«Ατσαλη» η ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό, έχει δρόμο - Ήττα (0-1) από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (VIDEO)

«Ατσαλη» η ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό, έχει δρόμο - Ήττα (0-1) από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ελλιπής ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε άσχημα τελειώματα και έδειξε ότι βρίσκεται ακόμη πολύ νωρίς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 0-1 από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, στο πρώτο φιλικό της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας της.

Η Ένωση είχε λίγους παίκτες στη διάθεση της (11άδα συν 6 αλλαγές) και με πολλούς βασικούς εκτός και με τα πολλά… άτσαλα τελειώματα της δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, ενώ δεν είχε και τον απαιτούμενο ρυθμό μιας και βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας της, με τους Κροάτες να παίζουν σε 19 ημέρες πρωτάθλημα.

Η δημιουργία της περιορίστηκε δεξιά με τον Ελίασον, ενώ αριστερά είχε πρόβλημα… Ο Αλμέιδα άλλαξε τον Γκατσίνοβιτς και τον ξεκίνησε ως κεντρικό χαφ πίσω από τον Φαν Βέερτ, με τον Ζίνι αριστερά. Κάτι που δεν… τσούλησε ελέω έλλειψης ρυθμού και σωστών συνεργασιών.

Πολύ καλός ο Γαλανόπουλος και ο Ελίασον στη δημιουργία, ενώ είχαν πρόβλημα τα δύο ακραία μπακ (Ραντόνια-Μοχαμάντι). Θετικός ο Ζίνι αριστερά, είχε άτσαλα τελειώματα, ενώ στο γκολ πήδηξε σε λάθος στιγμή και άφησε τον παίκτη να πάρει την κεφαλιά εύκολα για να σκοράρει. Ο Στάνκοβιτς είχε δύο πολύ καλές επεμβάσεις…

Η Ένωση προφανώς και είχε βαριά πόδια μετά το πρώτο 20λεπτο και χρειάζεται… ρυθμό και στην προπόνηση, αφού έχει δουλέψει ελάχιστα σε τακτική.

Επόμενο φιλικό για την ΑΕΚ το Σάββατο στην Αμβέρσα κόντρα στην Αντβέρπ.

Διαβάστε πως μετέδωσε τον φιλικό αγώνα το enwsi.gr και το AEK TV

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Ραντόνια δεξί μπακ, Μοχαμάντι αριστερό μπακ, Μήτογλου και Μουκουντί στα στόπερ, τον Γιόνσον με τον Γαλανόπουλο στον άξονα, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά στην επίθεση, τον Ελίασον δεξιά και τον Ζίνι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Ο Αλμέιδα είχε μόλις 5 παίκτες για αλλαγή συν τον 2ο πορτιέρε Γκίνη, οπότε το 2ο ημίχρονο αποφασίστηκε να είναι 30 λεπτών και όχι 45’.

Η Ένωση επιχείρησε εξ΄αρχής να πάρει την μπάλα στα πόδια της, χτίζοντας με υπομονή παιχνίδι από πίσω. Προφανώς δεν υπήρχε ρυθμός, προφανώς δεν υπήρχαν συνεργασίες στον βαθμό που ήταν στην εξέλιξη της σεζόν. Ο Γαλανόπουλος είχε στο 10’ ένα καλό τεχνικό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο πορτιέρε της Λοκομοτίβα. Οι «κιτρινόμαυροι» έψαχναν το πρέσινγκ, ο Ζίνι περισσότερο κινούνταν από αριστερά, με τον Γκατσίνοβιτς κεντρικά και τον Ελίασον στην πλευρά σε σύστημα 4-2-3-1. Πριν το 20λεπτο ο Φαν Βέερτ έβγαινε τετ α τετ από λάθος αντιπάλου, αλλά οι… ακατάλληλοι διαιτητές τον υπέδειξαν οφσάιντ!

Λίγα λεπτά μετά ο Μοχαμάντι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του, ο ρέφερι το υπέδειξε, αλλά… το πήρε πίσω αμέσως μετά! Στην συνέχεια της φάσης είχαμε τρία πολύ καλά σουτ από Γκατσίνοβιτς-Γαλανόπουλο-Ελίασον και έδειχνε να ανεβάζει ρυθμό στο παιχνίδι της. Πριν το μισάωρο ο Γιόνσον έβγαλε μπαλιά στον Φαν Βέερτ, ο οποίος εκτέλεσε άμεσα με την μπάλα να περνά άουτ. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και επιχειρούσε να βοηθήσει οργανωτικά τους συμπαίκτες τους μεσοεπιθετικά. Και στο 28’ από ένα κόρνερ από αριστερά, ο Ζίνι πήδηξε σε λάθος χρόνο και ο Μερσινά με κεφαλιά νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 0-1. Στο 32’ η ΑΕΚ αντέδρασε με νέο σουτ εκτός περιοχής από τον Γαλανόπουλο, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΚ από τα άκρα δεν είχε καλή δημιουργία με Ραντόνια-Μοχαμάντι που ήταν πολύ μέτριοι με την μπάλα στα πόδια, ειδικότερα ο Ιρανός. Στο 39’ ο Ραντόνια έκανε άτσαλο γύρισμα στον Στάνκοβιτς, αυτός δεν είχε καλή επαφή με τα πόδια και παραλίγο να δώσει έτοιμο γκολ, αλλά το… έσωσε. Και έτσι τελείωσε το ημίχρονο με την Ένωση να μην αποδίδει καλά σε κομμάτια που θα ήθελε να δει ο Αλμέιδα, όπως το πρέσινγκ και η δημιουργία. Η Ένωση στο α’ 45λεπτο είχε 6-2 σουτ, 1-1 στον στόχο, 4-3 κόρνερ και 56-44% κατοχή μπάλας.

Το β’ ημίχρονο άρχισε στο Μπουργκ Χάαμσταντ χωρίς αλλαγές από τον Αλμέιδα και με την ίδια 11άδα να παίρνει ευκαιρία να βρει ρυθμό. Στο 50’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ από δημιουργία Ελίασον από δεξιά, η μπάλα πέρασε από Φαν Βέερτ και Γκατσίνοβιτς, κατέληξε στον Ζίνι ο οποίος από καλή θέση εκτέλεσε άτσαλα άουτ. Πέντε λεπτά η Λοκομοτίβα είχε ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ, μετά από αντεπίθεση με την ΑΕΚ να κάνει μαζεμένα λάθη. Στο 58’ η ΑΕΚ με δημιουργία πάλι από δεξιά από τον Ελίασον, είχε μία καλή ευκαιρία με τον Φαν Βέερτ με την μπάλα να φεύγει κόρνερ από παρέμβαση του τερματοφύλακα των Κροατών. Η Λοκομοτίβα συνέχιζε να κάνει αλλαγές, με τον Αλμέιδα να μην «πειράζει» την ενδεκάδα.

Στο 64’ ο Μουκουντί με υπέροχη ντρίπλα είχε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει, αλλά είχε και αυτός… άτσαλο τελείωμα και την έστειλε ψηλά άουτ. Αμέσως μετά ο Ελίασον με εκτέλεση φάουλ βρήκε εστία, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρε της κροατικής ομάδας. Στην εξέλιξη της φάσης η Λοκομοτίβα είχε αντεπίθεση και ευκαιρία αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά, όπως και αμέσως μετά από λάθος του Μουκουντί κράτησε ξανά την εστία του.

Στο 68’ ο Αλμέιδα έβαλε Μαχαίρα-Κοσίδη-Ρόκσον-Λαμαράνα και τον Πήλιο αντί Μήτογλου-Ραντόνια-Φαν Βέερτ-Γιόνσον-Γκατσίνοβιτς. Ο Κοσίδης έπαιξε μπροστά, αριστερά ο Πήλιος, δεξιά ο Μοχαμάντι, στόπερ ο Ρόκσον και στα χαφ ο Λαμαράνα, με τον Μαχαίρα πίσω από τον φορ. Λίγο μετά έβαλε και τον Χρυσόπουλο αντί του Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας για να ολοκληρώσει τις αλλαγές.

Επαιξαν ελάχιστα λεπτά και στο 75′ τελείωσε το ματς, αφού είχε συμφωνηθεί να διεξαχθούν 30 λεπτά στο β’ ημίχρονο μιας και η ΑΕΚ δεν είχε πολλούς παίκτες…

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στη Λοκομοτίβα: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Ραντόνια, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Ζίνι, Φαν Βέερτ.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Μαχαίρας, Κοσίδης, Πήλιος, Λαμανάρα και Γεμπόα.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X