Η επιστροφή του Δομάζου, το... κέρασμα γενεθλίων του Μπάγεβιτς, η ΑΕΚ όρθια μέσα στη Λεωφόρο! (VIDEO)

Η επιστροφή του Δομάζου, το... κέρασμα γενεθλίων του Μπάγεβιτς, η ΑΕΚ όρθια μέσα στη Λεωφόρο! (VIDEO)

Η μία και μοναδική επίσκεψη του Μίμη Δομάζου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με τη φανέλα της ΑΕΚ ως αντιπάλου του Παναθηναϊκού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα από τα πιο ιστορικά ντέρμπι πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Στο 2-2 ανάμεσα στην πρωταθλήτρια 1978 (που θα γινόταν και το 1979) ΑΕΚ και τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό, ο 37χρονος Μίμης Δομάζος έπαιξε για μία και μοναδική φορά αντίπαλος της ομάδας με την οποία συνέδεσε το όνομά του. Είχε έρθει στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1978 και στις 10 Δεκεμβρίου του ίδιου μήνα έγινε το κεντρικό πρόσωπο, ως φιλοξενούμενος στο γήπεδο που επί δύο και πλέον δεκαετίες αποτελούσε δεύτερο σπίτι του.

Δεν ήταν, όμως, ο μόνος παράγοντας που προκαλούσε ενδιαφέρον, αφού επρόκειτο για ντέρμπι κορυφής, αλλά και για τον πρώτο αγώνα του Λάκη Πετρόπουλου που επέστρεφε στον πάγκο του αγαπημένου του Παναθηναϊκού μετά από οκτώ χρόνια, αντικαθιστώντας τον Κάζιμιρ Γκόρσκι.

Ο αιφνιδιασμός και το… κέρασμα του Μπάγεβιτς

Το πάθος για τη νίκη ήταν μεγάλο και από τις δύο πλευρές και ειδικά στον Παναθηναϊκό που μπήκε δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με 2-0! Ο Οσκαρ Αλβαρέζ άνοιξε το σκορ στο 6’ με σουτ μετά από κεφαλιά-πάσα του Τάκη Ελευθεριάδη, ενώ ο ίδιος ο Ελευθεριάδης με πέναλτι -που κέρδισε ο Χρήστος Υφαντίδης από τον Μπάμπη Ιντζόγλου- έκανε το 2-0 στο 22’. Ενδιάμεσα μάλιστα, ο Παναθηναϊκός είχε χάσει κι άλλες ευκαιρίες!

Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και Ντούσαν Μπάγεβιτς μείωσε το σκορ σε 2-1 στο 25’, γιορτάζοντας με τον ιδανικό τα 30α (και 74α σήμερα) γενέθλιά του. Η μπαλιά του Γιάννη Μουσούρη κόλλησε στη λάσπη και ευνόησε τον επερχόμενο Ντούσκο που πλάσαρε τον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Η διπλή κίνηση του Πούσκας

Από εκεί και μετά επιβλήθηκε η ομάδα που ήταν έτσι κι αλλιώς καλύτερη, δηλαδή η ΑΕΚ που στο 33’ με τον Θωμά Μαύρο και στο 52’ με τον Χρήστο Αρδίζογλου έχασε μεγάλες ευκαιρέις για δεύτερο γκολ. Φαινόταν, όμως, ότι ήταν θέμα χρόνου η ισοφάριση και στο 55’ ο Μαύρος είχε την μεγάλη ευκαιρία από τα 11 μέτρα, καθώς ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού από τον Τάκη Ελευθεριάδη. Ο ίδιος ανέλαβε να εκτελέσει, αλλά ο Κωνσταντίνου απέκρουσε.

Το 2-2, όμως, ήρθε. Και ήρθε από τον Μαύρο! Μπορεί να έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 66’ αλλά τα επόμενα λεπτά ήταν καθοριστικά. Στο 67’ ο προπονητής της ΑΕΚ Φέρεντς Πούσκας έβγαλε τους Μίμη Δομάζο (πολύ επηρεασμένος από τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, δεν απέδωσε αυτά που μπορούσε) και Αρη Δαμιανίδη και έβαλε στις θέσεις τους τον Μίμη Παπαϊωάννου και Δημήτρη Κώτσο. Ένα λεπτό μετά, οι αλλαγές του Ούγγρου τον δικαίωσαν, αφού συνδυάστηκαν μαζί για να καταλήξει η μπάλα στον Μαύρο και να κάνει με σουτ το 2-2.

Ο… προδότης Δομάζος και η κατάμεστη Λεωφόρος

Ήταν ένα συναρπαστικό και «γεμάτο» ντέρμπι, από το οποίο ξεκίνησε ένα άλλο «ντέρμπι». Ο Μίμης Δομάζος (που στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα είπε ότι ένιωσε «υπέροχα» μπαίνοντας στη Λεωφόρο και ότι ήταν «αναμενόμενες» οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του) έγινε… κόκκινο πανί για τους φίλους του Παναθηναϊκού όταν σηκώθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ για να πανηγυρίσει το 2-2. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα γράφτηκε πως είχε πει «θα δείτε στον δεύτερο γύρο» και οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού δεν ήθελαν και πολύ για να τον χαρακτηρίσουν προδότη και αγνώμονα και να εκδώσουν ανακοινώσεις σε βάρος του τις επόμενες μέρες. Για την ιστορία, ο Μίμης Δομάζος επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να κλείσει την καριέρα του μετά από ένα χρόνο, όταν ανέλαβε την ομάδα η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Και μια δυσάρεστη πτυχή, αρκετά «συνηθισμένη» σε εκείνα τα παθιασμένα απογεύματα του παλιού ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Οδυσσέας Χουλιαράς, γνωστός στην οικογένεια της ΑΕΚ από τη μακρά παρουσία του στα κοινά της και θητεία του στις διοικήσεις Θεοδωρακόπουλου και Μπάρλου μέχρι το 1977, έφυγε από τη ζωή λόγω ανακοπής στο 85’ του αγώνα, έχοντας δει από την εξέδρα των επισήμων την ΑΕΚ να ανατρέπει το σκορ. Στα 47 του χρόνια, «έσβησε» μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό και άφησε πίσω του τρεις ανήλικες κόρες ορφανές.

Για την ιστορία, ο αριθμός των εισιτηρίων: 23.150. Κατάμεστη δηλαδή η Λεωφόρος. Αλλα χρόνια…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στεργιούδας, Ιντζόγλου, Μουσούρης, Ραβούσης, Δαμιανίδης (67’ Κώτσος) Τσάμης, Αρδίζογλου, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Δομάζος (67’ Παπαϊωάννου) Μαύρος

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X