Καλές οι ευχές, αλλά δεν αρκούν, χρειάζεται και αλλαγή νοοτροπίας

Καλές οι ευχές, αλλά δεν αρκούν, χρειάζεται και αλλαγή νοοτροπίας
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για την ΑΕΚ του... 2022

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξημερώνει η τελευταία μέρα του 2021! Που κύλησε ολόκληρο σε ρυθμούς… κορωνοϊού. Υπό αυτό το πρίσμα και με όλα όσα περνάμε καθημερινά, ειδικά στον ψυχολογικό τομέα, θα πρέπει να θεωρούμαστε… ήρωες του ’21 κι εμείς!

Συμπληρώνουμε σχεδόν δύο γεμάτα χρόνια με αυτό το «διάολο» που ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη, που έχει στερήσει τόσες ζωές συνανθρώπων μας, που έχει κλονίσει και τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία όλων μας.

Οπότε, η ευχή για υγεία, που ούτως ή άλλως πάντα έρχεται πρώτη, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, μπαίνοντας πλέον στο νέο έτος. Υγεία παιδιά! Και αγάπη! Και ανθρωπιά! Και να κάνουμε σε προσωπικό επίπεδο, αυτοκριτική, ψυχοθεραπεία, εσωτερική αναζήτηση, ότι χρειάζεται τέλος πάντων, για να βρούμε την ισορροπία μας. Να μειώσουμε το θυμό που μας έχει κυριεύσει γιατί δεν ωφελεί, ούτε τον εαυτό μας, ούτε τους ανθρώπους μας, ούτε την κοινωνία, ούτε το μέλλον των παιδιών μας.

Έχω την αίσθηση, ίσως κι επειδή έχω την ανάγκη να το πιστεύω, ότι σταδιακά μέσα στο 2022, θα… σβήσει αυτός ο εφιάλτης του κορωνοϊού. Νομίζω ότι η εξασθενημένη εκδοχή της μετάλλαξης Όμικρον, είναι ένα καλό σημάδι, για να έχει και αυτή η πανδημία, την εξέλιξη που είχαν και οι άλλες κατά το παρελθόν. Γιατρός δεν είμαι φυσικά, αλλά με γιατρούς έχω μιλήσει αρκετούς την τελευταία διετία, οπότε η συμβουλή μου για να εμβολιαστείτε και όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα, είναι δική τους προτροπή και συμβουλή και όχι φυσικά δική μου.

Το 2022 για την ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ μας, το 2022 θα είναι – πρώτα ο Θεός – το σωτήριον έτος, που περιμέναμε εδώ και (παρά ένα χρόνο) δύο δεκαετίες! Το έτος που θα μπούμε στο σπίτι μας. Και μπορεί μεν να ήταν μια παταγώδης αποτυχία για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ, το 2021, αλλά και μόνο που μας έφερε πιο κοντά στο 2022 και που βλέπαμε την πρόοδο των εργασιών στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», εμένα δεν μου πάει η καρδιά καν να το… κακοχαρακτηρίσω.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το 2021 ήταν, όχι απλά καλό, αλλά μαγικό, μόνο για το τμήμα χάντμπολ. Που σάρωσε τις κούπες και τις διακρίσεις και κράτησε ψηλά τη σημαία του συλλόγου. Μέσα στο 2022, ευχόμαστε και ελπίζουμε σε επιτυχίες παντού για την αγαπημένη μας ομάδα. Σε τίτλους και σε διακρίσεις, που και μεγαλώνουν το σύλλογο και δίνουν τις χαρές που αξίζει ο μοναδικός της φίλαθλος κόσμος.

Οι επιτυχίες βέβαια δεν έρχονται με τις ευχές. Για μένα είναι πολύ βασική η νοοτροπία που πρέπει να διακατέχει την ΑΕΚ συνολικά. Από τη διοίκηση και τους αθλητές σε όλα τα τμήματα μέχρι το περιβάλλον της ομάδας, τους ρεπόρτερ της και τον κόσμο της.

Τι πρέπει να κάνουμε

Η ΑΕΚ πρέπει να αποτινάξει από πάνω της, την ηττοπάθεια, τη μιζέρια, την απαισιοδοξία, την όποια αρνητική σκέψη και ενέργεια. Έγινε για παράδειγμα, μια κλήρωση Κυπέλλου και από το αποτέλεσμα της, πρέπει να χαιρόμαστε και να χαίρεται και η ΑΕΚ. Να το βλέπει ως μια μεγάλη ευκαιρία για να αποδείξει ότι όντως έχει ομάδα, που να μπορεί να θεωρείται ανταγωνιστική και διεκδικητική για τίτλους.

Γιατί αν στο πρωτάθλημα δεν κάνεις σερί νικών, αν δεν νικάς σε ντέρμπι τους ανταγωνιστές σου, αν αντί να κοιτάς πάντα τη βαθμολογία προς τα πάνω, την κοιτάς προς τα κάτω, αν ανησυχείς επειδή κληρώθηκες στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ και με τον Ολυμπιακό, ε τότε, δεν μπορείς να θεωρείσαι ανταγωνιστική ομάδα.

ΑΕΚ είσαι, αν θες να λες ότι έχεις ομάδα για ψηλά, νίκα επιτέλους τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και απόκλεισέ τον και στο Κύπελλο, νίκα τον ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα και απόκλεισέ τον και στο Κύπελλο και δείξε, μα κυρίως απέδειξε σε όλους και πρώτα απ’ όλους στον ίδιο σου τον εαυτό, ότι είσαι πραγματική ΑΕΚ με μεγάλη δυναμική. Με αυτή τη νοοτροπία πρέπει να πορεύεται η ΑΕΚ.

Όπως πολύ σωστά είπε και ο Στάνκοβιτς στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΩΡΑ»… «αν θέλουμε να πάρουμε πρωταθλημα, θα πρέπει να γίνουμε… killers και να νικάμε συνέχεια».

Εύχομαι το 2022 να είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά για όλους μας και φυσικά και για την ομάδα που αγαπάμε και με την οποία, έχουμε την τύχη και τη χαρά να ασχολούμαστε 24 ώρες το 24ωρο! Να είστε καλά, υγιείς, γεροί και δυνατοί! Να περάσουμε γενικότερα ένα καλύτερο 2022 και να μπούμε αγκαλιασμένοι στη γηπεδάρα μας! Να προσέχετε!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X