Μόνος και έρημος μένει ο Αρης!

Αναλυτικά η επιστολή με την οποία αρνήθηκε αναπληρωματική συμβουλος την πρόταση του Αρη Βασιλόπουλου

Δύσκολα φαίνεται να περνάει ο Αρης Βασιλόπουλος που δεν μπορεί να αντικαταστήσει με τίποτα τους πρώην στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι παραιτήθηκαν μαζικά.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Μαριάνθης Ορταντζόγλου στην οποία εξηγεί  γιατί αρνήθηκε την πρόταση του δημάρχου Νεας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να γίνει δημοτική σύμβουλος.

Αναλυτικά:

Στις 10/9/2018 δέχτηκα την πρόσκληση του δημάρχου Α. Βασιλόπουλου να καταλάβω έδρα στο δημοτικό συμβούλιο σε αναπλήρωση των παραιτηθέντων δημοτικών συμβούλων.

Η απάντησή μου υπήρξε αρνητική για τους παρακάτω λόγους.

Η παράταξη της Δύναμης Πολιτών:

1. Εγκατέλειψε όλες τις προεκλογικές προγραμματικές διακηρύξεις της, διολισθαίνοντας σε μια πολιτική διαχείρισης, η οποία όχι μόνο δεν ταιριάζει σε μια αριστερή δημοτική αρχή, αλλά αναπόφευκτα οδηγεί και σε ζητήματα ηθικής τάξης, όπως αυτά που υπαινίσσονται στις επιστολές τους οι 3 από τους παραιτηθέντες.

2. Απομακρύνθηκε από τον κόσμο και τα κινήματα της περιοχής που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκλογή της. Επίσης, δεν έγινε καμιά ουσιαστική προσπάθεια εμπλοκής της τοπικής κοινωνίας σε σημαντικά τοπικά ζητήματα.

3. Διέψευσε τις προσδοκίες των εκλογέων της για μια αριστερή δημοτική αρχή, με κορυφαίο παράδειγμα την παραχώρηση ενός πολύ υψηλού ποσού σε ιδιώτες για τη διαμόρφωση του πρασίνου, η οποία είναι εντελώς αντίθετη στις αρχές μας. Είναι η ίδια πολιτική αντίληψη, που οδήγησε στην παρέμβαση στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, η οποία καταγγέλθηκε, χωρίς ωστόσο να διαψευστεί ποτέ. Είναι η ίδια πολιτική αντίληψη, που οδήγησε στην παραχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα του ΗΡΩΔΕΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ επί της οδού Δεκελείας, ενώ θα μπορούσε να διαμορφωθεί σ’ έναν κοινωνικό χώρο, ανοιχτό για όλους τους δημότες, κόντρα στην εμπορευματοποίηση της ζωής μας, όπως άλλωστε περιέγραφε και το πρόγραμμα της Δύναμης Πολιτών. Και πολλά ακόμη παραδείγματα…

4. Είχε μια συγκεντρωτική και δημαρχοκεντρική λειτουργία.

Επιπροσθέτως, ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων στην παράταξη και ο ελάχιστος χρόνος έως τις εκλογές, σε συνδυασμό με τις συνθήκες που διαμορφώνει ο “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” και τα σοβαρά θέματα που φέρνουν στην επιφάνεια οι παραιτήσεις των “4”, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα αρνητικό τοπίο για την εμπλοκή μου στα δημοτικά πράγματα τη δεδομένη στιγμή.

Με εκτίμηση,

Μαριάνθη Ορταντζόγλου

3 Σχόλια

  1. μεγαλυτερη ζημια θα παθουνε οι γαυροι της νεας φιλαδελφειας κ οσοι τον ψηφισαν να βγει !!!λιγος καιρος εμεινε να γινει το γηπεδο κ να ερθουν τα καλυτερα ……

  2. Κυριάκος Χήνας

    Δεν εφησυχάζουμε ούτε ημέρα πριν από τις 26 Μα’ί’ου.Το ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο θα φέρει την αναγκαία νίκη.

  3. οτι και να λετε τη ζημια του την εκανε.αυτο που τον ειχαν βαλει να κανει το εκανε με το παραπανω να καθυστερησει το γηπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *