Αυτό είναι κλοπή!

Αυτό είναι κλοπή!
Photo Credits: INTIME

Ξεφτίλισαν ξανά το ποδόσφαιρο για να χάσει η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό (2-3)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζούμε μέρες αισχρής παράγκας και όσοι δεν το είχαν καταλάβει, το αισθάνθηκαν απόψε. Στο ΟΑΚΑ υπήρξε ξεκάθαρη κλοπή και αλλοίωση αποτελέσματος, για να χάσει η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό με 2-3. Εδειξαν ξανά πως είναι αδίστακτοι και προκλητικοί, δεν σέβονται τίποτα και κανέναν, αλλάζοντας τη μοίρα των ομάδων. Με τον Πορτογάλο Βερίσιμο να κάνει όργια και να πνίγει καταφανές πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, δωρίζοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ είχε έναν εκπληκτικό Αραούχο που υπήρχαν στιγμές που έδειχνε να παίζει μόνος του κόντρα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Γιαννίκης άργησε να βάλει τον Αμραμπατ στο παιχνίδι και να πιέσει περισσότερο, αλλά ακόμα και έτσι η ΑΕΚ έπαιζε στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό που έδειξε ικανότητα στο ταμπούρι. Αλλά παράλληλα, εκμεταλλεύθηκε και τα φτηνά λάθη της άμυνας, που του έδωσαν εύκολα γκολ.

Το σχέδιο Γιαννίκη

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρχαν πολλά ανοιχτά αγωνιστικά θέματα για την ΑΕΚ. Ο Γιαννίκης «απάντησε» σε όλα αυτά, επιλέγοντας τον Μισελέν αντί του Ρότα για το δεξί άκρο της άμυνας, τον Σιμάνσκι ως παρτενέρ του Σιμόες στη μεσαία γραμμή και κυρίως τον Λιβάι αντί του Αμραμπατ στη δεξιά πλευρά. Ο Αραούχο κρίθηκε έτοιμος ιατρικά και έπειτα δεν θα μπορούσε να υπάρχει δίλημμα για το ποιος θα είναι στη κορυφή της επίθεσης.

Κάθε σχέδιο που υπήρχε πριν το ματς πάντως, πήγε…περίπατο με την έναρξη του αγώνα. Στην πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός πέρασε τη σέντρα, ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Σιμάνσκι έχασε τη φάση και δεν ακολούθησε την πορεία της μπάλας και ο Αγκιμπού Καμαρά με βολέ από το ύψος της περιοχής – και αφού  η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Σιμόες, αλλά δεν εξοστρακίστηκε – άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πειραιά.

Ο Γιαννίκης είχε την έμπνευση να παίξει με τον Τσούμπερ δεξιά και τον Λιβάι αριστερά στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά γρήγορα (πριν καν συμπληρωθεί το 10λεπτο), τους άλλαξε πλευρά. Πάντως, έστω και έτσι, ο Λιβάι δεν μπήκε ποτέ στο ρυθμό του παιχνιδιού και δεν μπορούσε να προκαλέσει ρήγματα με κάποια ατομική προσπάθεια. Και ο Μαρτίνς από την άλλη πλευρά, είχε φέρει τον Μασούρα δεξιά και έκανε την έκπληξη με τον Ονιεκούρου αριστερά.

Στο μισό γήπεδο

Παρά το σοκ από την εξέλιξη του ματς, η ΑΕΚ βρήκε γρήγορα την αυτοκυριαρχία της. Εχοντας εκπληκτική συμπαράσταση από 40.000 Ενωσίτες, μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο. Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν τον Ολυμπιακό όπως η γάτα με το ποντίκι και αυτή η υπεροχή, δεν άργησε να αποφέρει καρπούς. Σε μια από τις λίγες φορές που ο Μάνταλος βρέθηκε δεξιά, έφερε όμορφα την μπάλα στην περιοχή και ο Αραούχο πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους για να ισοφαρίσει με κεφαλιά (15’).

Το γκολ έδωσε φτερά στην ΑΕΚ, που πλέον είχε κλείσει τον Ολυμπιακό για τα καλά μέσα στην περιοχή του. Η ΑΕΚ κέρδισε πολλές στατικές φάσεις, είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε ευκαιρίες και να βρει το δεύτερο γκολ. Φαινόταν πάντως, πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει το δεύτερο γκολ, αλλά κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει σε όσα θα έκαναν διαιτητής και VARίστας, που καθόρισαν το παιχνίδι.

Αλλοίωση αποτελέσματος

Το πεντακάθαρο πέναλτι του Μασούρα πάνω στον Βράνιες, όταν έσπρωξε με δύο χέρια μέσα στην περιοχή τον Βόσνιο αμυντικό προκειμένου να τον βγάλει από τη θέση του, δεν υποδείχθηκε από τον διαιτητή. Την ώρα που η ΑΕΚ διαμαρτύρονταν, ο Ολυμπιακός εκδήλωσε αντεπίθεση, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς και αφού απέφυγε τον Μισελέν πλάσαρε για το 1-2. Φάση που η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει προβάδισμα, βρέθηκε να κυνηγά πάλι.

Η νέα αλλαγή θέσεων που έκανε ο Γιαννίκης σε Τσούμπερ και Λιβάι δεν απέδωσε καρπούς. Ετσι, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αμραμπατ πέρασε στη θέση του Γκαρσία. Κίνηση που αυτόματα έδωσε άλλη διάσταση στην επίθεση της ΑΕΚ, με τον Μαροκινό να είναι εκείνος που αποτελούσε τον πλέον απειλητικό παίκτη για την άμυνα του Ολυμπιακού. Το πρώτο σουτ του Αμραμπατ πέρασε άουτ, το δεύτερο ανάγκασε τον Βάτσλικ σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Δώρο ξανά

Στο τελευταίο 25λεπτο, ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Μπουχαλάκη και έπαιζε πλέον με 4-3-3, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει το προβάδισμα που είχε πάρει παραδόξως ο Ολυμπιακός. Αλλά εκεί βρήκε και ακόμα ένα δώρο, αυτήν τη φορά από την ΑΕΚ. Πέρυσι ήταν ο Λόπες που έδωσε ασίστ στον Ελ Αραμπί, φέτος ο Μοχαμάντι με ένα ακατανόητο γύρισμα προς τα πίσω, έβγαλε τον Ελ Αραμπί απέναντι στον Στάνκοβιτς και έγινε το 1-3 (71’).

Η ΑΕΚ έδειχνε σημάδια διάλυσης, έχοντας χάσει τη μεσαία γραμμή και μη μπορώντας να σταματήσει τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού. Σοκαρισμένοι από τον τρόπο που προέκυψε το τρίτο γκολ, έδειχναν εντελώς χαμένοι μέσα στο γήπεδο. Ο Γιαννίκης τα έπαιξε όλα για όλα, παίζοντας πλέον με 4-4-2, που είχε τον Γέβτιτς δίπλα στον Σιμόες και τον Μάνταλο αριστερά, ενώ ο Ανσαριφάρντ ήταν παρτενέρ του Αραούχο στην επίθεση.

Αντίδραση με Αραούχο

Εκεί που όλα έδειχναν χαμένα, μίλησε ξανά η κλάση του Αραούχο. Σε μια από τις λίγες φορές που η ΑΕΚ πίεσε ψηλά και κέρδισε με τον Μισελέν, ο Ανσαριφάρντ γέμισε στην περιοχή και ο Αργεντινός παικταράς με φοβερό βολ πλανέ στην κίνηση, νίκησε Παπασταθόπουλο και Βάτσλικ μειώνοντας σε 2-3. Το γήπεδο πήρε ξανά φωτιά και η ΑΕΚ έδειξε σημάδια ζωής. Θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο 85’, όταν ο Εμβιλά πήρε τελευταία στιγμή την μπουκιά από το στόμα του Μάνταλου που ήταν έτοιμος μέσα στη μικρή περιοχή. Ωστόσο, δεν ήρθε το πολυπόθητο γκολ και η ΑΕΚ οδηγήθηκε σε μια οδυνηρή ήττα, που προέκυψε έπειτα από ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι (74’ Χατζισαφί), Σιμόες (87’ Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι (74’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (74’ Ανσαριφάρντ), Μάνταλος, Γκαρσία (46’ Αμραμπατ), Αραούχο

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς, 4-2-3-1): Βάτσλικ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά. Μ. Καμαρά (87’ Μπα), Μασούρας (84’ Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (68’ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί (84’ Τικίνιο)

Ο Πορτογάλος Βερίσιμο χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Αμραμπατ (86’) – Εμβιλά (76’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X