Αυτό αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας

Αυτό αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για όσα φοβερά και τρομερά συνέβησαν στο ΟΑΚΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα και μπλα, μπλα. Τα είπα καλά, όμορφα και τσαγανάτα. Αυτή είναι η κριτική για την αγωνιστική κρίση του ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Ο καθένας μπορεί να προσθέσει και να διακοσμήσει όπως αντιλαμβάνεται όσα συνέβησαν. Αλλά κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος. Κάπου όπα με όλο αυτό το πανηγυράκι της τρέλας. Οσο και εάν προσπαθούν, αυτοί δεν θα μας τρελάνουν.

Στο ΟΑΚΑ υπήρξε παραχάραξη της ιστορίας. Ετσι και αλλιώς, είναι ξεκάθαρο πως κινείται το παιχνίδι στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Αλλά κάπου κάπου, βγάζοντας μια ρομαντική θεώρηση της πραγματικότητας, ευελπιστείς πως θα βελτιωθεί η κατάσταση. Πως δεν υπάρχουν τόσο στεγνά χειρουργεία, πως θα υπάρξει κάποιο είδος ισονομίας, πως θα μπορεί να παίζονται τα παιχνίδια και να κρίνονται μόνο με βάση την εικόνα των αντιπάλων μέσα στο γήπεδο.

Ανήκουστο

Δεν μπορεί το 2021, δεν είναι δυνατόν στην εποχή της τεχνολογίας και του VAR, να χωρά ανθρώπου νους πως κάποιος διαιτητής, VARίστας ή όπως αλλιώς μπορούμε να τον ονομάσουμε, κλείνει τα μάτια και μασάει στο πέναλτι του Μασούρα στον Βράνιες. Ξέρετε, εδώ δεν υπάρχει πως το βλέπω εγώ, πως το βλέπεις εσύ, τι άλλο μπορεί να θεωρεί ο κανένας.

Τώρα, εάν θέλουμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο, ας πούμε πως ο Βράνιες μπέρδεψε τα πόδια του, πως ο Μασούρας δεν έσπρωξε πολύ, πως φύσαγε βοριάς και τα πήρε και τα σήκωσε όλα. Πολλά και ενδιαφέροντα ακούγονται από το βράδυ της Κυριακής. Αλλά σας έχω πει ξανά. Μέσα σε όλο αυτό το πανηγύρι των τρελών, επιλέγω τη λογική.

Την κρίση, τη δυνατότητα να βάζω το μυαλό μου να σκέφτεται και να αντιλαμβάνεται πράγματα. Στο άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο, μια πασιφανής φάση όπως αυτή με το πέναλτι που δεν καταλογίστηκε, φέρνει τελείως τούμπα ένα παιχνίδι. Συνιστά αλλοίωση κάθε έννοιας ισονομίας και προσβάλει τη νοημοσύνη μας.

Με μυαλό

Λέγεται πως ο διαιτητής, που είχε τελείως λάθος θέση και θα έπρεπε πρώτιστα εκείνος να έχει αμφιβολία γι’ αυτό το πέσιμο που έγινε στα μάτια του μπροστά, είπε πως ο VARίστας (τα ονόματα παραλείπονται, διότι δεν έχουν καμία ουσιαστική σημασία) δεν εξέτασε καν τη φάση.

Αυτός ο γίγας της διαιτησίας, που είχε ανακαλύψει προ διετίας πέναλτι σε ματς κυπέλλου ΑΕΚ – Αρης, δεν είδε τίποτα για το «φόνο». Με συγχωρείτε, αλλά δεν θα πάρω. Δεν παίζω άλλο σε αυτό το γαϊτανάκι της τρέλας. Θέλετε να σας διαλύουν την ψυχολογία και τα νεύρα και να ζητούν και τα ρέστα από πάνω. Μπείτε στο τρυπάκι και κάντε ατέρμονες κουβέντες για το κατά πόσο ήταν πέναλτι και εάν επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Αυτό δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά την κοινωνία συνολικά. Θέλετε να επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας; Του πιο ισχυρού; Του πιο δικτυωμένου; Να φοβάσαι να μιλήσεις; Εγώ όχι.

Διαβάστε περισσότερα για την παραχάραξη της ιστορίας στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ 

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X