Η ΑΕΚ των ανατροπών, η λασπομαχία της Δράμας που οδήγησε στο πρώτο πρωτάθλημα! (VIDEO)

Η ΑΕΚ των ανατροπών, η λασπομαχία της Δράμας που οδήγησε στο πρώτο πρωτάθλημα! (VIDEO)

Μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ στη Δράμα στην τελική ευθεία για τον τίτλο με τα γκολ του Μανωλά και του Σαββίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρώτος επαγγελματικός τίτλος της ΑΕΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο το 1989 είχε βασιστεί στη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα της ομάδας κυρίως εκτός έδρας. Από τα εννέα «διπλά» της ΑΕΚ, τα οκτώ είχαν διαφορά ενός γκολ, ενώ δύο από αυτά είχαν αποτελέσει προϊόντα ανατροπής: το 1-2 στην έδρα του Εθνικού και το 1-2 στην έδρα της πολύ αξιόμαχης Δόξας Δράμας της εποχής εκείνης.

Το τελευταίο αποτέλεσμα είχε περάσει στην ιστορία σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια. Η ΑΕΚ αναζητούσε 3η σερί νίκη, με την ελπίδα να εκμεταλλευθεί τυχόν απώλεια του δεύτερου Ολυμπιακού στο τυπικά εκτός έδρας ντέρμπι (της κοινής έδρας) του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και να αυξήσει τη διαφορά του ενός βαθμού. Οι «αιώνιοι» έφεραν 1-1 τελικά και η ΑΕΚ αύξησε σε δύο τους βαθμούς της διαφοράς (2-1-0 το βαθμολογικό σύστημα μέχρι το 1992) με την ανατροπή της Δράμας.

Με υπογραφή Σαββίδη

Ο Κύπριος αρχηγός της ΑΕΚ Γιώργος Σαββίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης αυτής, σκοράροντας σε τρίτο συνεχόμενο ματς. Αρχικά ο Στέλιος Μανωλάς ισοφάρισε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τόνι Σαβέβσκι στο 27’ (είχε ανοίξει το σκορ στο 12΄ο Βασίλης Βούζας) και στο 67’ ο Σαββίδης έβαλε το γκολ της νίκης με νέα κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιώργου Φαμέλη. Πριν τη σέντρα, όμως, είχε προηγηθεί ατομική προσπάθεια του Σαββίδη με την οποία ξεκίνησε την αντεπίθεση.

Ήταν η τρίτη από συνολικά έξι σερί νίκες που έκανε η ΑΕΚ και που την έφεραν στους τρεις βαθμούς διαφοράς από τον Ολυμπιακό. Αυτή η διαφορά έμελλε να δώσει στην ΑΕΚ σημαντικό προβάδισμα, αν και στο τέλος χρειάστηκε η νίκη στο καθοριστικό ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με το ιστορικό γκολ του Τάκη Καραγκιοζόπουλου, για να κατακτηθεί ο τίτλος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Χατζής, Γεωργιάδης (46’ Σταματής) Μανωλάς, Κούτουλας, Π. Παπαϊωάννου, Σαββίδης, Σαβέβσκι, Μπατάλης (58’ Χριστοδούλου) Οκόνσκι, Φαμέλης

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X