Ο Τσούμπερ και η επόμενη μέρα στο πρωτάθλημα

Ο Τσούμπερ και η επόμενη μέρα στο πρωτάθλημα
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, με ελβετικό… μενού και όχι μόνο!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η 11η αγωνιστική διαμόρφωσε κάποια βαθμολογικά δεδομένα, σημαντικά δεδομένα, είναι αλήθεια. Το βασικότερο όλων είναι ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε… off από τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Σέβομαι όποιον διαφωνεί, καταλαβαίνω ότι είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν, αλλά επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι για φέτος σχόλασε ο… γάμος για τον ΠΑΟΚ. Με -10 από την κορυφή, δεν μπορεί να το γυρίσει, κι ας γλίτωσε τα πολύ χειρότερα αφού συνεχίστηκε και τελείωσε το παιχνίδι με τον Άρη.

Θα… έσκαγε ο ΠΑΟΚ, αργά ή γρήγορα, φαινόταν αυτό. Εκτός αυτού, δεν γίνεται να παίζει ΠΑΟΚ-Άρης στην Τούμπα, να λείπει ο διοικητικός ηγέτης των γηπεδούχων και να είναι παρών αυτός των φιλοξενούμενων. Ούτε θα γινόταν να σηκώνει όλο το βάρος του οργανισμού ο Λουτσέσκου. Κάποια στιγμή θα… έσκαγε. Το κακό φυσικά για εμάς, είναι ότι ο ΠΑΟΚ έκανε τη ζημιά στην ΑΕΚ, κερδίζοντάς την στην Τούμπα, ενώ στο Φάληρο έχασε από τον ΟΣΦΠ. Ας προσέχαμε.

Με την πλάτη στον τοίχο…

Τα δεδομένα, λοιπόν, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, δείχνουν ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο, που δεν είναι άλλο από τον ΟΣΦΠ κι ένα ξεκάθαρο αουτσάιντερ, που δεν είναι άλλο από την ΑΕΚ. Θέλετε να πούμε 70-30, θέλετε 80-20, όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή, η μοναδική απειλή για να χάσει ο ΟΣΦΠ τον τίτλο, είναι η ΑΕΚ.

Η οποία ΑΕΚ όμως, είναι με την πλάτη στον τοίχο, λόγω των «αυτοκτονιών» της, στα παιχνίδια με ΟΦΗ στο Ηράκλειο και με Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Αφήνω στην άκρη τις δύο ήττες της στα ντέρμπι, εκ των οποίων η μία διαμορφώθηκε δίκαια και η άλλη άδικα.

Το ζητούμενο πλέον είναι αν μπορεί να αντέξει η ΑΕΚ. Όπου «αντέξει» σημαίνει πολύ απλά, να συνεχίσει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια και να περιμένει κάποια γκέλα του ΟΣΦΠ. Το περασμένο Σάββατο, η ΑΕΚ κέρδισε στα Γιάννενα, μείωσε προσωρινά την απόσταση στους 3 βαθμούς, αλλά οι Πειραιώτες τα κατάφεραν στο τέλος και γλίτωσαν την γκέλα με τον Βόλο.

Όπως και να ‘χει, πάση θυσία νίκη την Κυριακή

Τώρα, έρχεται μια αγωνιστική, όπου ο ΟΣΦΠ θα παίξει πρώτος, το Σάββατο με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Και την Κυριακή, η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι αν οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν και στο «Γεντί Κουλέ», θα πάει η διαφορά στους 9 βαθμούς, πριν το αθηναϊκό ντέρμπι.

Όπως και να ‘χει βέβαια, η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίσει την Κυριακή. Αυτό δεν αλλάζει, ότι και να έχει συμβεί το Σάββατο στην Κρήτη. Κι ελπίζουμε το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής να μην λέμε… «τετέλεσται» κι εμείς, όπως είπε ο ΠΑΟΚ μια αγωνιστική νωρίτερα.

Υπάρχει βέβαια και το ματς Κυπέλλου με την Κηφισιά, δεν το ξεχνάω, ούτε το υποτιμώ, αλλά αν είναι να… συζητάμε και για αυτό, να το… κλείσουμε το μαγαζί! Να κάνει ο κόουτς το rotation, να κερδίσει η ομάδα, να μην προκύψει και κάνα απρόοπτο με τραυματισμό και να αφοσιωθούν οι πάντες, ψυχή τε και σώματι, στη μάχη της Κυριακής. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

«Φρένο» στις μπούρδες!

Πάμε τώρα και στον Τσούμπερ. Στο φύλλο της «ΩΡΑΣ» της Τρίτης, θελήσαμε να προτάξουμε ως βασικό θέμα, την πραγματική διάσταση στο θέμα του Τσούμπερ, γιατί έχει προηγηθεί ένα ρεσιτάλ ακατάσχετης μπουρδολογίας. Κι επειδή νομίζω ότι αν μη τι άλλο, έχουμε πολύ δυνατό ρεπορτάζ αποδυτηρίων ΑΕΚ, θεώρησα ότι έπρεπε να βάλουμε ένα «φρένο» στις μπούρδες και στις θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει ντεφορμάρισμα το τελευταίο διάστημα, αυτό δεν αμφισβητείται. Δεν τα πήγε καλά στα ματς με τον Απόλλωνα (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο), με τον ΟΣΦΠ και με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και ήταν πραγματικά στεναχωρημένος που δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα, όπως αναλύσαμε και στο ρεπορτάζ και την όλη κουβέντα που έγινε στα Σπάτα.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι λόγοι που ο Τσούμπερ δεν τα πήγε καλά. Λόγοι που τους είχαμε αναφέρει από την επόμενη κιόλας μέρα του ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Ματς, στο οποίο, είχε παίξει με δική του ευθύνη και με ένεση, καθώς δεν δεχόταν με τίποτα να μείνει εκτός.

Και επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι κάτι που το είχαμε γράψει τότε και δεν το αποκαλύπτουμε τώρα. Στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, κανονικά θα έπρεπε να απουσιάσει (όπως και ο Αραούχο) ώστε να αποθεραπευτεί πλήρως, αλλά και πάλι δεν το… συζήταγε. Ο Αραούχο βέβαια έπαιξε καλά και έβαλε και τις δύο γκολάρες.

Αλλά δεν είναι όλοι… Αραούχο στο ποδόσφαιρο και στο πόσο τους επηρεάζουν οι τραυματισμοί. Και ναι, ο Τσούμπερ δεν τα πήγε καλά ούτε στα Γιάννενα, γιατί εκτός από μεταφορικά σκασμένος, ήταν και κυριολεκτικά. Συν ότι είχε και μια ενόχληση από τραυματισμό στην προπόνηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Θα επιστρέψει άμεσα στις μεγάλες εμφανίσεις

Το αν ο Τσούμπερ θα ξεπεράσει σύντομα, το ντεφορμάρισμα του Νοέμβρη, είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε άμεσα, αρχής γενομένης του ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής, με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Κι εδώ θα είμαστε για να τον κρίνουμε, κι εμείς, κι εσείς και ο καθένας, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλους τους ποδοσφαιριστές. Ματάκια έχουμε όλοι, το γήπεδο είναι ο καθρέφτης, δεν μπορείς να στρογγυλεύεις τις γωνίες σε τέτοιες καταστάσεις.

Το να διαβάζουμε όμως, δεξιά κι αριστερά, διάφορες μπούρδες, για το ότι βγήκε, ότι ξενύχτησε και μάλιστα σε διάφορες παραλλαγές όσον αφορά στην παρέα του, είναι και εκτός πραγματικότητας. Μην ξεχνάμε ότι ο Τσούμπερ ανήκει στην κατηγορία των παικτών εκείνων, που ύστερα από τη δύσκολη περσινή σεζόν και μάλιστα στην Μπουντεσλίγκα, δεν έριξε καθόλου ρυθμούς, προετοιμάστηκε σε φουλ ένταση για το Euro, όπου μάλιστα αγωνίστηκε και τα πήγε και πολύ καλά με την Εθνική Ελβετίας.

Στα… καπάκια, ήρθε στην ΑΕΚ, είναι άριστος επαγγελματίας και χαρακτήρας-διαμάντι και θέλει να παίξει και στο επερχόμενο Μουντιάλ, κάτι που θα κριθεί από το πώς θα τα πάει στην ΑΕΚ. Και θα παίξει στο Μουντιάλ, όπως θα επιστρέψει σύντομα και στις μεγάλες εμφανίσεις με την ΑΕΚ. Τα αναφέρω όλα αυτά, όχι επειδή με προβληματίζουν για το ότι θα επηρεάσουν τον Τσούμπερ.

Καλό (θα του) κάνει η αμφισβήτηση

Ίσα ίσα που πιστεύω ότι σε παίκτες με εγωισμό και έντονη προσωπικότητα, καλό κάνει η όποια αμφισβήτηση. Και μάλιστα, έχω την αίσθηση ότι αν θα μπει στις προπονήσεις την Πέμπτη ή την Παρασκευή και παίξει στο ντέρμπι της Κυριακής, θα είναι από τους πρωταγωνιστές.

Και έχω και το προαίσθημα ότι θα σκοράρει κιόλας. Και αποδείχτηκε ότι είχαμε καλό προαίσθημα και με τον Αραούχο, για τον οποίο γράφαμε ότι θα παίξει και θα σκοράρει στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ και με τον Άμραμπατ στα Γιάννενα.

Πέρα όμως από αυτό, οφείλουμε κυρίως να αναφέρουμε το τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί είναι και εκνευριστικό και άδικο, να ακούμε και να διαβάζουμε κάθε λογής ανοησίες. Αρκετά… ψεκασμένα ακούμε και διαβάζουμε κάθε μέρα στα εκτός ποδοσφαίρου. Δεν θέλουμε άλλα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X