Το τέλος της εποχής Στάνκοβιτς στην ΑΕΚ (VIDEO)

Το τέλος της εποχής Στάνκοβιτς στην ΑΕΚ (VIDEO)

Οδυνηρός αποκλεισμός της ΑΕΚ από την Καλαμαριά και τέλος της παρουσίας του Μπράνκο Στάνκοβιτς στην Ελλάδα μετά από τεσσεράμιση χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν σήμερα πριν από 51 χρόνια στο λασπωμένο γήπεδο της Καλαμαριάς έπεσε η αυλαία μιας ιδιαίτερης περιόδου για την ΑΕΚ. Η ήττα με 2-1 από τον τοπικό Απόλλωνα και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδας αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου σε μια εξ αρχής δύσκολη σεζόν και η τότε διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να απομακρύνει τον προπονητή Μπράνκο Στάνκοβιτς μετά από τεσσεράμιση χρόνια στην πάγκο της ομάδας!

Ο Σέρβος τεχνικός είχε προσληφθεί το 1968, στη θέση του πρωταθλητή Γένε Τσάκναντι, και είχε προχωρήσει σε μια ανανέωση της ομάδας που αρχικά δεν άρεσε στον κόσμο, αφού έφυγαν από την ΑΕΚ παίκτες που ήταν αγαπητοί και που θα μπορούσαν ακόμα να βοηθήσουν (Σταματιάδης, Σοφιανίδης, Βασιλείου, Μπαλόπουλος κ.α.). Στη συνέχεια, όμως, με την πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1968-69 και με την κατάκτηση του τίτλου του 1971, ο Σέρβος «καθηγητής» κέρδισε τον κόσμο και μακροημέρευσε στην ομάδα.

Δυστυχώς, μετά τον τίτλο του 1971 η ΑΕΚ πήρε μια καθοδική πορεία, κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η σεζόν 1972-73 ξεκίνησε φιλόδοξα, αλλά πολύ σύντομα φάνηκε ότι δεν υπήρχε προοπτική. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το… μάρμαρο το πληρώνει ο προπονητής και ο αγώνας στην Καλαμαριά έμοιαζε με «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου».

Ολα στραβά και ανάποδα

Ο Απόλλων προηγήθηκε με τον Γκόγκο, αλλά ο Παπαϊωάννου ισοφάρισε στο μισάωρο. Ο αγώνας πήγαινε για παράταση, αλλά ο διαιτητής Αρμόδωρος έδωσε στο 89′ ένα αμφισβητούμενο πέναλτι (αμφισβητούμενο και ως προς την παράβαση αλλά και για το αν ήταν μέσα στην περιοχή, καθώς οι γραμμές ήταν σβησμένες από τη λάσπη) που αξιοποίησε ο Σαλαπασίδης.

Υπάρχει μάλιστα και ένα παρασκήνιο με έναν αστυνομικό οπαδό της ΑΕΚ που, μέσα στον «χαμό» των διαμαρτυριών, συμβούλευσε τον τερματοφύλακά της Στέλιο Κωνσταντινίδη σε ποια γωνία να πέσει. Ο «ντουλάπας» έπεσε σωστά, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Η ΑΕΚ αποκλείστηκε και ο τζέντλεμαν Μπράνκο Στάνκοβιτς επέστρεψε στην πατρίδα του, δίνοντας προσωρινά τη θέση του στον Βορειοϊρλανδό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας Μπίλι Μπίγκαμ.

H σύνθεση της ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Θεοδωρίδης, Τόσκας, Τανίδης, Λέλης, Καραφέσκος (75′ Ζέερ) Λαβαρίδης, Νικολαϊδης, Δανδέλης, Παπαϊωάννου, Πομώνης (46′ Καρυπίδης)

 

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X