Η ΑΕΚ... πετούσε στην Αυστραλία και σκόρπισε χαμόγελα στην ομογένεια (VIDEO)

Η ΑΕΚ... πετούσε στην Αυστραλία και σκόρπισε χαμόγελα στην ομογένεια (VIDEO)

Η τελευταία χρονικά παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ συνδυάστηκε με μια άκρως επιτυχημένη τουρνέ φιλικών στην Αυστραλία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σεζόν 2010-11 ήταν η τελευταία κατά την οποία η ΑΕΚ κατέκτησε τίτλο στην προ Μελισσανίδη εποχή. Ηταν το Κύπελλο Ελλάδας, και μπορεί να πει κανείς ότι η «καλή μέρα» είχε φανεί από το πρωί. Η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε θυμίσει κάτι από τα παλιά με το σούπερ ποδόσφαιρο που είχε παίξει και τις τρεις νίκες που είχε κάνει στο Sydney Feftival of Football της Αυστραλίας, με αντιπάλους την τοπική SydneyFc, την αγγλική Μπλάκμπερν και τη σκωτσέζικη Ρέιντζερς.

Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι και τόσο απλά.  Η ΑΕΚ όντως μάγεψε και ενθουσίασε, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ακολούθησε εκείνη η επίθεση οπαδών στον Μπάγεβιτς στο φιλικό με την Καλλιθέα, η χλωμή εμφάνιση στα ματς του Γιουρόπα Λιγκ με τη  Νταντί Γιουνάιτεντ και οι ήττες από Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα που οδήγησαν σε παραίτηση Μπάγεβιτς. Ο Μανόλο Χιμένεθ ανέλαβε την ομάδα και, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα ήταν πολλά και η εικόνα της ομάδας εξίσου προβληματική, κατακτήθηκε στο τέλος το Κύπελλο.

Εκείνο τον Ιούλιο του 2010, όμως, τίποτα δεν προεξοφλούσε τόσες περιπέτειες. Η επάνοδος Δέλλα και Λυμπερόπουλου και η απόκτηση του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ ενίσχυαν την ομάδα. Ολοι αυτοί ήρθαν να προστεθούν σε παίκτες αξίας όπως οι Καφές, Λεονάρντο, Μάκος, Μπλάνκο, Τζεμπούρ και Σκόκο.

Η ΑΕΚ κατέκτησε το τουρνουά με τρεις νίκες απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους και το κυριότερο είναι ότι έπαιξε ποδόσφαιρο που οι οπαδοί της είχαν… ξεχάσει για χρόνια. Εννοείται ότι η αποστολή αποθεωνόταν σε κάθε της βήμα από την ομογένεια, ενώ οι εν Ελλάδι οπαδοί έψαχναν… πρωί πρωί για livestreaming, αφού κανένα ελληνικό κανάλι δεν έκανε τον κόπο να εξασφαλίσει τα δικαιώματα ενός τόσο ενδιαφέροντος τουρνουά.

Δυστυχώς, όμως, όλα αυτά δεν είχαν συνέχεια. Η ΑΕΚ έμεινε μακριά από τον τίτλο και το Τσάμπιονς Λιγκ και απλά «παρηγορήθηκε» με το Κύπελλο, το πρώτο της μετά από εννέα χρόνια.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

25/7/2010 AEK-SydneyFC5-3 (30’ Λεονάρντο, 36’ Μπλάνκο, 60’ Λυμπερόπουλος, 74’ Σκόκο, 76’ Καφές – 31’, 48’ Μπροσκ, 88’ Τιάμ)

Αραμπατζής, Λαγός, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς (83′ Δέλλας), Γκέντσογλου, Καφές, Σκόκο (86′ Μακος), Λεονάρντο (76′ Έντερ), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (62′ Μπερνς)

28/7/2010 ΑΕΚ-Μπλάκμπερν 2-1 (20’ Σκόκο, 24’ Λυμπερόπουλος – 74’ Τζόουνς)

ΑΕΚ: Σάχα, Καφέ, Μαϊστόροβιτς, Δέλλας, Γεωργέας (74’ Γεωργέας) Λεονάρντο (68’ Ντιόπ) Μάκος, Λαγός (40’ Καράμπελας) Μπερνς (73’ Εντερ) Σκόκο και Λυμπερόπουλος (84’ Μπλάνκο)

31/7/2010 ΑΕΚ-Ρέιντζερς Γλασκώβης 1-0 (73’ Μπερνς)

ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος (43′ Καφές), Γκέντζογλου, Λεονάρντο (89′ Μαϊστόροβιτς), Σκόκο (64′ Έντερ), Λυμπερόπουλος (46′ Τζεμπούρ), Μπλάνκο (63′ Μπερνς).

 

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X