Χάνει έδαφος η Αγγλία στη μάχη της έξτρα θέσης

Χάνει έδαφος η Αγγλία στη μάχη της έξτρα θέσης
Photo Credits: INTIME

Ο αποκλεισμός της Γιουνάιτεντ περιπλέκει αρκετά τα πράγματα για την Αγγλία όσον αφορά την έξτρα θέση που δίνει η UEFA για το Champions League του 2024-25

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το κάζο της δεκαετίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» υπέγραψαν μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες της τεράστιας ιστορίας τους στο «Θέατρο των Ονείρων», μένοντας οριστικά, όχι μονάχα εκτός Champions League, αλλά γενικότερα εκτός Ευρώπης.

Μια εξέλιξη που πέρα από την ίδια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, «πληγώνει» και την Premier League γενικότερα, στη μάχη που δίνει το αγγλικό πρωτάθλημα για τη διεκδίκηση της μια έξτρα θέσης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εν όψει της επόμενης σεζόν με το νέο format. Μια επαναστατική αλλαγή που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων τους τελευταίους μήνες.

Πως κερδίζονται οι δύο έξτρα θέσεις στο νέο format του Champions League

mancity

Ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν θα αυξηθεί από 32 σε 36. Άρα, θα γίνονται 189 ματς από τα 125 που διεξάγονται τώρα. Η φάση των ομίλων θα αντικατασταθεί από τη φάση Λίγκας ή αλλιώς γνωστή ως «ελβετικό μοντέλο»

Δύο από τις έξτρα τέσσερις θέσεις στον θεσμό θα δίνονται ως επιβράβευση στη χώρα που έχει την πιο καλή απόδοση σε επίπεδο βαθμών στην προηγούμενη σεζόν. Για να γίνεται αυτό ξεκάθαρο το σύνολο των κερδισμένων βαθμών θα ορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλο αυτό το πλάνο δείχνει μία αλλαγή μετά τη σκληρή κριτική που είχε ασκηθεί για το υπάρχον μοντέλο αλλά και το τι ίσχυε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Εκτός δυάδας η Αγγλία, χάνει την έξτρα θέση αυτή τη στιγμή

mautd

Βάσει των χθεσινών αποτελεσμάτων και του αποκλεισμού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το αγγλικό πρωτάθλημα έπεσε μετά από καιρό κάτω από τη «χρυσή» δυάδα που δίνει από ένα επιπλέον εισιτήριο για το Champions League της νέας εποχής. Η Bundesliga οδηγεί την κούρσα, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 12.928 βαθμούς, με τη Serie A να ξεπερνά την Premier League, πατώντας πλέον στην 2η θέση με 12.857, έναντι των 11.875 που έχει η αγγλική λίγκα, η οποία μάλιστα νιώθει την ανάσα της La Liga που έχει 11.812 βαθμούς.

Μάλιστα, οι Άγγλοι έχουν κάθε λόγο να φοβούνται, καθώς οι Ισπανοί κάνουν για ακόμη μια σεζόν θραύση, έχοντας ήδη τα τρία από τα τέσσερα «καλά» εισιτήρια εν όψει της κλήρωσης της φάσης των «16» του Champions League, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και η Μπαρτσελόνα θα περάσει στα νοκ άουτ ως πρώτη, με την La Liga να αναμένεται να κάνει το 4/4.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X