Η ΑΕΚ απέναντι στον (ευρωπαϊκό) καθρέφτη της

Η ΑΕΚ απέναντι στον (ευρωπαϊκό) καθρέφτη της
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για όσα είδε μέσα από την «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» και την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ έληξε. Άδοξα; Ναι, άδοξα. Διότι εκείνο το διπλό στο Μπράιτον στην πρεμιέρα ανέβαζε κατακόρυφα τις προσδοκίες όλου του οργανισμού, που διατηρήθηκαν ελέω των εμφανίσεων απέναντι σε πιο δυνατές ομάδες. Το κλαμπ και ο κόσμος πίστεψαν/πιστέψαμε ότι θα έχει καλύτερη τύχη στο γκρουπ από αυτή της «καταδικασμένης» 4ης θέσης.

Η μεγάλη αλήθεια για την ΑΕΚ είναι ότι κατάφερε να δει στα μάτια και την Μπράιτον, και τον Άγιαξ και την Μαρσέιγ σε μεγάλα κομμάτια των μεταξύ τους αγώνων. Ειδικά με την Μπράιτον έκανε δύο μεγάλα ματς. Ομάδες και οι τρεις με μεγαλύτερα μπάτζετ, πιο «ψημένες» σε υψηλού επιπέδου ματς από την ΑΕΚ του Αλμέιδα που έπαιξε πρώτη φορά στην Ευρώπη. Όμως το φινάλε παραμένει πικρό. Και το αποτέλεσμα φέρνει την ΑΕΚ 4η και αποκλεισμένη από τα μέσα Δεκέμβρη στο φινάλε των ομίλων. Τα 10 φετινά ματς της Ευρώπης είναι άκρως χρήσιμα για την ΑΕΚ. Διότι έδειξαν τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το επίπεδο, το υψηλότερο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και εκεί το κλαμπ είδε κατάματα ότι έχει ακόμη να φάει… ψωμιά, να γίνει ποιοτικότερη, να έχει μεγαλύτερο και ικανότερο ρόστερ να χρησιμοποιεί σε ματς Πέμπτη-Κυριακή/Δευτέρα για να καλύπτει επάξια τις όποιες απουσίες.

Τι είδαμε λοιπόν στο Άμστερνταμ… Για μένα εν τέλει, η μεγαλύτερη απώλεια (από τις πολλές και σημαντικές για 11άδα και πάγκο) ήταν αυτή του Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Έλειψε η σταθερότητα του η φετινή, η καλή του εικόνα κάτω από τα δοκάρια στα περισσότερα ματς που τον είδαμε φέτος και τον χαρήκαμε διότι η ομάδα είχε επιτέλους τέρμα επιδραστικό στα αποτελέσματα. Ο Αθανασιάδης δυστυχώς δεν κατάφερε ούτε τώρα να σταθεί στο επίπεδο που απαιτεί η ΑΕΚ και πλέον καλείται η ομάδα να δει την πραγματικότητα. Αυτή που πάνω-κάτω είχαμε καταγράψει και αρχές της σεζόν. Ο Μάνταλος καλός και τίμιος, αλλά πίσω σε ταχύτητα και τρεξίματα από τους τρεχαλατζήδες του Άγιαξ. Η άμυνα έδινε συνεχώς δικαιώματα, είτε αφορούσε τα άκρα, είτε τα στόπερ. Και αυτά δίχως να έχει αντιμετωπίσει τον παλιό καλό Άγιαξ, πχ του 2018, αλλά το χαμηλό επίπεδο του τωρινού Άγιαξ που τώρα συνέρχεται.

Ο Σιμάνσκι προσπάθησε να κάνει αυτό που κάνει πάντα λειτουργώντας ως «σκούπα» στον άξονα, αλλά με την κατάσταση γύρω του μεσοαμυντικά να είναι προβληματική δεν ήταν εύκολο. Ο Άμραμπατ έμοιαζε εκτός αγώνα, ο Ελίασον με τις (λίγες) στιγμές του, ο Τσούμπερ όποτε η μπάλα ήταν μπροστά ήταν ενεργός και έβλεπε τέρμα έχοντας και την μεγάλη φάση που λίγο έλειψε να γίνει το 1-2 αλλά γενικότερα δεν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερ όπως έπαιζε η ΑΕΚ, ενώ ο Γκαρσία μετά από καιρό ήταν εκεί, πάλεψε με τα αντίπαλα στόπερ, βρήκε το γκολ και γενικώς έδειξε ότι είναι εδώ και αυτό είναι ευχάριστο πολύ. Από αλλαγές δεν περιμέναμε πολλά (Πισάρο) με τις τόσες απουσίες και μετά το 3-1 η προσπάθεια δυστυχώς έμοιαζε και ήταν καταδικασμένη.

Η ΑΕΚ απέναντι στον (ευρωπαϊκό) καθρέφτη της

Ο Γενάρης και το καλοκαίρι της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ τώρα μένει… Ελλάδα για να κατακτήσει ξανά ότι πήρε πέρυσι. Το νταμπλ που την έκανε ξανά ομάδα υψηλού επιπέδου. Έχει όλα τα εχέγγυα να το κάνει, αρκεί να δει την πραγματικότητα. Να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη ενόψει Γενάρη. Που «πονάει», που έχει ελλείψεις, που βλέπει πρόβλημα, που ενδεχομένως να προκύψει πρόβλημα. Να «γεμίσει» τα κενά της τον Γενάρη και το καλοκαίρι με περισσότερες επιλογές και ευχέρεια να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές στο ρόστερ για να είναι πιο ανταγωνιστική του χρόνου σε όποια ευρωπαϊκή διοργάνωση συμμετάσχει.

Ο Αλμέιδα προφανώς και ξέρει καλύτερα από εμάς, το αντικείμενο και την καθημερινότητα της ομάδας. Όπως προφανώς θα κάνει και λάθη. Και ίσως στον όμιλο δεν εκτίμησε καλά κάποια ματς και ίσως έπρεπε να σκεφτεί την σκοπιμότητα όταν έπρεπε. Ωστόσο, έχει επιλέξει ένα συγκεκριμένο τρόπο να παίζει και αυτόν ακολουθεί πιστά. Η σούμα στο τέλος θα κρίνει τι πήγε καλά και τι όχι. Όπως και να έχει μαζί του η ΑΕΚ έχει ζήσει τα καλύτερα και έχει την προοπτική άμεσα να τα ξαναζήσει, ούσα η καλύτερη και πιο ανταγωνιστική ομάδα και φέτος στην Super League.

Πρέπει όμως να δει την αλήθεια.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X