Παπαχαρτοφύλης στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ έχει ανεβάσει το ελληνικό χάντμπολ στο υψηλότερο επίπεδο»

Παπαχαρτοφύλης στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ έχει ανεβάσει το ελληνικό χάντμπολ στο υψηλότερο επίπεδο»
Photo Credits: INTIME

Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ με συνέντευξη του στο enwsi.gr κάνει τον απολογισμό του και αποκαλύπτει πως έχει ξεκινήσει ήδη ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 2021 έχει γραφτεί για πάντα με τα πιο χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας χάντμπολ.

Η χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο και το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία του αθλήματος. Μια επιτυχία που μόνο τυχαία δεν ήρθε. Ήταν το αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς, οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα με την «σφραγίδα» του διοικητικού ηγέτη, Σταμάτη Παπασταμάτη ο οποίος κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που είχε θέσει ως στόχο πριν λίγα χρόνια. Να φέρει την ΑΕΚ ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη. Ένας από τους ανθρώπους που έχει το δικό του σημαντικό μερίδιο σε αυτή την σταδιακά ανοδική πορεία του τμήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι και ο αθλητικός διευθυντής, Στάθης Παπαχαρτοφύλης. Με τη σεζόν να βρίσκεται σχεδόν στα μισά και την ΑΕΚ να παραμένει στην διεκδίκηση και των τριών φετινών στόχων της, ο Στάθης Παπαχαρτοφύλης με συνέντευξη του στο enwsi.gr έκανε έναν μίνι απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα σχολίασε τα οφέλη της ΑΕΚ από την φετινή παρουσία της στους ομίλους του EHF European League, μια παρουσία που εφόσον κατακτήσει το φετινό νταμπλ είναι ικανή να της ανοίξει τον δρόμο για την συμμετοχή της στους ομίλους τη νέα σεζόν με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια.

– Η σεζόν στην Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν στα μισά. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την Α’ φάση αήττητη αλλά με δύο ισοπαλίες κόντρα στον Ολυμπιακό. Πως θα χαρακτήριζες την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και ποιες είναι οι προβλέψεις σου για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου;

Η ομάδα προέρχεται από μια μακρά και κουραστική περσινή σεζόν που διήρκησε έως τον Ιούλιο. Οι παίχτες, εκτός της επιβάρυνσης από τους αγώνες και τον Covid, είχαν μόνο 25 μέρες ξεκούραση για να ξεκινήσουν προετοιμασία. Από την έναρξη της φετινής περιόδου, αγωνιζόμαστε συνεχώς Τρίτη – Σάββατο σε Ελλάδα και Ευρώπη.  Είναι γεγονός ότι περιμέναμε, να εμφανιστεί μια αγωνιστική κοιλιά αυτή την περίοδο. Παρόλα αυτά και με όλο το σεβασμό στους αντιπάλους, όλοι ανεξαιρέτως στο σύλλογο, πιστεύουμε ότι η απόδοση της ομάδας στα δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, δεν αντιπροσωπεύει την αγωνιστική της ποιότητα.

Αρχής γενομένης, με το παιχνίδι  στις 22 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που προπορεύεται στην ειδική βαθμολογία της Β φάσης, ξεκινάμε τη Β φάση με μοναδικό στόχο το απόλυτο των νικών, που θα μας φέρουν στον τελικό του πρωταθλήματος με πλεονέκτημα έδρας. Ο αγώνας αυτός, αποτελεί βαρόμετρο σε αυτή την προσπάθεια.  Παράλληλα αρχές Φεβρουαρίου ξεκινάμε και τις υποχρεώσεις μας στο κύπελλο, όπου βάσει της κλήρωσης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συναντηθούμε στον ημιτελικό του F4, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Αποκλειστικός μας στόχος ήταν και εξακολουθεί να παραμένει η κατάκτηση του νταμπλ.

-Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη, ειδικά με τη νίκη στη Νιμ ανέβασε πολύ τον πήχη, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Πιστεύεις πως η ομάδα έχει ακόμα πιθανότητες για την πρόκριση;

 Η απόδοση και τα αποτελέσματα στους ομίλους του EHF European League δείχνουν την ποιότητα της ομάδας. Μετά την επικράτηση επί της Ταταμπάνια και την τρομερή νίκη επί της Νιμ, αποδείχθηκε ότι η ΑΕΚ αιφνιδίασε άπαντες, κάτι που το νοιώσαμε στα παιχνίδια με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και –ιδιαίτερα- με τη Σαφχάουζεν στη Χαλκίδα. Ο όμιλος μας είναι ο πιο απρόβλεπτος από τους 4. Πιστεύω ότι διατηρούμε ακόμα πιθανότητες για την πρόκριση μας στις «16» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει τελικά αν θα προκριθεί ή όχι, πιστεύεις πως η ΑΕΚ κέρδισε πράγματα από τη φετινή παρουσία της στο ΕΗF European League;

Σαφώς και η ΑΕΚ κέρδισε πολύπλευρα από τη συμμετοχή της, με βασικό παράγοντα, εκτός από τα υλικά οφέλη, τον σεβασμό στο σύλλογο, από ομάδες που αγωνίζονται χρόνια σε υψηλό επίπεδο και σε χώρες με παράδοση στο άθλημα, κάτι που το βλέπω στις επαφές με τους αντιπάλους μας και την EHF.  Ο κ. Παπασταμάτης, με μεθοδικές και στοχευμένες κινήσεις τα τελευταία χρόνια, κατάφερε κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο. Με αποκορύφωμα την κατάκτηση του EHF European Cup και τη συμμετοχή της ΑΕΚ στους ομίλους της EHF European League, να φέρει το ελληνικό χάντμπολ στο υψηλότερο επίπεδο στο συλλογικό κομμάτι.  Και αυτό έγινε με πολλή δυσκολία. Μακριά από την Αθήνα, με έδρα την πάντα φιλόξενη Χαλκίδα, με τη Δήμαρχο κα Βάκα και την Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ κα Αϊδίνη να μας παρέχουν απλόχερα την αγάπη και τη φιλοξενία τους. Και το βασικότερο; Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.  Εκτιμώ ότι, αν φέτος είχαμε τηλεοπτική κάλυψη, υπό την προϋπόθεση ότι θα κατακτήσουμε και φέτος το πρωτάθλημα, η παρουσία στους ομίλους και την επόμενη σεζόν, θα ήταν εξαιρετικά πιθανή και μάλιστα με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. 

«Ψάχνουμε για καλές περιπτώσεις αθλητών» 

Η περίοδος της διακοπής πριν την έναρξη της β’ φάσης δίνει την ευκαιρία στην ομάδα να ανασυγκροτηθεί μετά από ένα δύσκολο πρόγραμμα που κλήθηκε να βγάλει εις πέρας αλλά και να κάνει τον σχεδιασμό της για το δεύτερο μισό της σεζόν. Όπως πάντα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο η ΑΕΚ έχει τις «κεραίες» της ανοιχτές παρακολουθώντας περιπτώσεις παικτών που μπορεί να την ενδιαφέρουν. Έτσι και τώρα η διοίκηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα εφόσον βρεθεί κάποια αξιόλογη περίπτωση, όπως επιβεβαίωσε και ο Στάθης Παπαχαρτοφύλης. Παράλληλα ο ίδιος αποκάλυψε πως ήδη ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη παρότι η φετινή σεζόν βρίσκεται σχεδόν στα μισά.

 – Ποιο ήταν το καλύτερο κι ποιο το χειρότερο παιχνίδι της ΑΕΚ μέχρι τώρα; 

Θα έλεγα ότι κάναμε το τέλειο  παιχνίδι στη Νιμ. Επίσης, παρά την ήττα στη Λισαβόνα, αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Σπόρτινγκ, η απόδοση μας ήταν εξαιρετική. Ακόμα, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το Β’ ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου η ομάδα κάλυψε τη διαφορά 5 τερμάτων στο ημίχρονο και στο τέλος στάθηκε άτυχη με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι στην τελευταία φάση. Τέλος θεωρώ, την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη, καθώς και το πρώτο ημίχρονο στον αγώνα στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης», που μας στοίχησαν τα δυο ατυχή αποτελέσματα, καθαρά συγκυριακή.

 -Υπάρχουν σκέψεις για μεταγραφές στη χειμερινή περίοδο;

Πάντα ψάχνουμε για καλές περιπτώσεις αθλητών. Αν και τη χειμερινή περίοδο οι επιλογές είναι περιορισμένες, εφόσον βρεθεί κάποια καλή περίπτωση, θα την εξετάσουμε σοβαρά.

 «Υπέρτατη διάκριση η δεύτερη θέση στα βραβεία του ΠΣΑΤ»

Λίγες ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2021 μια ακόμη διάκριση ήρθε για την ΑΕΚ η οποία ψηφίστηκε ως η δεύτερη καλύτερη φετινή ομάδα μετά την Εθνική Ανδρών πόλο που κατέκτησε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια τεράστια διάκριση και επιτυχία για την «Ένωση» καθώς είναι πρώτη φορά που ελληνική ομάδα καταφέρνει να ανεβάζει το χάντμπολ σε τόσο υψηλό επίπεδο καταξιώνοντας το και στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου.  Ο κ. Παπαχαρτοφύλης αναφέρθηκε σε αυτή την διάκριση ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την μεταγραφή του Μπάουερ στον Ολυμπιακό τονίζοντας πως μέχρι τώρα οι κινήσεις της ΑΕΚ δεν στηρίζονται απλά σε αγωνιστικά κριτήρια αλλά και εξωαγωνιστικά αφήνοντας να εννοηθεί πως εφόσον ήθελε η ομάδα θα μπορούσε να είχε κρατήσει στο ρόστερ της τον Αυστριακό.

 – Η ΑΕΚ ψηφίστηκε φέτος η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα στα βραβεία του ΠΣΑΤ αυτό τι σημαίνει για σας;

Αποτέλεσε υπέρτατη διάκριση η ανακήρυξη της ομάδας ως η δεύτερη καλύτερη σε όλα τα σπορ. Και μάλιστα σε Ολυμπιακή χρονιά με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.  Όπως είπε ο κ. Παπασταμάτης, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των επαγγελματιών αθλητικών συντακτών, είναι μια επιβράβευση της προσπάθειας και των κόπων αυτής της ομάδας, αλλά παράλληλα και μια τεράστια ώθηση για να συνεχίσουμε να κρατάμε την ΑΕΚ ψηλά, σε Ελλάδα και Ευρώπη

 – Πως είδατε στην ΑΕΚ τη μεταγραφή του Μπάουερ στον Ολυμπιακό;

 Ο Τόμας υπήρξε ένας από τους βασικούς πυλώνες της κατάκτησης του ιστορικού τρέμπλ. Αναμφίβολα η συμβολή του, όπως και αυτή των υπόλοιπων παιδιών που έφυγαν από την ομάδα, υπήρξε σημαντική στην επίτευξη των στόχων μας. Στο σχεδιασμό μιας ομάδας, υπάρχουν όμως διάφοροι παράγοντες που συνεκτιμούνται. Αγωνιστικοί και εξωαγωνιστικοί. Αυτοί οι παράγοντες διαμόρφωσαν και το φετινό ρόστερ, αφού οικονομικά, έχει αποδειχθεί περίτρανα, ότι ο κ. Παπασταμάτης δεν φείδεται χρημάτων για την ενίσχυση της ομάδας.

-Η σεζόν είναι σε εξέλιξη αλλά ξέροντας ότι πάντα κοιτάτε ένα βήμα μπροστά, ποιές είναι οι σκέψεις για τη νέα σεζόν;

Ο προγραμματισμός έχει ήδη ξεκινήσει  και η ομάδα κινείται ήδη ώστε να ενισχυθεί.

-Η ευχή σου για τη νέα χρονιά;

 Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία κι ευημερία και με πολλές νίκες και τίτλους για όλα τα αθλήματα της ΑΕΚ. Ελπίζω το 2022 να είναι μια χρονιά που θα μπορέσει ο αθλητισμός να επιστρέψει σταδιακά σε μια κανονικότητα με γεμάτα γήπεδα, γιατί πραγματικά αθλητισμός χωρίς κόσμο δεν νοείται.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X