Τεχνικός διευθυντής της BV Weckhoven: «Στόχος μας να φτάσουμε σύντομα στο επίπεδο της ΑΕΚ!»

Τεχνικός διευθυντής της BV Weckhoven: «Στόχος μας να φτάσουμε σύντομα στο επίπεδο της ΑΕΚ!»
Photo Credits: INTIME

Ο τεχνικός διευθυντής της BV Weckhoven, κ. Παναγιώτης Κοντός, μίλησε για την ιστορική συνεργασία με την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο τεχνικός διευθυντής της BV Weckhoven, κ. Παναγιώτης Κοντός, μίλησε για την ιστορική συνεργασία με την ΑΕΚ: την πρώτη της «Ένωσης» σε επίπεδο ακαδημιών, με σύλλογο εκτός ελληνικών συνόρων!

Το δίκτυο ακαδημιών της ΑΕΚ, το μεσημέρι της Τρίτης (05/09), ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα! Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε πως ξεκινά η συνεργασία της με την BV Weckhoven. Μία συνεργασία ιστορική, καθώς είναι η πρώτη της «Ένωσης» σε επίπεδο ακαδημιών, με σύλλογο που εδρεύει εκτός Ελλάδας.

«Μεγάλη τιμή για την ΑΕΚ και αναγνώριση της δουλειάς του Δικτύου της, το γεγονός ότι μια ομάδα από τις πλέον προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, ζήτησε να γίνει κοινωνός της τεχνογνωσίας της ΑΕΚ στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της νταμπλούχου Ελλάδας της σεζόν 2023/24. Και πράγματι, η BV Weckhoven είναι ένας σύλλογος πολυαθλητικός, που πλησιάζει τον έναν αιώνα ύπαρξης, σε μία περιοχή στα περίχωρα του Ντίσελντορφ, την πόλη που έχει εντονότερο το ελληνικό στοιχείο από κάθε άλλη στην Ευρώπη, με περίπου 130.000 Έλληνες.

Το BN Sports επικοινώνησε με τον τεχνικό διευθυντή της, κ. Παναγιώτη Κοντό, ο οποίος μίλησε για τις επαφές, μέχρις ότου να επισημοποιηθεί η συνεργασία με την ΑΕΚ, για τους στόχους της συνεργασίας, αλλά την ιστορία του γερμανικού συλλόγου.

«Ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών στο ποδόσφαιρο στην BV Weckhoven, προσέγγισα την ΑΕΚ με δική μου πρωτοβουλία. Στην αρχή ήταν περισσότερο μία “τρέλα”, αλλά γρήγορα φάνηκε ότι η ΑΕΚ είναι έτοιμη να συζητήσει σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας μας. Κάπως έτσι, μαζί με την υποστήριξη από τον δικό μου σύλλογο, ξεκίνησαν οι διαδικασίες» ανέφερε αρχικά, ερωτηθείς για το πώς προέκυψαν οι επαφές μεταξύ των δύο συλλόγων. Παράλληλα, ανέλυσε τους τομείς που θα αφορά η σύμπραξη των δύο πλευρών:

«Η συνεργασία μας, αρχικά, θα επικεντρώνεται μόνο στο νεανικό ποδόσφαιρο και θα περιλαμβάνει μία ομάδα ανά ηλικιακή ομάδα. Μόλις γίνουν όλες οι διαδικασίες, θα χτίσουμε ανάλογα το ποδόσφαιρο κοριτσιών. Αλλά ποιος ξέρει; Όπως και εμείς, έτσι και η ΑΕΚ, είναι ένας σύλλογος που έχει δείξει ενδιαφέρον και για άλλα αθλήματα».

Πράγματι, η BV Weckhoven δεν συγκαταλέγεται στα μεγαθήρια του γερμανικού ποδοσφαίρου, αλλά είναι ιστορικός σύλλογος.

Ιδρύθηκε το 1927 ως καθαρά ποδοσφαιρικός. Κατά τη διάρκεια σχεδόν 100 ετών, όμως, προστέθηκαν πολλά άλλα τμήματα. Άλλωστε, το Weckhoven έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα και η BVW είχε έντονο ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ της στο παρελθόν.

Πάντως, από την επιλογή της ομάδας να αλλάξει τη φωτογραφία προφίλ της στα social media, φαίνεται το πόσο σημαντική ήταν η επισημοποίηση της συνεργασίας με την ΑΕΚ. Όσον αφορά το πού αποσκοπεί και ποιος είναι ο μεγάλος στόχος, ο κ. Κοντός τονίζει:

«Θέλουμε να γίνουμε ένας από τους καλύτερους συλλόγους νέων στη Δυτική Γερμανία. Έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές για αυτό, εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα θα επιταχύνουμε τη διαδικασία.

Θέλουμε να φτάσουμε το συντομότερο στο προπονητικό επίπεδο της ακαδημίας νέων της ΑΕΚ. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε τους καλύτερους προπονητές και παίκτες στην περιοχή, για να το κάνουμε αυτό. Φυσικά, αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στον βαθμολογικό πίνακα μακροπρόθεσμα, αλλά η ποιότητα της προπόνησης είναι πάντα πιο σημαντική».

Κλείνοντας, στη συζήτηση μπήκε, αναπόφευκτα, η απόσταση που υπάρχει και στον τομέα των ακαδημιών, μεταξύ των συλλόγων της Γερμανίας, ενός πιο προηγμένου ποδοσφαιρικά περιβάλλοντος, συγκριτικά με το ελληνικό.

Ο κ. Κοντός γνωρίζει από πρώτο χέρι τον τρόπο παραγωγής ποδοσφαιριστών στις γερμανικές ακαδημίες, και θα περίμενε κανείς να είναι… απαισιόδοξος ως προς τον χρόνο που χρειάζεται για να καλυφθεί η απόσταση. Το κάθε άλλο, όμως!

«Δεν νομίζω ότι οι μεγάλες ελληνικές junior ακαδημίες διαφέρουν από αυτές της Γερμανίας. Η ΑΕΚ εργάζεται με πολλή αγάπη και αφοσίωση στην προπόνηση νέων αθλητών και λειτουργεί πολύ μεθοδικά και επαγγελματικά σε όλους τους τομείς».

Πηγή: www.bnsports.gr

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X