Την Κυριακή παίζουμε με ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Ολυμπιακό μαζί

Την Κυριακή παίζουμε με ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Ολυμπιακό μαζί
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης χτυπάει «καμπανάκι» κινδύνου για το ματς της ΑΕΚ στην Τούμπα και πόσα ποντάρουν όλοι μήπως και της κάνουν τη ζημιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το βράδυ της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό ήταν όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, εκτός από τους ΑΕΚτζήδες. Η ΑΕΚ ισοπέδωσε, απογοήτευσε, έριξε σε κατάθλιψη όλους τους άλλους μαζί. Κατάθλιψη που προσπαθούν να υπερνικήσουν και τώρα αφοσιώνονται ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πάλι στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ είναι… τα ρέστα όλων των αντιπάλων μας μαζί.

Στον Παναθηναϊκό, θα το δείτε και σήμερα από την αρθρογραφία τους, αλλά να ξέρετε πως λέγεται κι εντός ομάδας συνεχώς από την Πέμπτη, δουλεύουν στο να τονωθεί το πιστεύω των παικτών του και το στηρίζουν στο παρακάτω. Τους λένε το εξής: Η ΑΕΚ θα χάσει στην Τούμπα και στο Φάληρο και το πρωτάθλημα είναι στο χέρι μας, θα εξαρτηθεί από μας.

Πρέπει να περάσουν την ΑΕΚ

Δεν το γράφουμε για λόγους προπαγάνδας αυτό. Συμβαίνει. Όποιος μας διαβάζει από τον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή ξέρει πως συμβαίνει. Και δεν είναι και κακό γι΄αυτούς άλλωστε. Τι θα κάνουν; Και γιατί να μη το σκέφτονται; Η ΑΕΚ παίζει στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη. Με δύο αντιπάλους που στο γήπεδο τους θα παίζουν τα ρέστα τους είτε για τις όποιες ελπίδες για πρωτάθλημα, δεν έχει σημασία πόσο πολλές ή λίγες είναι και για κάτι ακόμη: Για να μη ρισκάρουν την Ευρώπη σε περίπτωση που πάρει ο Άρης το κύπελλο.

Όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα, ακόμη και το να μην πάρουμε βαθμό σε κανένα από τα δύο αυτά ματς. Ντέρμπι είναι, όλα είναι μέσα. Από αυτή την άποψη καλά κάνουν και το λένε μεταξύ τους στον Παναθηναϊκό. Και φυσικά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μην λένε το ίδιο και στον προσεχή αντίπαλο μας και στον Ολυμπιακό. Και σε ένα συμφωνούν όλοι. Πως επειδή για να πάρει κάποιος άλλος το πρωτάθλημα αδιαπραγμάτευτα πρέπει να περάσει αυτόν που είναι τώρα πρώτος και με διαφορά, την Κυριακή η ΑΕΚ πρέπει οπωσδήποτε να χάσει.

Τεράστιο βήμα, αλλά δεν πήραμε το πρωτάθλημα

Αν χάσουμε και ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Άρη, το σκηνικό δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό που ζούμε τώρα. Θα έχουμε ένα βαθμό διαφορά με τον Παναθηναϊκό και θα ακολουθεί Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός. Δεν πάμε σε πιο ευρύτερες σκέψεις βάσει συνολικά του προγράμματος. Πάμε σε αυτό που θα συμβαίνει άμεσα. Και ο ΠΑΟΚ θα έχει αναπτερώσει τις ελπίδες του αν μας κερδίσει και ο Ολυμπιακός το ίδιο.

Με τον Παναθηναϊκό, λοιπόν, την Τετάρτη, κάναμε μια νίκη που είναι τεράστιο βήμα και ήταν τεράστια προϋπόθεση για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αλλά δεν κάναμε την νίκη που μας δίνει το πρωτάθλημα. Και πρέπει να ξυπνήσουμε άμεσα, να μην αφεθεί η ομάδα να πιστέψει αυτό που έντεχνα προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι αντίπαλοι («η ΑΕΚ ήδη πρωταθλήτρια» κλπ) και κάποιοι δικοί μας από αφέλεια.

Με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο πάθος

Έχουμε ένα ματς «αίμα και άμμος», με αντιπάλους που θα παίξουν με λύσσα για τις δικές τους πιθανότητες και από μίσος για μας, την Κυριακή. Που ψάχνουν διέξοδο από το αδιέξοδο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων κι έχουν σοβαρά θέματα στο μέσα τους. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο ο ΠΑΟΚ να γίνει η ΑΕΚ της περασμένης Τετάρτης και η ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός της περασμένης Τετάρτης.

Κανένα πρωτάθλημα δεν έχουμε πάρει και πρέπει και ο περίγυρος να παλέψει για να διώξει αυτή την εντύπωση. Για να πάρουμε το πρωτάθλημα πρέπει αρχικά την Κυριακή κι αν χρειαστεί μετά και στον Ολυμπιακό, να παίξουμε στην ίδια ένταση, με το ίδιο πάθος, την ίδια αποφασιστικότητα και θέλω, που είχαμε την Τετάρτη. Κι αυτή την φορά όχι στην έδρα μας. Πρέπει να βγάλουμε τα ίδια στοιχεία σε εχθρικό περιβάλλον.

Ας σταματήσουμε λοιπόν τώρα τις θριαμβολογίες, όπου υπάρχουν. Τίποτα δεν έχει κριθεί, όλα είναι μπροστά μας. Μπροστά μας και στο χέρι μας, αρκεί να μην κοιμηθούμε και να μη χάσουμε ίχνος από τον φανατισμό και το θέλω του 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Ο Ενωσίτης

Κώστας Τσίλης: ΑΕΚ: Λίγη υπομονή, μέχρι το πρωινό της 20ης του Μάη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X