Οι μάγκες, οι κλάψες και οι αλητήριοι

Οι μάγκες, οι κλάψες και οι αλητήριοι
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την υπερομάδα του χάντμπολ, για την ομάδα του πόλο και για τα όσα συνέβησαν απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σημερινή μέρα εξελίχθηκε ακριβώς όπως την περιμέναμε. Μπορεί στην Κοζάνη – δεδομένων και των προβλημάτων και της βλαχομαγκιάς των αντιπάλων να ζοριστήκαμε λίγο, αλλά η κούπα της ΑΕΚ στο χάντμπολ δε θα μπορούσε να έχει κάποια άλλα χρώματα εκτός από τα κιτρινόμαυρα.

Τι και αν αντί για χάντμπολ οι αντίπαλοι έπαιζαν κατς, ήταν τέτοια η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων που δε γινόταν να καταλήξει η κούπα αλλού. Το πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από όλα, ήταν μία απόκρουση του γκολκίπερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όπου έπιασε τη μπάλα και της μιλούσε για κανένα τέταρτο και τσίριζε λες και του είχαν κόψει τις κοτσίδες.

Στα κλωτσομπουνίδια των Παοκτζήδων η υπερομάδα που έχει φτιάξει ο Σταμάτης Παπασταμάτης δε μάσησε. Και ας είχε αντιπάλους και στην εξέδρα που ένας Θεός ξέρει πως βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο. Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά. Όλοι πήραν αυτό που τους αξίζει. Η ΑΕΚ την κούπα, την πρώτη από τις τρεις και ο ΠΑΟΚ το δρόμο της επιστροφής με άδεια χέρια.

Και για να καταλάβετε τη διαφορά των δύο ομάδων, δεν πέρασαν δέκα λεπτά από την απονομή, έβγαλαν ανακοίνωση για τη διαιτησία. Καρντάσια δε χρειάζεται να λέμε τα ίδια. Ένσταση και στο χάντμπολ. Ξέρετε εσείς! Αφού αδικηθήκατε κάντε ένσταση να σας κερδίσουμε ξανά!

Παρεμπιπτόντως, η λογική λέει ότι θα ξαναπαίξουμε μαζί τους στους τελικούς του πρωταθλήματος. Καλά να είμαστε και θα γελάσουμε ξανά! Πλέον το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάρουμε το ευρωπαϊκό. Τίποτα άλλο!

Βγάζουμε το καπέλο στους μάγκες της πισίνας

Στον άλλο τελικό, αυτόν του Κυπέλλου στο πόλο, όλα ήταν ξεκάθαρα. Η ΑΕΚ μέσα σε τρία χρόνια έφτασε από τη Γ’ Εθνική στην Α1, κατέκτησε την 8η θέση στο Πρωτάθλημα, και ήταν φιναλίστ του φετινού Κυπέλλου. Η έξοδος στην Ευρώπη σημαίνει πάρα πολλά για την ομάδα που ήρθε για να μείνει.

Κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν είχαμε τύχη, κανένας δεν εθελοτυφλεί. Όμως οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο σε όλους τους συντελεστές αυτής της υπέροχης προσπάθειας. Χρειάζεται υπομονή, πίστη και πολλή δουλειά για να καταφέρει και σε αυτό το άθλημα τα επόμενα χρόνια η ομάδα να μπορέσει να διεκδικήσει τίτλους. Και εύχομαι μόνο ένα πράγμα. Να μην εμφανιστούνε σωτήρες και ξερόλες και εκεί όπως έχουν εμφανιστεί σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Η αλητεία δεν έχει προηγούμενο στο μπάσκετ

Πάμε και στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έχει συμβόλαιο 2,5 εκατ. ευρώ από τη Nova. Έχει εγγυημένα 1,7 εκατ. ευρώ από την Euroleague. Η ΑΕΚ λοιπόν ξεκινάει με τεράστιο μιτς ματς.

Οι «πράσινοι» που σα μέγεθος στο μπάσκετ είναι πολύ ψηλά, εκμεταλλεύονται στο έπακρο όλο το παρασκήνιο. Και όποτε χρειαστεί έχουν το σύστημα των «γκρι λύκων» για να τους «σπρώξει». Απόψε είδαμε και πάλι απίστευτα πράγματα.

Εγώ θα πω ότι η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Από την άλλη είχαν έναν εξωπραγματικό Μήτογλλου που έβλεπε το καλάθι σα βαρέλι. Αλλά όποτε πήγε η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου να πλησιάσει το σκορ, πάντα, μα πάντα κάτι γινόταν και τους πήγαιναν σπρωχτά!

Έχεις λοιπόν από τη μία τον Παναθηναϊκό του συστήματος, τον Λιόλιο με τη λογική του εν δυνάμει γαύρου στη θέση του γαύρου και εσύ πολεμάς με νύχια και με δόντια. Δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει την ποιοτική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, αλλά αφήστε την ΑΕΚ ρε αλήτες να διεκδικήσει στα ίσα αυτό που της αξίζει. Δε ζητάει κανένας χάρες. Ισονομία μόνο.

Τέλος πάντων, την Τετάρτη έχει ένα ακόμα παιχνίδι. Το σίγουρο είναι ότι θα το παλέψουμε να το πάμε σε πέμπτο τελικό. Και εκεί θα γίνει ροντέο και όποιος αντέξει.

Κρίσιμες ώρες για προπονητή

Πάμε τέλος και στα ποδοσφαιρικά. Η ΑΕΚ επί της ουσίας περιμένει την απάντηση του Σεργκέι Ρεμπρόφ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε την υπέρβαση, πρόσφερε στον Ουκρανό ένα εξαιρετικό συμβόλαιο, του έδωσε επί της ουσίας και τα κλειδιά για να χτίσει τη νέα ΑΕΚ και περιμένει μία απάντηση.

Πλέον όλα είναι στο χέρι του Ρεμπρόφ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα το απόγευμα, ή το αργότερο την Τρίτη θα δώσει την απάντησή του στους ανθρώπους του «Δικεφάλου» και από εκεί και πέρα θα τρέξουν οι εξελίξεις.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι στο κάδρο. Όπως είναι επίσης δύο ακόμα τεχνικοί που τα όνοματά τους δεν έχουν δει ακόμα τα φώτα της δημοσιότητας. Τουλάχιστον αυτό λένε από την ΑΕΚ. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουν, είναι ότι ο χρόνος πιέζει και πιέζει ασφυκτικά. Οφείλουν να μη χάσουν άλλο χρόνο.

Μέσα στην εβδομάδα αυτό το θέμα θα πρέπει να έχει τελειώσει. Και μετά φουλ για προσθήκες.

ΥΓ: Επειδή κάποιοι πήγαν να βγούνε από πάνω στην ιστορία με την μη ένσταση του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ, ας μας πούνε τι ακριβώς ρωτούσαν στον ΕΣΑΚΕ και αν είχαν δικαίωμα να κάνουν ένσταση. Η Σουζάνα τι λέει;

ΥΓ 2: Οπαδοί του Παναθηναϊκού πήγαν να κάνουν ντου στα αποδυτήρια της «Βασίλισσας». Σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω Covid. Απίστευτη κατάντια για το σύλλογο που κάποτε είχε στην προεδρία του τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

ΥΓ 3: Το ανέκδοτο της ημέρας. Μιλάνε για ήθος οι Ολυμπιακοί…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X