Αυτό το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος καταγράφει στο blog του στο enwsi.gr την κανονικότητα που έφερε ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ που καλείται να εξελίσσεται συνεχώς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μία και καλή. Πολύ καλή. Για τα μέτρα της ΑΕΚ, εξαιρετική. Για ευρωπαϊκό κλαμπ επιπέδου, κανονική. Η ΑΕΚ ζει τις ημέρες της απόλυτης κανονικότητας. Της ποδοσφαιρικής υγείας και λογικής που πολλές φορές μας κάνει να απορούμε και εμείς πως έφτασε στα μέρη μας. Χρόνια στην ταλαιπωρία, «βουτηγμένη» η ομάδα στα λάθη, στις εμμονές, στις αντιποδοσφαιρικές επιλογές.

Και τώρα να που εδώ και 1,5 χρόνο ήρθε ο Ματίας Αλμέιδα και τα άλλαξε όλα. Μα πάνω από όλα «κλείδωσε» στο μυαλό του Δημήτρη Μελισσανίδη την φράση «αυτός είναι». Ο Αλμέιδα έφερε το νταμπλ, την χαρά, το χαμόγελο, την ποδοσφαιρική κανονικότητα σε μία κοινωνία που είχε «κουραστεί» από τα λάθη και τις αποτυχίες. Και ο Μελισσανίδης βρήκε τον άνθρωπο του. Αυτόν που μπορεί να «ακουμπήσει» τα όνειρα του για την μεγάλη ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας.

Δεν ξέρω στο τέλος της χρονιάς αν η ΑΕΚ πάρει ξανά το πρωτάθλημα. Πιστεύω πολύ ότι θα το πάρει ξανά. Εκτιμώ ότι στα (απλά) καλά της, δεν μπορεί να την κερδίσει κανείς. Στα πολύ καλά της, κερδίζει παντού τους πάντες. Ξέρω όμως ότι η ΑΕΚ είναι το ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω πια.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτός ο άνθρωπος έφερε στην καθημερινότητα μας την κανονικότητα. Αυτό που είναι σωστό, λογικό, αυτό που είναι στο μυαλό του κανονικό. Δεν θα αλλάξει για να ικανοποιήσει τον διπλανό του, τον απέναντι του, αυτόν στην εξέδρα. Έχει το σχέδιο του, την νοοτροπία του, το πλάνο του, προσπαθεί να τα εξηγεί, προσπαθεί να ωριμάσει έναν ολόκληρο οργανισμό και τον περίγυρο του. Πορεύεται με αυτά και με έναν ιδιοκτήτη που ότι του ζητήσει το κάνει πράξη. Και πολλές φορές ο Μελισσανίδης ψάχνεται να κάνει και παραπάνω, αλλά ο Αλμέιδα βάζει όρια. Τα όρια του πλάνου του. Αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι η ευτυχία της κανονικότητας της ΑΕΚ. Δεν μου αρέσει να μοιράζω όμορφα λόγια, αλλά εδώ το αξίζουν και με το παραπάνω.

Η ΑΕΚ της νέας εποχής και η ανάγκη να εξελίσσεται

Η ΑΕΚ της νέας εποχής, είναι ομάδα που… βρωμάει ποδόσφαιρο. Αν δείτε από κοντά μία προπόνηση θα το αντιληφθείτε. Αν δείτε συγκεκριμένα στο ματς τις αντιδράσεις προπονητή, παικτών, πάγκου, θα το καταλάβετε. Δεν τους ενδιαφέρουν τα γύρω, μόνο το ποδόσφαιρο. Για αυτό είναι εδώ ο Αλμέιδα.

Αυτό το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Η (μεγάλη) μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, όπως έγινε, με τις λεπτομέρειες που γνωρίζετε όλοι πια, είναι η τρανή απόδειξη. Αυτόν ήθελε ο Αλμέιδα, αυτόν έφερε ο Μελισσανίδης. Και τέλος. Εμπιστεύεται αυτόν τον έναν, που ξέρει. Πάντα θα υπάρχουν θέσεις και αδυναμίες να συζητάμε, να διαφωνούμε, να λέμε ότι θέλουμε. Εδώ όμως υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Ο Αλμέιδα αυτόν ήθελε, έτσι τον ήθελε, σε αυτή την θέση ήθελε και αυτός αποφασίζει για όλα.

Ο Μελισσανίδης κάνει πράξη αυτά τα θέλω. 21 εκατ.ευρώ μόνο σε ομάδες για αγορές έχουν δοθεί από το καλοκαίρι του 2022. Σε 1,5 σεζόν δηλαδή. Σε τρεις μεταγραφικές περιόδους. Με τα χρήματα της ομάδας, από τα πολλά έσοδα, από τα πολλά χρήματα που έδωσε ο κόσμος για διαρκείας και περιμένει πως και πώς να επιστρέψει στην θέση του στο στολίδι της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αυτό το ποτάμι λοιπόν δεν γυρίζει πίσω. Ένα κλαμπ υψηλού επιπέδου σε όλα του. Που πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται σε όλους τους τομείς, να βρίσκει κάποια στιγμή μόνη της πρώτη τους επόμενους Λιούμπισιτς.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X