Κι όμως, η ΑΕΚ μπορεί να το γυρίσει…
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει τα επίσημα…εγκαίνια της νέας σεζόν και μετρά δυνάμεις για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκλεισε και τυπικά η σεζόν χθες, με τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να πω, ότι είδαμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που μας έδειξαν οι δύο ομάδες στη διάρκεια της σεζόν. Ετσι κι αλλιώς, οι τελικοί του Κυπέλλου είναι μία ιδιαίτερη υπόθεση, όπου μετρά πάρα πολύ το κίνητρο, η θέληση για να πετύχεις κάτι και το πόσες αντοχές έχει πια η ομάδα στο χρονικό σημείο που βρίσκεται η σεζόν.

Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος με πολύ ξεκάθαρο τρόπο είναι πως, κυρίως ο Ολυμπιακός, αλλά και ο ΠΑΟΚ, ήταν καλύτεροι από την ΑΕΚ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Δεν ήταν ομάδες που τρόμαζαν με το παιχνίδι τους. Ωστόσο, είχαν βασικές αρχές του ποδοσφαίρου μέσα στο παιχνίδι τους, τις οποίες η ΑΕΚ είχε ξεχάσει έντονα το τελευταίο διάστημα. Είναι μοιραίο, πώς όταν αδιαφορείς για το ποδόσφαιρο, όταν αφήνεις στην άκρη βασικές αρχές του αθλήματος, τότε αυτό θα σε εκδικηθεί.

Η ΑΕΚ πήρε πολύ λιγότερα από όσα θα μπορούσε πραγματικά. Ηταν με ψυχολογία στο μηδέν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι. Διαπιστώσεις γράφω μέχρι τώρα, οι περισσότεροι τις γνωρίζετε γιατί τις έχουμε κάνει πολλές φορές στη διάρκεια της χρονιάς που μας άφησε. Το ερώτημα που τίθεται πλέον και αφορά άπαντες, είναι κατά πόσον η ΑΕΚ μπορεί να αλλάξει σελίδα πραγματικά από την επόμενη σεζόν.


ΑΕΚ που θα πρωταγωνιστήσει άμεσα

Δηλαδή, όχι απλά να αρχίσει να δημιουργεί τις βάσεις για να γίνει μία ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους και ευρωπαϊκές διακρίσεις, αλλά πώς θα γίνει ένα σύνολο που θα μπορεί άμεσα να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα. Να μπορεί να διεκδικήσει και γιατί όχι, να κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο και να μπορέσει να φτάσει μακριά στο Europa Conference League, πού είναι η νέα διοργάνωση που θα συμμετέχει.

Ανάμεσα στα όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, κατά την πρόσφατη συζήτηση του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, υπήρχε μία ατάκα που πέρασε στα ψιλά, αλλά πού στη δική μου λογική δείχνει πάρα πολλά και φανερώνει πως πρέπει να κινηθεί η ΑΕΚ από δω και πέρα. Οταν ρωτήθηκε για το πώς μπορεί να καλυφθεί αυτή η διαφορά που εμφανίστηκε φέτος μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ο Μελισσανίδης ήταν αποστομωτικός.

«Η διαφορά είναι μεγάλη για όσους δεν ξέρουν μπάλα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «ο Ολυμπιακός βρήκε ένα καλό προπονητή, είναι σε καλό φεγγάρι και όλα του πάνε καλά». Τι σημαίνει αυτό; Δίνω τη δική μου ερμηνεία. Πως η ΑΕΚ πρέπει να βρει το δικό της Μαρτίνς. Εναν προπονητή που θα μπορέσει να εμπιστευθεί, έναν προπονητή που θα μπορέσει να δουλέψει μεθοδικά, έναν προπονητή που θα μπορέσει να την εξελίξει ως ομάδα και να βελτιώσει τους ποδοσφαιριστές της, ώστε να αρχίσει να παίζει πάλι καλό ποδόσφαιρο.


Οποιος και να έρθει, θα κάνει τη διαφορά

Η ΑΕΚ την τελευταία τριετία σταθερά δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό της έχει στοιχίσει πάρα πολύ. Ποιος μπορεί να είναι αυτός; Θα σας πω, ότι δεν έχω πλέον μεγάλη αγωνία. Κι αυτό, διότι τα ονόματα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει και βλέπω να απασχολούν σοβαρά την ΑΕΚ – και ένας εξ αυτών θα είναι ο εκλεκτός για την τεχνική ηγεσία – με καλύπτουν σχεδόν απόλυτα. Ο Ρεμπρόφ είναι ένας ανερχόμενος προπονητής που έχει δώσει ήδη δείγμα γραφής σε δύο πρωταθλήματα και το πιο σημαντικό: είναι ψημένος στο πρωταθλητισμό.

Ξέρει τι θέλει και πώς θα το πάρει. Δεν θα είναι σαν εκείνο τον περίεργο Μοντανιέ, που όταν του είπαν, ότι πρέπει να διεκδικεί τίτλους με την ΑΕΚ πήγε να λιποθυμήσει και έφυγε κακήν-κακώς από την Ελλάδα. Ο Λουτσέσκου, ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά πως είναι προπονητής που χαρακτηρίζεται από φιλοδοξία, ξέρει να δημιουργεί στεγανά στα αποδυτήρια του και κατάφερε να κάνει να δώσει στον ΠΑΟΚ επιτυχίες που δεν είχε ποτέ ξανά στην ιστορία του.


Ο Μιλόγεβιτς έχει κατακτήσει τίτλους με τον Ερυθρό Αστέρα, κατάφερε να δει στα μάτια μεγαθήρια στο Champions League, έχει απόλυτη γνώση των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ και η επιλογή του Μπορδαλάς είναι ιδιαίτερα θετική, δεδομένου πως πρόκειται για έναν προπονητή δουλευταρά που πήρε μία μικρομεσαία ομάδα ενός προαστίου της Μαδρίτης και την έβγαλε από το τέλμα της Β’ Εθνικής στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Οποιος και να έρθει, η ΑΕΚ μπορεί να γυρίσει σελίδα και να βρει όσα θέλει για τη συνέχεια της.

Πέραν του προπονητή, είναι και οι μεταγραφές. Εκεί συμβαίνει το οξύμωρο. Νομίζω, πως όλοι θα συμφωνήσουν πως ο Ολυμπιακός στηρίζεται σταθερά την τελευταία τριετία στην εποχή Μαρτίνς σε έναν εξαιρετικό κορμό ποδοσφαιριστών. Αν προσέξετε και απαριθμήσετε τις καλοκαιρινές μεταγραφές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, θα διαπιστώσετε πως οι κινήσεις των «κιτρινόμαυρων» σε οριακό αριθμό, ήταν πιο επιτυχημένες από εκείνες του Ολυμπιακού!

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X