Αλμέιδα για τη νέα ΑΕΚ: «Μπορώ να εγγυηθώ για κάτι παρόμοιο με πέρυσι – Βελτιώσαμε και αναπτύξαμε κάποια ζητήματα»

Αλμέιδα για τη νέα ΑΕΚ: «Μπορώ να εγγυηθώ για κάτι παρόμοιο με πέρυσι – Βελτιώσαμε και αναπτύξαμε κάποια ζητήματα»
Photo Credits: INTIME

Ο απολογισμός του Ματίας Αλμέιδα για τις 17 ημέρες της προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Ολλανδία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Η περσινή ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα ενθουσίασε. Πολύ καλό ποδόσφαιρο πάνω στο χορτάρι, νίκες, μεγάλες νίκες και δύο τρόπαια. Ένα νταμπλ ιστορικό που έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες κόσμου και έγραψε ιστορία για το κλαμπ.

Ο Αλμέιδα μιλώντας στο φινάλε των 17 ημερών προετοιμασίας αναφέρθηκε στη νέα ΑΕΚ που ετοιμάζει. Και εκεί τόνισε ότι εγγυάται ότι θα βλέπουμε κάτι παρόμοιο με πέρυσι, ενώ αναφέρθηκε και σε βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς.

-Ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο προετοιμασίας, πόσο ικανοποιημένος είστε, αν αυτά που περιμένατε να δείτε τα είδατε και ποιο ήταν το πρότζεκτ εξέλιξης;
Μπορέσαμε και αναπτύξαμε – βελτιώσαμε πράγματα σε όλες τις προπονήσεις με όλα τις αποστάσεις, τα μέτρα, τα χιλιόμετρα που εγώ προσωπικά σκεφτόμουν πως πρέπει να κάνουμε. Καταφέραμε και πετύχαμε την μεθοδολογία δουλειάς που είχα σκεφτεί. Είναι μια παρόμοια προετοιμασία με την περασμένη χρονιά. Οι διεθνείς ενσωματώθηκαν πολύ καλά, αλλά θα υπάρχουν δυνατές προπονήσεις και στην Αθήνα, καθώς σίγουρα μας λείπουν κάποια πράγματα. Αλλά πραγματικά, μου άρεσε η διάθεση των παικτών και φάνηκε από τον τρόπο δουλειάς, το πως βοήθησαν όλοι στην ομάδα ακόμα και από το staff, που είναι πολύ βασικό για εμένα.

-Αυτό που βλέπαμε πέρυσι μας άρεσε, να το περιμένουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια, ταχύτητα και ένταση φέτος;
Μπορώ να εγγυηθώ κάτι παρόμοιο. Αν κάνουμε το ίδιο, θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι σε κάποια πράγματα σίγουρα θα είναι καλύτερο και για εμάς. Όταν έχεις κερδίσει κάποια πράγματα, δεν είναι εύκολο να έχεις ίδια απόδοση. Γι’ αυτό είπα και σε προηγούμενες δηλώσεις, πως εγώ έχω κλείσει το βιβλίο του νταμπλ και το μόνο που επιθυμώ να σκέφτονται και οι παίκτες, είναι αυτό ακριβώς που σκέφτομαι και εγώ, πάντα να θέλουμε κάτι παραπάνω. Και γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε, να είμαστε ταπεινοί και ενωμένοι, γνωρίζοντας ότι θα είναι μακριά χρονιά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε όλοι, ότι πάλι ξεκινάμε από το μηδέν.

-Στα δύο τελευταία ματς, είδαμε εικόνα ετοιμότητας, ποια στοιχεία θέλετε να προσθέσετε και ποια να διορθώσετε;
Γνωρίζετε εσείς που ήσασταν από την πρώτο μέρα, πως πλέον πρέπει να χαλαρώσουμε τη δουλειά. Πλέον, δεν θα κάνουμε δύο διπλές προπονήσεις, θα γίνεται μια προπόνηση την μέρα, γνωρίζοντας ότι κάθε ένας επιστρέφει στο σπίτι του. Είμαστε σε εποχή καλοκαιριού, χρειαζόμαστε όλοι και λίγη ξεκούραση, οπότε θεωρώ ότι η εξυπνάδα του καθενός θα είναι σημαντική για να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Αλλά είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που έγινε στην Ολλανδία, χαρούμενος για τις προπονήσεις, για την εικόνα, τους αγώνες που δώσαμε και σίγουρα φαίνεται πως υπάρχει μια ιδέα που διατηρείται.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Το μικρό καλάθι και οι τρεις λύσεις σε κάθε θέση
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X