Μάλλιος στο enwsi.gr: «Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, πιστεύουμε στο νταμπλ»

Εικόνες από τον αγώνα Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας - ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Χάρης Μάλλιος σε μια μεγάλη συνέντευξη στο enwsi.gr κάνει τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ΑΕΚ και δηλώνει πεπεισμένος για το νταμπλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2023 και πλέον έχει τον χρόνο για να προετοιμαστεί για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Μπορεί το φινάλε να μην ήταν αυτό που ήθελε ωστόσο κρατάει ακόμα την τύχη στα χέρια της και είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα για να είναι αυτή που θα γελάσει στο τέλος κατακτώντας και τους δύο εγχώριους τίτλους. Κανείς στην ΑΕΚ δεν ψάχνει για δικαιολογίες και αυτό το επιβεβαίωσε ο πλέι μέικερ της ομάδας, Χάρης Μάλλιος σε μια μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο enwsi.gr. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας που φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» το περασμένο καλοκαίρι έκανε τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ΑΕΚ και στάθηκε στα λάθη που τους στοίχισαν στους αγώνες με τον Ολυμπιακό σε Σούπερ Καπ και πρωτάθλημα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα στην διάρκεια της φετινής σεζόν αλλά και στην απουσία του κόσμου από το «Γ. Κασιμάτης» η οποία τους στερεί ενέργεια και δύναμη. Παράλληλα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην ιστορική στιγμή της Εθνικής ομάδας που θα συμμετάσχει στο EURO 2024 και εξέφρασε την λύπη του που δεν θα βρίσκεται μαζί τους ο Χριστόδουλος Μυλωνάς.

-Χάρη, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, πως θα χαρακτήριζες την πορεία της ομάδας αυτές τις πρώτες αγωνιστικές;

Φυσικά και  δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως δεν είχαμε την απαιτούμενη σταθερότητα και συνέπεια στην απόδοσή μας με αποτέλεσμα να έχουμε μεταπτώσεις και νεκρά διαστήματα σε αρκετά χρονικά σημεία των παιχνιδιών αυτό μπορεί να ήταν αρκετό για να κερδίσουμε αλλά δεν είναι αυτό που θέλουμε και μπορούμε.

-Τι πιστεύεις πως έφταιξε στο ματς με τον Ολυμπιακό και δεν ήρθε η νίκη;

Όπως και στο Σούπερ Καπ έτσι και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό θεωρώ πως στις λεπτομέρειες κρίθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Ειδικότερα στις ειδικές καταστάσεις των παιχνιδιών στις οποίες δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να βρούμε τις επιτυχημένες επιλογές και λύσεις με αποτέλεσμα να αδικήσουμε πιστεύω την προσπάθεια μας.

-Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε αρκετά φέτος με το θέμα της έδρας, αυτό πως σας επηρέασε και πως το διαχειριστήκατε;

Είναι η αλήθεια αντιμετωπίσαμε τεράστιο πρόβλημα με το γηπεδικό και πρακτικό καθώς και στην ψυχολογία μας. Θεωρώ πως αρκετοί τραυματισμοί της ομάδας συνέβησαν εξαιτίας αυτού του γεγονότος πράγμα το οποίο μας έφθειρε πολύπλευρα.

-Ακόμα δεν μπορείτε να έχετε τον κόσμο στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης», αυτό θεωρείς πως στερεί ενέργεια ή δύναμη από την ομάδα;

Δεν το συζητώ πως η ενέργεια και η δύναμη του κόσμου στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης έχει λείψει εμφανέστατα στην ομάδα και την έχει επηρεάσει. Αυτό που εύχομαι είναι από την νέα χρονιά να επανέλθει η κανονικότητα και στα παιχνίδια μας εντός έδρας γιατί θα μας δώσει μια μεγάλη ώθηση.

– Παρότι ο κόσμος βρέθηκε στα Άνω Λιόσια θεωρείς πως θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη αν παίζατε με κόσμο στο Γ. Κασιμάτης» ;

Θεωρώ πως αν παίζαμε το τελευταίο παιχνίδι ενάντια στον Ολυμπιακό στην φυσική μας έδρα θα κερδίζαμε και αυτό έχει να κάνει και με την ψυχολογία των αντιπάλων σε αυτό το γήπεδο. Όμως με τα αν δεν μπορείς να προχωρήσεις και εμείς οφείλουμε να πορευτούμε με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε και να μην ψάχνουμε δικαιολογίες. Δεν είναι στην νοοτροπία μας να ψάχνουμε δικαιολογίες και δεν θα το κάνουμε.

-Τι γεύση σου άφησε η φετινή ευρωπαϊκή πορεία και τι πιστεύεις πως αποκόμισε η ΑΕΚ από αυτά τα παιχνίδια;

Η φετινή μας ευρωπαϊκή πορεία μου άφησε γλυκόπικρη γεύση καθώς θεωρώ πως μπορούσαμε να προκριθούμε όμως σε κάποια παιχνίδια αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Παρόλα αυτά ενώ θα έπρεπε να μεταφέρουμε τον ρυθμό, την ενέργεια και τις ταχύτητες των παιχνιδιών αυτών και στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος δεν το κάναμε στον βαθμό που έπρεπε και εν τέλει μας στοίχισε.

– Έχεις εμπιστοσύνη στην ομάδα πως μπορεί να πετύχει τους δύο εγχώριους στόχους της, πρωτάθλημα και Κύπελλο;

Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι μπορεί να επιτύχει την κατάκτηση του νταμπλ και αυτός είναι ο στόχος δεν κρυβόμαστε, όμως καθώς έχουμε απέναντί μας έναν ισάξιο αντίπαλο οφείλουμε να αξιολογήσουμε και να μάθουμε από τις έως τώρα ήττες μας ώστε να χαμογελάσουμε εμείς στο τέλος.

-Η χρονιά θα ξεκινήσει για την ΑΕΚ με ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι , αυτό για το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, αν και είναι νωρίς ακόμα είναι για σας ένας πρόωρος τελικός;

Η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με την χειρότερη δυνατή κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε νοκ άουτ εκτός έδρας ματς ενάντια στον Ολυμπιακό όμως εμείς οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να προκριθούμε. Στην διάρκεια της διακοπής πρέπει να κάνει ο καθένας μας την αυτοκριτική του, μετά συλλογικά ως ομάδα  ώστε απόλυτα συντονισμένα να πάμε και να  πάρουμε την πρόκριση σε αυτό το παιχνίδι χωρίς πολλά λόγια.

– Ξεκινήσατε την προετοιμασία σας με την Εθνική για το EURO 2024. Είναι μια μεγάλη στιγμή αυτή για το ελληνικό χάντμπολ και τι προσδοκίες έχεις;

Τεράστια στιγμή για το ελληνικό χάντμπολ η συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό της Γερμανίας, προβλέπεται να είναι το καλύτερο όλων των εποχών από όλες τις απόψεις και είναι μεγάλο επίτευγμα που θα δηλώσουμε παρών. Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα -βήμα, στο υψηλότερο επίπεδο δεν συγχωρείται αδράνεια, θέλουμε για αρχή την πρώτη μας νίκη σε EURO και σε κάθε παιχνίδι να αποδεικνύουμε πως είμαστε εκεί για να μείνουμε και να έχουμε συνέχεια και συνέπεια σε μεγάλες διοργανώσεις.

-Σε στενοχώρησε πως δεν θα καταφέρει να βρίσκεται μαζί σας ο Χριστόδουλος Μυλωνάς;

Τεράστια η απώλεια του Χρήστου για εμάς, είμαι εμφανέστατα στεναχωρημένος, ήμασταν μαζί τα τελευταία 7 χρόνια στην ομάδα και όντας βασικός συντελεστής της πρόκρισης μας μου έχει στοιχίσει αρκετά. Αυτό είναι και ένα μάθημα για όλους μας πως τίποτα στην ζωή  δεν είναι δεδομένο, πρέπει να απολαμβάνουμε την στιγμή στο μέγιστο και να την ζούμε με όλο μας το είναι. Προσωπικά αν και γνωρίζω τι έχει πει ο Χρήστος σαν αρχηγός θα κάνω τα πάντα ώστε η ομάδα να περάσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2025 και να είναι εκεί μαζί μας να το ζήσει.

-Μια ευχή για τις γιορτές και τι περιμένεις να σου φέρει η νέα χρονιά;

Να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους, όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και η νέα χρονιά να φέρει υγεία και χαρούμενες στιγμές σε όλον τον κόσμο

Μάλλιος στο enwsi.gr: «Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, πιστεύουμε στο νταμπλ»

Το who is who του Χάρη Μάλλιου

Ο Χάρης Μάλλιος αγωνίζεται ως πλέι μέικερ και είναι γεννημένος στις 6 Αύγουστου του 1987 και έχει ύψος 1.82μ.  Είναι ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, που πήρε την πρόκριση για το EURO 2024 και είναι από τους σημαντικότερους αθλητές στην Ιστορία του ελληνικού Χάντμπολ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανελλήνιο το 2005, ενώ το 2010 μετέβη στο Άργος για τον Διομήδη. Το 2012 έφυγε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας για να αγωνιστεί με την HF Springe στη Γερμανία, ενώ την επόμενη σεζόν επέστρεψε στον Διομήδη. Το 2014 πήγε εκ νέου στη Γερμανία για λογαριασμό της Stralsund HV, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Το 2016 μεταγράφηκε στην HSG Kaiserslautern. Τη σεζόν 2017/18 αγωνίστηκε στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη Nilüfer Belediyespor και τη σεζόν 2018/19 στην, επίσης, τουρκική Batman Belediyespor. Το 2019 ήρθε στην Ελλάδα για τον ΟΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή και τη σεζόν 2020/21 πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Κοσόβου, Besa Famgas. Από το 2021 ως τον περασμένο Γενάρη αγωνιζόταν στον Διομήδη, ενώ το τελευταίο μισό της σεζόν  έπαιζε στην γαλλική Nancy Handball για να έρθει το περασμένο καλοκαίρι στην ΑΕΚ.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X