Και πέρυσι ενθουσιασμό και ρόστερ για πρωτάθλημα είχε η ΑΕΚ...

Και πέρυσι ενθουσιασμό και ρόστερ για πρωτάθλημα είχε η ΑΕΚ...
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr λίγο πριν την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος για ότι δεν πρέπει να ξεχνά η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την Κυριακή η ΑΕΚ μπαίνει στην μάχη του πρωταθλήματος με ένα ματς που θεωρείται «βατό» κόντρα στον Ιωνικό, αλλά για την Ενωση κανένα ματς δεν μπορεί να θεωρείται εύκολο. Τα παραδείγματα αναρίθμητα.

Μετά το απίστευτο κάζο της ΑΕΚ με την Βελέζ και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό που έγραψε «μαύρη» σελίδα στην ιστορία της, οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν με καλές (έως πολύ καλές) μεταγραφές βάση βιογραφικών (Τσούμπερ, Αμραμπατ, Γέβτιτς, Μισελέν, Χατζισαφί) που μένει να αποδειχθούν καλές και χρήσιμες και στο χορτάρι. Διότι μπορεί να γράφεται με ευκολία για… πλήρη ΑΕΚ και λύσεις σε όλες τις θέσεις, αλλά επιτρέψτε μου να διατηρώ πάντα επιφυλάξεις για το τι θα δούμε μέχρι να το δούμε.

Παθογένειες ετών…

Και αυτό διότι μέσα από το ρεπορτάζ γνωρίζω ότι μέσα στην ομάδα δεν είναι όλα… ρόδινα, επειδή κάναμε 4-5 καλές μεταγραφές μετά τον αποκλεισμό. Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν παθογένειες ετών που «κουβαλά» το κλαμπ και δεν έχουν αποτιναχθεί ακόμη και ελπίζει με… μαγικό τρόπο να εξαφανιστούν στην «Αγιά Σοφιά». Και όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τους καλούς ποδοσφαιριστές στην καθημερινότητα τους, κάτι που συνέβη και πέρυσι.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει πολλή δουλειά μπροστά του διότι τώρα προσπαθεί να μοντάρει μία νέα ομάδα μετά τις μεταγραφές, την ώρα που πχ ακόμη δεν έχει κάνει ούτε προπόνηση με τον Τσούμπερ. Τουλάχιστον σε επίπεδο άμυνας με δεδομένο ότι η 4άδα μπροστά από τον Στάνκοβιτς και ο Λε Ταλέκ είναι αρκετό καιρό μαζί, οφείλει να παρουσιάσει ένα καλύτερο επίπεδο αποτελεσματικότητας και όχι τα λάθη που είδαμε στο Βόλο. Για το μεσοεπιθετικό κομμάτι θα στηριχθεί εν πολλοίς στο ατομικό ταλέντο για να «ξεκλειδωθούν» οι αντίπαλες άμυνες. Και πιστεύω θα το δούμε σε μεγάλο βαθμό την Κυριακή από το πρώτο λεπτό. Οπότε το ατομικό ταλέντο και η ρέντα, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την αποβολή άγχους από νωρίς.


Από που προέρχεται η αισιοδοξία για την ΑΕΚ

Στην μεγάλη εικόνα για την ΑΕΚ, καλό είναι να κρατάμε την μπάλα χαμηλά και να… προχωράμε κάπως έτσι. Και πέρυσι με τον (πιο προβεβλημένο και με εμπειρία από ΑΕΚ) Μάσιμο Καρέρα υπήρχε ενθουσιασμός και ρόστερ για πρωτάθλημα μετά τις μεταγραφές των Νεντελτσεάρου και Τάνκοβιτς (νωρίτερα είχαν γίνει των Ινσούα, Ανσαριφάρντ, Χνιντ, Σακχόφ, Γκαρσία συν τους Ραντόνια, Ιατρούδη, Καρακλάγιτς), αλλά πολύ νωρίς βρήκαμε σε… τοίχο και βγήκε εκτός μάχης του τίτλου.

Βλέπω ανάλογο ενθουσιασμό και φέτος. Κάτι οι μεταγραφές της ΑΕΚ, κάτι η εικόνα του προβληματικού (αλλά με σταθερό κορμό και καλό προπονητή) Ολυμπιακού και η μη ενίσχυση του ΠΑΟΚ φέρνουν μεγαλύτερη αισιοδοξία για τη νέα σεζόν.

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός έχει στοιχίσει σε πολλούς τομείς εντός ΑΕΚ και αυτή είναι η αλήθεια της καθημερινότητας του κλαμπ. Στην ψυχολογία της ομάδας, μα κυρίως στην έντονη αμφισβήτηση από πολύ νωρίς προς το πρόσωπο του Μιλόγεβιτς. Και δεν υπάρχει χειρότερο για μία νέα ομάδα που χτίζεται και έναν νέο προπονητή να προσπαθούν να σταθούν σε μία τέτοια ατμόσφαιρα.

Πως αλλάζει αυτό; Πολύ απλά. Νίκες και βελτιωμένη εικόνα από αγώνα σε αγώνα. Μα κυρίως νίκες και να κοιτάζει την καμπούρα της για το πως θα γίνει ομάδα.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X