες από το αριστερό άκρο), αποδεικνύει πως μόνο ως εξτρέμ μπορεί να κάνει πράγματα. Και αν στο ένα άκρο είναι ο Βενεζουελάνος, στο άλλο άκρο θα είναι ο Μπαρμπόσα. Αδιαπραγμάτευτο αυτό για τον Πορτογάλο. Ενώ φυσικά υπάρχει και ο Πλατέλλας, που σημειώνω, πως είναι ο μοναδικός που μέχρι τώρα κάνει με απόλυτη συνέπεια αυτό που ζητάει ο Κετσπάγια από τα εξτρέμ. Κίνηση και σουτ στο τέρμα.

Ακόμα και έτσι, προφανές το κενό και αναγκαιο και (ποδοσφαιρικά) λογικό η ΑΕΚ να προχωρήσει σε μια ακόμα κίνηση ενίσχυσης ως εναλλακτική για τα άκρα της επίθεσής της. Αλλά μου μοιάζει ελαφρώς παράλογο, να καίγεται τόσο πολύ και να κρέμεται από τα χείλη κάποιου… Τσαβαρία. Που μπορεί να είναι και ο καλύτερος εξτρέμ της Ευρώπης. Όμως η ΑΕΚ τον θέλει, καταρχήν ως εναλλακτική του Βάργκας και του Μπαρμπόσα. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε στο γήπεδο, στο πρώτο φιλικό. Αυτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X