Η μεγάλη ΑΕΚ τους άφησε όλους πίσω και έφυγε... καρφί για το πρωτάθλημα (VIDEO)

Η μεγάλη ΑΕΚ τους άφησε όλους πίσω και έφυγε... καρφί για το πρωτάθλημα (VIDEO)

Νίκη σταθμός της ΑΕΚ στη Ριζούπολη, καθώς για τα επόμενα δυόμιση χρόνια δεν έπεσε ποτέ ξανά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένας από τους αγώνες-ορόσημο για την ΑΕΚ όταν κατέκτησε τον τίτλο του 1992, τον πρώτο από τους τρεις συνεχόμενους τίτλους πρωταθλήματος, ήταν η νίκη επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη με 2-0, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 1992. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, πριν από εκείνη την (16η και προτελευταία στον πρώτο γύρο) αγωνιστική, η ΑΕΚ ισοβαθμούσε στους 22 βαθμούς με Ολυμπιακό και Απόλλωνα, επομένως μιλάμε για νίκη σε… ντέρμπι κορυφής.

Πέρα από την πλάκα, όμως, μιλάμε πράγματι για την αγωνιστική που βρήκε την ΑΕΚ μόνη πρώτη και ήταν το πρώτο σαββατοκύριακο σε εκείνο το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς απαλλαγμένη από… ενοχλητικές συντροφιές στο ρετιρέ. Στις επόμενες αγωνιστικές βρέθηκε μόνο μία Κυριακή συγκάτοικος στην κορυφή με τον Ολυμπιακό (23η) αλλά απάντησε με δέκα σερί νίκες και κατέκτησε τον τίτλο.

Στον αγώνα με τον Απόλλωνα, η ΑΕΚ κυριάρχησε από την αρχή και έβαλε τις βάσεις στο 15’ με το άψογο πλασέ του Κύπριου αρχηγού Γιώργου Σαββίδη. Οι ευκαιρίες που χάθηκαν στη συνέχεια ήταν πολλές (με πιο μεγάλη ένα δοκάρι του Αλέξη Αλεξανδρή) και τελικά η νίκη «κλείδωσε» με ένα κοντινό πλασέ του Βασίλη Δημητριάδη στο 87’.

Σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0 και Ολυμπιακός-Κόρινθος 0-0) η ΑΕΚ έμεινε μόνη πρώτη και θα γινόταν πρωταθλήτρια χειμώνα το επόμενο Σάββατο με το 3-1 επί του ΠΑΟΚ. Για τα επόμενα δυόμιση χρόνια, θα έπεφτε από την κορυφή μόνο για δύο αγωνιστικές την άνοιξη του 1993 και θα κατακτούσε τρεις τίτλους

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος, Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής, Σαβέβσκι, Δημητριάδης (88’ Πατίκας) Μπατίστα (62’ Κλόπας) Σαββίδης.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X