Η βαριά φανέλα της ΑΕΚ Betsson πήγε να γράψει ξανά ιστορία, ήττα (79-72) και αποκλεισμός στις λεπτομέρειες από τον Παναθηναϊκό

Η βαριά φανέλα της ΑΕΚ Betsson πήγε να γράψει ξανά ιστορία, ήττα (79-72) και αποκλεισμός στις λεπτομέρειες από τον Παναθηναϊκό
Photo Credits: INTIME

Με πάθος, σωστό πλάνο και εκπληκτικούς Κουζμίνσκας, ΜακΡέι η ΑΕΚ Betsson έφτασε το ματς στο σουτ, αλλά με μισή ομάδα ηττήθηκε στο φινάλε

Η ΑΕΚ Betsson προσπάθησε αρκετά έχοντας πάθος και σωστό πλάνο, αλλά ηττήθηκε με 79-72 από τον Παναθηναϊκό κι αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του Final-8 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Μια πάρα πολύ καλή ΑΕΚ Betsson πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά τελικά έχασε (79-72) από τον Παναθηναϊκό στο τέλος. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου, εμφανίστηκε πολύ διαβασμένη και βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, είχε καλό αγωνιστικό πλάνο και ουσιαστικά έχασε το παιχνίδι από ένα λάθος του Ραντλ στο τέλος, που δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να μειώσει στη μια κατοχή.

Ο Κουζμίνσκας στην επιστροφή του, έδειξε πόσο έλειψε για από την ομάδα, καθώς ήταν ο καλύτερος παίκτης και ο πρώτος σκόρερ της, με 18 πόντους, ενώ και ο ΜακΡέι με τον Ραντλ βοήθησαν. Πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Ηλία Ζούρο, που το πάλεψε με διάφορα σχήματα. Με τέτοιες εμφανίσεις στην συνέχεια η ΑΕΚ μπορεί να πετύχει τις νίκες που θέλει αρκεί να συνεχίσει να βελτιώνεται.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ηλίας Ζούρος παρέταξε τους Νάιτ, Ραντλ, ΜακΡέι, Κουζμίνσκας και Αγραβάνη, ενώ ο Εργκίν Αταμάν τους Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ. Άστοχες οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα με σερί χαμένες επιθέσεις για να ευστοχήσει ο ΜακΡέι σε δίποντο και σπάσει το ρόδι για την ΑΕΚ (4-2). Το μαρκάρισμα του Μήτογλου ήταν πρόβλημα μέσα στην ρακέτα, με τον Ραντλ να πετυχαίνει τρίποντο και να μειώνει το σκορ (10-7). Κουζμίνσκας έδειξε πόσο έλειψε από την ομάδα τόσο καιρό αφού είχε ήδη 5 πόντους ισοφαρίζοντας το σκορ (10-10). Ο Ραντλ με το δεύτερο του τρίποντο μείωσε και πάλι το σκορ, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να σταματήσει τον Μήτογλου που είχε ήδη 10 πόντους (20-15).

Με τρίποντο του Νετζήπογλου, η Ένωση πλησίασε και άλλο (20-18). Με δύο καλάθια και φάουλ από Κουζέλογλου και Αγραβάνη, η Ένωση πέρασε μπροστά στο σκορ δείχνοντας πολύ σοβαρή εικόνα (22-23). Ο Ναν βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι δύο συνεχόμενες φορές αλλά ο Ραντλ με εντυπωσιακό φλόουτερ μείωσε (28-26). Ο Αγραβάνης ζεστάθηκε και πέτυχε ωραίο ντράιβ, με τον ΜακΡέι να ευστοχεί σε δύο βολές και να απαντάει στο καλάθι του Λεσόρ (32-30). Η Ένωση κόλλησε στα δύο τελευταία λεπτά της περιόδου και δέχτηκε ένα σερί 7-0 με τρίποντο του Μήτογλου στην εκπνοή (39-30).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο μέρος ανέβασε την διαφορά και με τρίποντο του Γκριγκόνις την έστειλε στους 14 πόντους (46-32). Ένα μικρό σερί 5-0 της Ένωσης από τον Κουζμίνσκας, σταμάτησε με τρίποντο του Ναν (49-37). Τα φάουλ που φορτώθηκαν οι παίκτες της Ένωσης, χαλάρωσαν την άμυνα της που δεχόταν πιο εύκολα καλάθι μέσα στην ρακέτα, από Λεσόρ και Χουάντσο (55-41). Ο ΜακΡέι ανέβασε την απόδοση του και έβαλε κάποιους προσωπικούς πόντους για να μειώσει στο τέλος της περιόδου (59-48).

Η ΑΕΚ με τον ΜακΡέι να την παίρνει πάνω του συνέχισε να προσπαθεί να επιστρέψει στο σκορ (59-52). Με τρίποντο του Χόλινς, η ΑΕΚ πλησίασε ακόμα παραπάνω με σερί 10-0 (59-55). Γρήγορο 5-0 από τον Παναθηναϊκό και πάλι με τον Μήτογλου (64-55). Ο Ηλίας Ζούρος έπαιζε με κοντό σχήμα, έχοντας τον Κουζέλογλου στο 5 και τον ΜακΡέι στο 4, αλλά έχανε αρκετά ριμπάουντ που έδινε δεύτερες ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό (68-59). Ο Κουζμίνσκας που ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ, σκόραρε και πάλι για να μειώσει στους οκτώ πόντους αλλά οι πράσινοι έβρισκαν λύσεις με τον Ναν και τον Λεσόρ (72-62).Με ακόμα ένα καλάθι του Κουζμίνσκας η Ένωση μείωσε στους έξι (72-67). Με δύο βολές του Λεσόρ και τρίποντο του Χόλινς, η διαφορά έπεσε και άλλο (74-70). Φθηνό λάθος από τον Ραντλ που έδωσε την κατοχή στον Παναθηναϊκό και οι δύο ομάδες πήγαν στην ρουλέτα των βολών, με τους πράσινους να είναι απόλυτα εύστοχοι και να παίρνουν την νίκη (79-72).

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 79-72

Δεκάλεπτα: 20-15, 39-30, 59-48, 79-72

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαιτζάκης, Βιλντόζα, Σλούκας 2, Παπαπέτρου, Γκραντ 13, Ναν 12, Λεσόρ 16, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 11, Ερναγκόμεζ 3, Μήτογλου 22, Μαντζούκας.

ΑΕΚ (Ζούρος): Ραντλ 10, Καράμπελας ,Πιλάβιος,  Χόλινς 8, Νετζήπογλου 5, Αγραβάνης 6, Κουζμίνσκας 18,  Νάιτ 4, Κουζέλογλου 5, Μόργκαν 2, Ματαλλιωτάκης, ΜακΡέι 14.





Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X