Σεζόν με αλλοίωση ήδη και συνεχίζουμε...

Σεζόν με αλλοίωση ήδη και συνεχίζουμε...
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που έχει στερηθεί δυο βαθμών στην Κρήτη και από έναν έως τρεις με τον Ολυμπιακό και για τη σωστή νοοτροπία στα Ιωάννινα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κουβέντα, θέλοντας και μη, οδηγείται στη διαιτησία και στις αποφάσεις αυτής που προκαλούν το φίλαθλο κοινό αφού -αν όχι ίδιες- φάσεις αντίστοιχες σε άλλα ματς σημαίνει πέναλτι, σε άλλα πάλι ούτε καν εντολή να πάει στο VAR να το ελέγξει έστω… Δεν απευθύνεται κανείς σε προβληματικά όντα με μηδενική αντίληψη και καθόλου δυνατότητα αξιοποίησης μυαλού, ή έστω στο 5 με 10% των δυνατοτήτων αυτού βάση του πραγματικού μέσου όρου εκμετάλλευσης των αρετών του ανθρώπινου μυαλού.

Ο κόσμος της ΑΕΚ, περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο, βράζει με όσα διαπιστώνει να συμβαίνουν και έρχεται να εκτοξευθεί η οργή του κάθε τόσο που μαθαίνει την τοποθέτηση του Άγγλου αρχιδιαιτητή που μας τρολάρει αφάνταστα. Ένας τύπος που παίρνει πολλά και δεν κάνει τίποτα. Ο απόλυτος τουρίστας θα έλεγε κανείς… Όμως δεν ευθύνεται αυτός. Όχι, σε καμία περίπτωση, αυτός εκτιμά ότι κάνει τη δουλειά του. Επίσης δεν ήρθε μια ωραία μέρα μόνος του…

Προτού μπούμε και στην ουσία να πούμε ότι φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκε πως φέτος οι διεκδικητές θα είναι δυο: Ολυμπιακός και (αν την αφήσουν) ΑΕΚ. Κάτι που υπογραμμίζαμε από την ολοκλήρωση των ρόστερ στα τέλη Αυγούστου όλων των ομάδων που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν. Πρόκειται για κάτι που φάνηκε ακόμη και στο ντέρμπι μεταξύ των δυο πρώτων αφού αντικειμενικά και έξω από οτιδήποτε άλλο έγινε στο γήπεδο, μπορεί ο Ολυμπιακός να επικράτησε (με σπρώξιμο), όμως η Ένωση έδειξε ότι τον είχε.

Δεν την άφησαν όμως και τώρα μπαίνουμε στην ουσία… Διανύουμε το πρώτο κομμάτι, είμαστε βασικά κοντά στο ένα τρίτο του πρωταθλήματος τούτης της σεζόν και είναι ξεκάθαρο ότι ήδη μιλάμε για χρονιά με αλλοίωση υπέρ του πρώτου και σε βάρος του δεύτερου. Όχι τρελή ακόμη, αλλά αρκετή για να δημιουργηθεί μια ψεύτικη διαφορά σχετικής ασφαλείας, όπως είναι αυτή των έξι βαθμών που ‘χει απόσταση ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ!

Πώς παρουσιάζουν μια άλλη αλήθεια!

Η Ένωση είναι δεδομένο ότι θα έπρεπε να είχε δυο βαθμούς περισσότερους μόνο από το ματς με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην Κρήτη! Ξεκάθαρο αυτό και θαρρώ κανείς δεν αντιλέγει, ακόμη και οι αντίπαλοι που θα βρουν να βιάσουν την αλήθεια για κάποιες φάσεις σε άλλα ματς για να επιχειρήσουν να αναδείξουν ότι δεν υπάρχει αλλοίωση, αναγνωρίζουν ότι στην Κρήτη την ΑΕΚ την έπαιξαν σκόπιμα κόντρα! Αλλά θα προσθέσουν το κλασικό: αλλά είναι τραγικό να δεχτείς τρία γκολ. Τι κι αν τα δυο δεν έπρεπε να μετρήσουν ΠΟΤΕ…


Βλέπετε όταν ο Ολυμπιακός κερδίζει και δεν το αξίζει βάση εικόνας (εκτός από τις διαιτητικές υπέρ του αποφάσεις) οι μυαλοπώληδες και οι τάχα μου αντικειμενικοί μας πουλάνε το παραμύθι: «μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός και ξέρει να παίρνει αποτέλεσμα, βλέπουμε όλοι ότι ακόμη και όταν δεν παίζει καλά κερδίζει». Μα φυσικά όταν μπορεί να συμβεί από άλλη ομάδα δεν ισχύει αυτό. Η ΑΕΚ έπαιξε σχετικά καλά στα Γιάννινα (για να μιλήσω για τα πρόσφατα) και στάθηκαν όλοι οι δήθεν που σημειώνω παραπάνω στην άμυνά της που δέχτηκε και πάλι νωρίς γκολ και έφαγε φάσεις.

Λες και ο Ολυμπιακός με τον Βόλο δεν δέχτηκε φάσεις (μέχρι και χαμένο πέναλτι) και γκολ από τον Βόλο μέσα στο Φάληρο. Τέλος πάντων τα ξέρουμε αυτά τα παιδιά και τους σκοπούς τους. Προφανώς πλην του αγώνα στην Κρήτη η ΑΕΚ έχασε τη δυνατότητα να μαζέψει κι άλλο τη διαφορά στο ματς με τον Ολυμπιακό αφού ο διαιτητής δεν της το επέτρεψε. Το πέναλτι μαρς του Μασούρα (με πόδι και χέρια) στον Βράνιες θάφτηκε και έγινε μάλιστα στην κόντρα της ίδιας φάσης (αντί για 2-1) το 1-2… Θα έπαιρνε έναν ακόμη βαθμό η ΑΕΚ μίνιμουμ, θα στερούνταν δυο ο Ολυμπιακός…

Η διαφορά θα ήταν στον πόντο…

Κάντε τώρα απ’ αυτά τα ματς και μόνο (δεν βάζω άλλα) τα μαθηματικά: συν δυο και έναν η ΑΕΚ απ’ τα ματς με ΟΦΗ και Ολυμπιακό μόνο (έχει τώρα 23 θα πήγαινε 26) και μείον 2 οι ερυθρόλευκοι από το μεταξύ μας παιχνίδι (έχει 29 και θα έπρεπε να αριθμεί 27). Τώρα θα υπήρχε διαφορά μόλις ενός βαθμού στη σχετική βαθμολογία! Τόσο απλά και αληθινά. Είναι απλό και κατανοητό θαρρώ και σε πεντάχρονο ότι διανύουμε σεζόν που ήδη διαιτητικές αποφάσεις έχουν αλλοιώσει τη βαθμολογία.

Τουλάχιστον δεν έγινε το χατήρι σε όλους να χάσει βαθμούς στα Ιωάννινα η ΑΕΚ. Κάτι που ήλπιζαν και περίμεναν όλοι πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κανείς δεν πόνταρε στο ότι έχει άλλη προσωπικότητα πλέον η ομάδα χάρη σε συγκεκριμένα πρόσωπα, πως βγάζει χαρακτήρα και ότι έχει τεράστιο θέλω να μη συμβιβαστεί με τη… στραβή! Κακώς γιατί το ‘χει αποδείξει και μάλιστα πολύ πρόσφατα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που αν και έχασε το προσπάθησε έως το τέλος και δεν άξιζε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά έπαιζαν και οι ρέφερι!


Αυτό πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ από το ματς με τον ΠΑΣ: τη νοοτροπία νικητή… Δεν συμβιβάστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα με κάτι λιγότερο από την κατάκτηση των τριών βαθμών… Το πάλεψε, το ήθελε, δεν το παράτησε ποτέ και το πήρε όπως άξιζε να συμβεί. Διότι είχε τις καλύτερες φάσεις (και πιο καθαρές) για να το κατακτήσει. Πάνω σε αυτή τη νοοτροπία πρέπει να δημιουργείται η ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας…

ΥΓ: Κανείς δεν λέει αν ήταν, ή δεν ήταν, πέναλτι η φάση που κερδίζει και κάνει το 1-0 ο Ολυμπιακός με τον Ρέαμπτσιουκ. Αλλά αν εδώ σωστά βλέπουμε παράβαση, πώς διάολο γίνεται να μη κάνουμε το ίδιο και τη στιγμή της ανατροπής του Βράνιες από τον Μασούρα; Με πόδι και χέρια τον ανατρέπει… Ακόμη απάντηση δεν έχουμε πάρει γιατί χωρίς κανένα λόγο και αιτία βάζει τα χέρια του ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού στη μέση του Βόσνιου στόπερ που είναι μπροστά του! Προφανέστατα και είναι πέναλτι η φάση, προφανώς και το γνωρίζουν όλοι, προφανώς και θα σας γλεντήσουμε… Δηλαδή εσείς θέλετε και να μας κλέβετε και να περνάει αβαβαβα… Αμ δε!!!

ΥΓ2: Περισσότερο τυχαία ανατροπή απ’ αυτή του Μήτογλου με τον Περέα με το πόδι χαμηλά ΔΕΝ υπάρχει… Άρα δεν έπρεπε να δοθεί το πέναλτι σε βάρος της ΑΕΚ. Ξεκάθαρα. Ήταν απόλυτα τυχαία ανατροπή. Όπως και του Χουχούμη στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό αφού τσίμπησε τελευταία στιγμή την μπάλα ο αντίπαλος και ο Χουχούμης που είχε πάρει φόρα να διώξει την μπάλα, δεν πρόλαβε να την ακουμπήσει και έτσι τυχαία ανατρέπει τον αντίπαλο! Έτσι δεν είναι ρε man Κλάντεμπεργκ; Υπάρχει δε πιο τυχαία ανατροπή από την εναέρια σύγκρουση όπως αυτή με το κερδισμένο φάουλ του Ρέαμπτσιουκ που έκανε γκολ ο Βαλμπουενά; Ο ορισμός της τυχαίας ανατροπής! Τέτοια ξεφτίλα δεν τη γνώρισε ούτε η ίδια η λέξη… Και με μια αγωνιστική διαφορά ρε φουκαρά.

ΥΓ3: Μην κολλάμε μόνο στο εκάστοτε κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ για τα γκολ που δέχεται η ομάδα. Όταν επιλέγεις να δίνεις βάση περισσότερο μπροστά θα ‘χεις πρόβλημα πίσω: νόμος στο ποδόσφαιρο. Και αυτό δεν εξαρτάται απ’ τα στόπερ σου. Ήμουν στα Ιωάννινα και έτυχε να δω τις αθλητικές εκπομπές των ανοιχτών καναλιών (όχι των συνδρομητικών) και έφριξα!!! Θεέ μου έπρεπε να υπάρχει ποδοσφαιρική αστυνομία για τις απόψεις που εκφράζουν και πώς επιχειρούν να της τεκμηριώσουν. Κρίμα για πολλούς, πιο σωστά για όλους αυτούς. Κρίμα και ντροπή!

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X