Η... θυσία του Πάσχα, οδήγησε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα! (VIDEO)

Η... θυσία του Πάσχα, οδήγησε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα! (VIDEO)

Νίκη τίτλου στην Ελευσίνα για την ΑΕΚ με πολύ εσωτερικό... πασχαλινό παρασκήνιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Πανελευσινιακού στο ξερό γήπεδο της Ελευσίνας, σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια, ήταν ένα από τα τελευταία καθοριστικά βήματα προς την κατάκτηση του τίτλου του 1968. Ηταν, όμως, και ένας αγώνας με ιδιαίτερο παρασκήνιο: με ένα «οικογενειακό» Πάσχα της ομάδας στο ξενοδοχείο, αλλά και με μια… ανταρσία!

Ηταν οι εποχές που οι γιορτές συνδυάζονταν με ποδόσφαιρο. Η τότε διοργανώτρια του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής ΕΠΟ όριζε σχεδόν πάντα αγώνες τη δεύτερη μέρα του Πάσχα και ο Γένε Τσάκναντι έκρινε απαραίτητο να «μαντρώσει» τους παίκτες στο ξενοδοχείο από το Μεγάλο Σάββατο!

Η σκληρή απόφαση και οι αντιδράσεις

Ο πρωτοποριακός και απόλυτα επαγγελματίας σε εποχές ερασιτεχνισμού Ουγγρογερμανός προπονητής της ΑΕΚ δεν διακινδύνευσε να αφήσει τους παίκτες του ελεύθερους το Πάσχα, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του είχε ήδη πάρει μια διαφορά επτά βαθμών από τον Ολυμπιακό, αλλά και με έναν αγώνα περισσότερο (με βαθμολογικό σύστημα 3-2-1).

Εκείνη τη Δευτέρα του Πάσχα η ΑΕΚ ένιωσε… πρωταθλήτρια, αφού η νίκη της με 1-0 με γκολ του αρχηγού της Ανδρέα Σταματιάδη στο 32′ σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού στη Βέροια, της επέτρεψαν να ξεφύγει εννέα βαθμούς. Ο Τσάκναντι δικαιώθηκε για τις αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές τακτικές του (βασικοί παίκτες, όπως οι Σεραφείδης, Κεφαλίδης, Πομώνης, Βεντούρης κ.α. είχαν μείνει εκτός ενδεκάδας στα τελευταία δύο ματς) και βγήκε νικητής από την κόντρα με τον αμυντικό Τάσο Βασιλείου που αρνήθηκε να κλειστεί στο ξενοδοχείο πασχαλιάτικα και έφυγε για να πάει στην οικογένειά του.

Νίκη κόντρα στο… κατς

Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, αλλά νικηφόρος. Αν και οι παίκτες της Ελευσίνας «έπαιζαν κατς», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τσάκναντι, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με κορυφαίο του γηπέδου τον Καραφέσκο αλλά και με σωτήρα σε δύο περιπτώσεις τον τερματοφύλακα Θοδωρή Μανιατέα που πριν από λίγα χρόνια έφυγε από τη ζωή. Στο 81′ αποβλήθηκε ο Καρμπόνης του Πανελευσινιακού.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μανιατέας, Φρογουδάκης, Ιορδάνου, Σοφιανίδης, Μπαλόπουλος, Καραφέσκος, Σταματιάδης, Παπαγεωργίου, Νικολαϊδης, Σκευοφύλαξ, Παπαϊωάννου

 

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X