Ο Ρε άρχισε τις... τούμπες και έφερε ενθουσιασμό, η ΑΕΚ σε νέα εποχή! (VIDEO)

Ο Ρε άρχισε τις... τούμπες και έφερε ενθουσιασμό, η ΑΕΚ σε νέα εποχή! (VIDEO)

Ντεμπούτο του Κρίστοφερ Ρε με τη φανέλα της ΑΕΚ με ωραίο γκολ επί του Πανιωνίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις αρχές του 1999, δυόμιση χρόνια μετά το άνοιγμα των συνόρων μέσω της υπόθεσης Μποσμάν, το ρόστερ της ΑΕΚ ήταν πια πολυεθνικό, όπως και πολλών άλλων ομάδων. Ειδικά από τον Φεβρουάριο και μετά, οι γλώσσες που ακούγονταν μέσα στα αποδυτήρια ήταν πολλές, αφού στη Νέα Φιλαδέλφεια κατέφθασε ένα… σμήνος δανεικών που μέχρι το καλοκαίρι θα αποτελούσαν παρελθόν.

Ήταν η εποχή που η ENIC είχε τοποθετήσει κουμανταδόρο της ΠΑΕ τον Πέτρο Στάθη και είχε ζητήσει βοήθεια και από τον Δημήτρη Μελισσανίδη με την εμπειρία του. Προπονητής ήταν ο Όλεγκ Μπλαχίν, έχοντας αντικαταστήσει τον Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς (που απολύθηκε με την ομάδα πρώτη μετά από επτά αγωνιστικές!) όμως στη συνείδηση όλων ήταν προσωρινός.

Τα… ψώνια του Γενάρη

Ως εκ τούτου, καμία μεταγραφική επένδυση δεν θα μπορούσε να γίνει πριν το καλοκαίρι. Η ΑΕΚ ακολούθησε τη μόδα των δανεικών, με πιο γνωστό από αυτούς τον Λιβεριανό επιθετικό της Αρσεναλ Κρίστοφερ Ρε που τη σεζόν 1997-98 (όταν η αγγλική ομάδα έκανε νταμπλ) είχε σημειώσει τρία γκολ σε 20 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ.

Εκτός από τον Ρε, είχε έρθει δανεικός από την Αρσεναλ ο ισπανικής καταγωγής αλλά μεγαλωμένος στη Γερμανία μέσος Αλμπέρτο Μέντεζ, ο Ιταλοαυστραλός πλάγιος μπακ Αλβιν Τσέκολι και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Κανονική μεταγραφή ήταν ο Μιχάλης Καψής από τον Εθνικό.

Φρούδες ελπίδες

Όλοι αυτοί (εκτός από τον Καψή που είχε κάνει ντεμπούτο οκτώ μέρες νωρίτερα, στο 2-0 με τον Ολυμπιακό) έπαιξαν για πρώτη φορά στο 3-0 με τον Πανιώνιο σαν σήμερα, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 1999. Ήταν μια μέρα γιορτής, αφού η ΑΕΚ έπαιξε ωραία μπάλα, νίκησε εύκολα, ενώ η νίκη επισφραγίστηκε με ένα ωραίο γκολ του Ρε που, αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε την πρώτη από τις χαρακτηριστικές τούμπες του. Την ίδια ώρα, το 0-0 του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ έφερνε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο στους δύο βαθμούς και η αισιοδοξία ξεχείλιζε.

Δεν θα κρατούσε, όμως, πολύ αυτή η αισιοδοξία. Έξι μέρες μετά, στο 1-1 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ο Μπλαχίν δοκίμασε στην επίθεση την τριάδα «Μπα-Ντε-Ρε» (Μπατίστα-Ντέμη) αλλά η έμπνευσή του δεν δικαιώθηκε. Ο Ρε έπαιξε συνολικά σε 11 ματς και πέτυχε 4 γκολ, αλλά η καριέρα του στην ΑΕΚ έληξε άδοξα όταν αποβλήθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τρεις μήνες αργότερα.

Στον καθοριστικό εκείνο αγώνα της δεύτερης θέσης, άφησε την ομάδα από νωρίς με δέκα παίκτες και προκάλεσε ακόμα και την οργή του Ηλία Ατματσίδη που όρμησε να τον δείρει. Η ωραία ιστορία που άρχισε σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, έμελλε να μην έχει καλό τέλος…

H σύνθεση της ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κοπιτσής, Κωστένογλου, Καλιτζάκης, Τσέκολι, Δώνης (60’ Ρε) Μέντες (53’ Μάρκος) Κατσαβός (56’ Καψής) Κασάπης, Μπατίστα, Νικολαϊδης

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X