Αυτή η ΑΕΚ προκαλεί κατάθλιψη...

Αυτή η ΑΕΚ προκαλεί κατάθλιψη...
Photo Credits: INTIME

Κωμικά λάθη η άμυνα, ούτε σουτ η επίθεση, στην άνετη…ήττα με 2-0 από την Λέστερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για την ΑΕΚ η παρουσία στους ομίλους του Europa League. Σε μια νέα…καταθλιπτική εμφάνιση, η ΑΕΚ έχασε με 2-0 από τη Λέστερ, δίχως να κάνει ούτε φάση μέσα στο παιχνίδι!

Σε 90’ παιχνιδιού, με τους Αγγλους στο ρελαντί, οι παίκτες του Καρέρα δεν είχαν ούτε μια πραγματική ευκαιρία. Την ίδια στιγμή, η άμυνα παρέπαιε και έκανε κωμικά λάθη που είναι απίθανα ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο και έδωσαν δώρο και τα δύο γκολ, αλλά και ευκαιρίες για άλλα στην αγγλική ομάδα.

Οι επιλογές που είχε ο Καρέρα πριν από το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά περιορισμένες και έτσι, επανέφερε εκ νέου το 3-5-2, μολονότι είναι σχηματισμός που αποδεδειγμένα δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της ΑΕΚ. Εβαλε την τριάδα στόπερ που είχε απομείνει, Βασιλαντωνόπουλο και Μιτάϊ στα άκρα και οι δύο κινήσεις που είχαν τη σφραγίδα του, αφορούσαν τη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Εκεί επέλεξε τον Κρίστισιτς δίπλα στον Σιμόες και τον Λιβάι παρτενέρ του Ανσαριφάρντ.

Κωμωδία και δράμα

Εξ αρχής, η Λέστερ επέβαλε το ρυθμό της. Ανέβαζε ταχύτητα, πίεζε πολύ, κυρίως στα άκρα της ΑΕΚ και ιδίως στη δεξιά πλευρά. Εκεί, ο Βασιλαντωνόπουλος είχε τεράστια προβλήματα με τον Μπαρνς και τον Τόμας που ερχόταν από πίσω. Οι επιθέσεις γίνονταν κατά κύματα, με τους παίκτες της ΑΕΚ να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα. Αρκούσε ένα κλέψιμο στο ύψος της μεσαίας γραμμής πάνω στον Βασιλαντωνόπουλο, για να γίνει η ζημιά.

Μια σέντρα που θεωρητικά έδειχνε ακίνδυνη με τον Σβάρνα να ελέγχει τη φάση δίχως να πιέζεται καν, αλλά να κάνει μεγαλοπρεπέστατο «τσαφ» που έδωσε την μπάλα λουκούμι στα πόδια του Ουντέρ, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Τσιντώτα (12’). Προτού οι παίκτες της ΑΕΚ ξεπεράσουν το σοκ, δεύτερη ζημιά. Ο Μπαρνς ταλαιπώρησε και νίκησε κατά κράτος τον Βασιλαντωνόπουλο, η σέντρα σουτ κόντραρε στον Νεντελτσεάρου και κατέληξε στα δίχτυα του Τσιντώτα (14’).

Μηδενική αντίδραση

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει. Ωστόσο, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Κρίστισιτς που πέρασε άουτ, δεν…είδε καν την περιοχή του Γουόρντ. Ο Λιβάι ήταν σκιά του καλού εαυτού του, ο Ανσαριφάρντ απομονωμένος και δίχως κανένα στήριγμα στην επίθεση, η μεσαία γραμμή δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει παιχνίδι. Συν τοις άλλοις, η άμυνα έδειχνε να…τρεκλίζει σε κάθε επίθεση, αλλά τουλάχιστον έκοψαν ρυθμό οι Αγγλοι.

Η πρώτη αντίδραση του Καρέρα ήρθε λίγο πριν το ημίωρο, με τη μετατροπή του σχηματισμού σε 3-4-3. Με την τοποθέτηση των Λιβάι και Μάνταλου στα άκρα, κατάφερε τουλάχιστον να κλείσει τους τεράστιους διαδρόμους που άνοιγαν για τη Λέστερ και να δημιουργεί ισορροπία. Ωστόσο, ούτε και σε αυτήν τη διάταξη, η ΑΕΚ μπόρεσε να βρει λύσεις για να μπει ξανά στο παιχνίδι και να γίνει απειλητική και να δείξει πως υπάρχει στο γήπεδο.

Αλλαγές, αλλά δεν…

Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λέστερ έδειχνε να αρκείται στο προβάδισμα που είχε, αλλά έφτανε με χαρακτηριστική άνεση κοντά στην περιοχή του Τσιντώτα. Ο Καρέρα αποφάσισε να παρέμβει στο δεκάλεπτο, μετατρέποντας τη διάταξη σε 4-3-3, με την είσοδο των Μαχαίρα και Σάκχοφ, ενώ λίγο μετά έριξε και τους Αλμπάνη, Ολιβέιρα. Πενιχρά αποτελέσματα. Η ΑΕΚ παρέμενε εντελώς ακίνδυνη επιθετικά και είχε ζητήματα αμυντικά, κυρίως από τη δεξιά της πλευρά.

Στο διάστημα που απέμενε, ελάχιστα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. Η ΑΕΚ φαινόταν να θέλει, αλλά να μην μπορεί. Η Λέστερ έβρισκε χώρους, είχε φάσεις που προέκυπταν από τα κωμικά λάθη των παικτών της ΑΕΚ στην άμυνα, αλλά φαινόταν επίσης πως δεν ήθελε να ζοριστεί και περισσότερο. Η πιο αξιοσημείωτη στιγμή, το σωτήριο τάκλιν του Γαλανόπουλου στο 89’, για να μην ανοίξει και άλλο η ψαλίδα. Ετσι, γράφτηκε ο επίλογος μιας απογοητευτικής πορείας στην Ευρώπη, με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει στην τελευταία θέση του ομίλου της.

Λέστερ-ΑΕΚ 2-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Λέστερ (Μ. Ρότζερς, 4-3-3): Γουόρντ, Τζάστιν, Φοφανά (82’ Μόργκαν), Εβανς, Τόμας, Πράετ, Εντίντι (63’ Μεντί), Τίλεμανς (82’ Τσάντουρι), Ουντέρ, Μπαρνς, Ιενάτσο (67’ Πέρεζ)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας (56’ Σάκχοφ), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (81’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (66’ Αλμπάνης), Κρίστισιτς, Μιτάϊ, Γκαρσία (55’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (66’ Ολιβέιρα)

Ο Βέλγος Βίσερ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τον Χνιντ (24’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X