Οι πέντε «μουντιαλικοί» της ΑΕΚ, που κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν οχτώ

Οι πέντε «μουντιαλικοί» της ΑΕΚ, που κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν οχτώ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος για όσους πήγαν, αλλά και για όσους θα έπρεπε να πάνε από την ΑΕΚ στο Κατάρ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μια αρθρογραφία μας, πριν από το ξεκίνημα του Μουντιάλ, είχαμε γράψει ότι κατά την ταπεινή μας άποψη, οι παίκτες της ΑΕΚ που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι οχτώ αντί για τους πέντε που πήγαν τελικά.

Μαζί δηλαδή με τους Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Βίντα, Πινέδα και Σιμάνσκι, θα ήταν δεδομένα ο Τσούμπερ, που ο ίδιος επέλεξε να μην πάει προκειμένου να χειρουργηθεί. Επιπροσθέτως, είχαμε εκφράσει την απορία μας, που δεν κλήθηκαν, ο μεν Γκατσίνοβιτς με την Εθνική Σερβίας και ο δε Μουκουντί με την Εθνική Καμερούν.

Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν, ειρωνικά ενδεχομένως, ότι το… παρακάναμε και πώς λειτουργήσαμε, αποκλειστικά ως οπαδοί και δίχως ίχνος αντικειμενικότητας, σε αυτή μας την εκτίμηση. Οτι μας παρέσυρε δηλαδή η παρόρμησή μας, επειδή πρόκειται για παίκτες της ΑΕΚ. Δεν ήταν όμως έτσι.

Ο Τσούμπερ, ο Γκατσίνοβιτς, ο Μουκουντί…

Και τα ως τώρα πεπραγμένα του Μουντιάλ, αποδεικνύουν αν ήμασταν ή όχι υπερβολικοί. Θα ξεκινήσουμε όμως με το αντίθετο παράδειγμα. Συγκεκριμένα με τον Τσούμπερ, που όπως προαναφέραμε είναι γνωστό ότι ήταν στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ελβετίας, Μουράτ Γιακίν, αλλά επέλεξε ο ίδιος, ως γνωστόν, να χειρουργηθεί προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Ομολογώ ωστόσο ότι ακόμα κι αν θα επέλεγε να πάει στο Μουντιάλ, πως δεν θα ήμουν βέβαιος για το αν θα ήταν η καταλληλότερη επιλογή για τη θέση του στην Εθνική Ελβετίας. Λογικό δεν είναι να είχαμε επιφυλάξεις από τη στιγμή που εδώ και αρκετούς μήνες, δεν βρισκόταν στην τρομερή κατάσταση που ήταν, όταν ήρθε στην ΑΕΚ;

Αντίθετα, μέχρι στιγμής αποδεικνύεται στα γήπεδα του Κατάρ αυτό που βλέπαμε και που αφορά στον Γκατσίνοβιτς, ότι δηλαδή ήταν αν μη τι άλλο ανεξήγητο, που δεν τον συμπεριέλαβε ο Στοΐκοβιτς, στην αποστολή της Εθνικής Σερβίας. Οι Σέρβοι θα παίξουν την Παρασκευή ρέστα… πρόκρισης, θέλοντας νίκη επί των Ελβετών και ταυτόχρονα να μην τους κάνει καμιά… στραβή η Βραζιλία και ηττηθεί από το Καμερούν.

Νομίζω όμως ότι με τον Γκατσίνοβιτς στα χαφ, οι Σέρβοι θα είχαν καλύτερη τύχη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τουλάχιστον, θα κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους, αφού θα είχαν κερδίσει τους Καμερουνέζους. Οπως αντίστοιχα, νομίζω ότι και το Καμερούν, θα είχε καλύτερη εικόνα στο κέντρο της άμυνάς του, αν είχε τον απροσπέλαστο Μουκουντί της ΑΕΚ. Οποιος έχει δει τα δύο πρώτα παιχνίδια της Σερβίας και του Καμερούν και έφερνε στο μυαλό του και την αγωνιστική εικόνα των Γκατσίνοβιτς και Μουκουντί, αντίστοιχα, εκτιμώ ότι θα αντιλήφθηκε αν άξιζαν ή όχι, μια θέση στην αποστολή των εθνικών τους ομάδων.

Επικίνδυνο Μεξικό με Πινέδα, ακίνδυνο χωρίς…

Ένα ακόμα παράδειγμα, «κιτρινόμαυρο» κι αυτό, λανθασμένης διαχείρισης προπονητή του Μουντιάλ, είναι ο Πινέδα. «Αλλο» Μεξικό ήταν αυτό με τον άσο της ΑΕΚ στη βασική ενδεκάδα, που νίκησε την Σαουδική Αραβία και την σφυροκοπούσε σε όλο το ματς, και «άλλο», εντελώς ακίνδυνο, αυτό των μηδέν γκολ κόντρα σε Αργεντινή και Πολωνία.

Νομίζω ότι κατάλαβε πολύ καλά, αλλά σίγουρα αργά, ο κύριος Τάτα Μαρτίνο, πως το Μεξικό με τον Πινέδα βασικό, θα είχε περάσει στους «16» του Μουντιάλ, αντί της Πολωνίας του Σιμάνσκι!

Πραγματικά, θεωρώ ότι ο Πινέδα εξέθεσε τον προπονητή του, και πως έστω και σε ένα ματς, έδειξε τη μεγάλη του κλάση. Έχοντας μάλιστα έναν άλλον ρόλο σε σχέση με αυτόν που τον έχουμε συνηθίσει στην ΑΕΚ. Η κλάση είναι κλάση όμως και ο Πινέδα, παρά τη φυσιολογική του στεναχώρια και επειδή αποκλείστηκε η ομάδα του και επειδή δεν έπαιξε όσο άξιζε, πρόλαβε να την δείξει σε όλους.

Από ‘δω και μπρος…

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στους παρόντες του Μουντιάλ, οι δύο Ιρανοί, Μοχαμάντι και Χατζισαφί, επιστρέφουν στη βάση τους (ο Μοχαμάντι μάλιστα με πρόβλημα στον προσαγωγό), έχοντας ξεκινήσει ως βασικοί και στα τρία παιχνίδια της Εθνικής τους ομάδας. Ο Χατζισαφί μάλιστα ήταν και ο αρχηγός του Ιράν, εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων, με γενναίες δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του.

Για τον Πινέδα, όπως προαναφέραμε, ήταν κορυφαίος της ομάδας του για τα 77 λεπτά που τον χρησιμοποίησε ο προπονητής του. Ο Σιμάνσκι έχει παίξει ένα εικοσάλεπτο με την Εθνική Πολωνίας, αλλά συνεχίζει στο Μουντιάλ, ενώ ο Βίντα δεν έχει παίξει λόγω τραυματισμού, αλλά και αυτός παραμένει με την Εθνική Κροατίας στο Κατάρ. Για να δούμε…

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X