Έβγαλε τα μάτια της η ΑΕΚ, ήττα (3-1) και αποκλεισμός από τον Άγιαξ με ολέθρια λάθη

Έβγαλε τα μάτια της η ΑΕΚ, ήττα (3-1) και αποκλεισμός από τον Άγιαξ με ολέθρια λάθη
Photo Credits: INTIME

Κακό βράδυ για την ΑΕΚ που είδε τον Αθανασιάδη να κάνει δώρα το 1ο και το 3ο γκολ και να μένει εκτός Ευρώπης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Η ΑΕΚ ήθελε απόψε δύο αποτελέσματα, αλλά οι πολλές και σημαντικές απουσίες, το μέτριο βράδυ πολλών παικτών και η κάκιστη βραδιά του Γιώργου Αθανασιάδη έφεραν τον σκληρό αποκλεισμό μετά την ήττα με 3-1 στο Αμστερνταμ απόψε. Έτσι, η Ένωση μένει εκτός Ευρώπης σε ένα πολύ δύσκολο βράδυ για την ίδια…

Ο τερματοφύλακας της απόψε έκανε δώρα το 1ο και το 3ο γκολ και ουσιαστικά έδωσε στον Αγιαξ αυτό που έψαχνε για να βρει τα γκολ και να πάρει τη νίκη. Κακή έξοδος του στο 5′ και εύκολο 1-0 του Ακπομ με κεφαλιά, ισοφάριση στο 11′ με τον Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά, Στο 20′ ο Τέιλορ από αδράνεια της άμυνας με δυνατό σουτ έκανε το 2-1 και το τελικό 3-1 ήρθε από νέο λάθος του Αθανασιάδη που είδε ένα χαλαρό σουτ του Ακπομ να περνά κάτω από τα χέρια του.

Έτσι, ο Αγιαξ συνεχίζει στο Conference League, με Μαρσέιγ και Μπράιτον στο Europa League.

Η ΑΕΚ πλέον θα έχει μόνο τις υποχρεώσεις της στην Ελλάδα και επόμενο ματς για την ίδια είναι τη Δευτέρα απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

O Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε στο μεγάλο ματς του Άμστερνταμ να ξεκινήσει το ματς με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμάνσκι κόφτη, με τον Μάνταλο δίπλα του σε πιο οργανωτικό ρόλο, δεξιά στην επίθεση τον Αμραμπατ, τον Ελίασον αριστερά, τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Γκαρσία.

Ο Άγιαξ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ ο Βίντα στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στην εστία και ο Αθανασιάδης με εκτίναξη στη γωνία του απεσώβησε το γκολ. Ωστόσο, αμέσως μετά στο κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε άστοχη έξοδο δίχως λόγο και ο Ακπομ σε άδεια εστία έκανε το εύκολο 1-0. Ένα γκολ που μόλις στο 5’ πάγωσε την ομάδα…

Όμως η ΑΕΚ βρήκε γρήγορα την καλή της φάση. Στο 11’ ιδανική εκτέλεση φάουλ του Ελίασον από τα δεξιά, ο Γκαρσία με δύσκολο γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το γκολ έδωσε δύναμη στην ΑΕΚ και λίγο αργότερα είχε και νέα ευκαιρία! Στο 18’ ο Ρότα με υπέροχη ενέργεια απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και έστρωσε στον Τσούμπερ, ο Ελβετός έκανε το σουτ, αλλά ο Ραμάι απομάκρυνε εντυπωσιακά! Όμως ο Αγιαξ βρήκε πάλι γκολ σε ένα ματς με ρυθμό και την μπάλα πάνω-κάτω. Στο 20’ ο Χάτο πήρε μια κόντρα από τον Σιμάνσκι και έστρωσε στον Τέιλορ, ο οποίος με ωραίο και δυνατό τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 2-1.

Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε με τους Ολλανδούς να δείχνουν πιο επικίνδυνοι στο χορτάρι και την ΑΕΚ να ψάχνει τις μεγάλες μπάλες προς Γκαρσία και Τσούμπερ, αλλά αδυνατούσε να κρατήσει και να οργανώσει με την μπάλα το παιχνίδι της. Στο 34’ ο Φορμπς τροφοδότησε τον Μπρόμπεϊ μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης βγήκε γρήγορα και τον σταμάτησε. Ο Άκπομ στο 38’ βρήκε λίγο κενό χώρο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και έκανε το σουτ, αλλά ο Μουκουντί του έβαλε το στοπ και παραχώρησε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά από διώξιμο ο Άμραμπατ βρήκε ένα σουτ, αλλά ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Ραμάι. Ο Αλμέιδα βλέποντας αδυναμία σωστής ανάπτυξης άλλαξε πλευρές του Άμραμπατ και Ελίασον και περίμενε κάτι καλύτερο.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για τον Άγιαξ. Ο Μάρτα αντικαθιστά τον Μπρόμπεϊ και πάει δεξιά με φορ τον Ακπομ. Στο 48’ πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος από την ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ είδε την μπάλα να του στρώνεται στη γωνία της περιοχής και έκανε ένα ψιλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Ελίασον έκανε το σουτ από τη γωνία της περιοχής, ο Ράμαϊ μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 56΄όμως η ΑΕΚ είδε τον Αθανασιάδη να κάνει νέο χοντρό λάθος. Ο Μάρτα βρήκε κάθετα τον Άκπομ και αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης, αφού η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του. Στο 61’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Πισάρο αντί του Αμραμπατ και ο Φαν’τ Σιπ απάντησε με Γκααεΐ αντί του Φορμπς. Στο 63’ σέντρα του Πισάρο, ο Βίντα έστρωσε στον Γκαρσία και αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 68’ ο Βίντα έκανε ολέθριο λάθος και ο Άκπομ έφυγε στην κόντρα. Ο Άγγλος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, αλλά ο Έλληνας κίπερ τον σταμάτησε. Η φάση δε σταμάτησε εκεί, ο Άκπομ πήρε την μπάλα σε πλάγια θέση και έκανε σέντρα-σουτ, η οποία σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 78’ ο Ταχίροβιτς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και έκανε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Αθανασιάδη. Δύο αλλαγές για την ΑΕΚ στο 83’. Γιόνσον και Γαλανόπουλος πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Γκαρσία και Μουκουντί. Ο Σιμάνσκι γυρνάει χαμηλά για να παίξει στόπερ. Στο 87’ ο Άγιαξ έφυγε στην αντεπίθεση με τον Άκπομ που βγήκε ξανά τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον στο 88′ ο Βίντα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Σιμάνσκι βγήκε αλλαγή ως τραυματίας, ενώο Ακπομ στο 90′ είχε σημαντική φάση την οποία έβγαλε ο Αθανασιάδης. Και κάπου εκεί τελείωσε το ματς για την ΑΕΚ, με ήττα 3-1 και αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Αγιαξ – ΑΕΚ 3-1

Γκολ:

  • 5’ Ακπομ κεφαλιά 1-0
  • 11’ Γκαρσία κεφαλιά 1-1
  • 20’ Τέιλορ σουτ 2-1
  • 57’Ακπομ σουτ 3-1

Κίτρινες: Σόσα (10’), Χάτο (54’), Σούταλο (76’) – Aμραμπατ (15’), Βίντα (35’), Μουκουντί (45’)

Κόκκινες:

Ο MVP του Άγιαξ – ΑΕΚ

Κανείς από την ΑΕΚ δεν ξεχώρισε… Ισως λίγο ο Λιβάι Γκαρσία.

Το κλειδί του Άγιαξ – ΑΕΚ

Τα ολέθρια λάθη του Αθανασιάδη στο 1-0 και περισσότερο στο 3-1 κόστισαν στην ΑΕΚ απόψε…

Τα γκολ του Άγιαξ  -ΑΕΚ

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X