Σάκοτα στο enwsi.gr: «Να κερδίσουμε κι ας παίξω χάλια!»

Σάκοτα στο enwsi.gr: «Να κερδίσουμε κι ας παίξω χάλια!»
Photo Credits: INTIME

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΛΤΑΣ

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο Μονακό και μετρά… αντίστροφα για τη μεγάλη «μάχη» με την Μονακό στο «Gaston Medecin». Η Βασίλισσα κατάφερε να πανηγυρίσει σπουδαία νίκη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς (69-68), όμως αυτή σημαίνει… πολλά και τίποτα μαζί. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά εντός των τειχών.

Όλοι, όμως είναι αποφασισμένοι να παλέψουν ως το τέλος για το μεγάλο αποτέλεσμα. Ο Ντούσαν Σάκοτα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Κάθε άλλο. Ο αρχηγός επιστρέφει πανέτοιμος, μετά τον τραυματισμό του και θέτει, μέσω του enwsi.gr, τους στόχους της αναμέτρησης, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του κόσμου, ενώ εξήγησε πως το μόνο που τον απασχολεί είναι να πάρει η Βασίλισσα την πρόκριση στην οκτάδα του Champions League!

Η κουβέντα άρχισε με τον αρχηγό να ξεκαθαρίζει την κατάσταση σχετικά με το αιμάτωμα που είχε τις προηγούμενες ημέρες. «Όσον αφορά εμένα, δεν μου αρέσει να χάνω ούτε προπόνηση! Έχασα 2-3 προπονήσεις πριν από το παιχνίδι με τον Προμηθέα στην Πάτρα και γύρισα μετά το Μονακό. Έβγαλα δύο φουλ προπονήσεις και δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα», είπε, ενώ εν συνεχεία στάθηκε στις -πολλές και αντικειμενικές- δυσκολίες του αγώνα με την Μονακό. «Το παιχνίδι με την Μονακό είναι ο τρίτος τελικός που παίζουμε φέτος. Θεωρώ ότι και στα δύο παιχνίδια δείξαμε καλό πρόσωπο, ειδικά στο δεύτερο με την Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ. Δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα σε αυτά τα παιχνίδια και ελπίζουμε να βρεθούμε σε παρόμοια μέρα».

Στους δύο προηγούμενους «τελικούς» της, η ΑΕΚ μετρά μια νίκη και μια ήττα, κόντρα σε Γιουβέντους και Άρη. Αυτή τη φορά τα δεδομένα είναι διαφορετικά, μιας και η Βασίλισσα έχει το αβαντάζ του ενός πόντου. Ή μήπως όχι; «Αυτό με τις διαφορές είναι… δίκοπο μαχαίρι. Είναι πάντα περίεργο να παίζεις με τις διαφορές. Πολλές φορές μπορεί να έχεις κερδίσει ένα παιχνίδι με 7-8 πόντους στο πρώτο παιχνίδι, να είσαι πιο χαλαρά στο μυαλό σου και να χάσεις με 15 πόντους στον επαναληπτικό. Έτσι είναι το μπάσκετ σήμερα, με πολλές ανατροπές. Άρα, δεν ξέρουμε τι είναι καλύτερο. Σίγουρα, θα προτιμούσαμε να έχουμε μια καλή διαφορά, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι είναι κάτι κακό. Το παν είναι το πώς θα παίξουμε κόντρα στη Μονακό». εξηγεί ο αρχηγός της Βασίλισσας.

Άπαντες στην ΑΕΚ έχουν ήδη μια… εικόνα της Μονακό, από το πρώτο παιχνίδι. Και τους έχει κάνει άκρως υποψιασμένους, καθώς όπως εξηγεί ο Σάκοτα «περιμένουμε πολύ πιεστική άμυνα, τόσο στα γκαρντ όσο και στους ψηλούς. Έτσι παίζουν και έτσι έχουν καταφέρει να πάρουν τα αποτελέσματα φέτος. Είναι πολύ καλή αμυντική ομάδα. Παίζουν όλοι πιεστικά από το ένα καλάθι στο άλλο. Προσπαθούν να ελέγξουν το παιχνίδι και να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Περιμένουμε ακόμα πιο πιεστική ομάδα στο Μονακό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μπούμε στον ρυθμό τους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσουμε».

Στο Μόντε Κάρλο η Βασίλισσα δεν είναι μόνη. Ο κόσμος βρίσκεται στο πλευρό της, δίνοντας το δικό του… στίγμα στην αναμέτρηση. Κάτι το οποίο φάνηκε και κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπου ξεκίνησε το πρώτο… πάρτι. «Η πτήση ήταν…. απίστευτη. Εγώ προσωπικά νιώθω μια περηφάνια που βλέπω όλα αυτά. Θυμάμαι τις μέρες της Ζωφριάς, της Αγίας Βαρβάρας και του Ίλιον και τώρα είμαστε στο Μόντε Κάρλο! Πραγματικά, το λέω άσχετα με το τι θα γίνει, αλλά είναι μια πολύ ωραία εικόνα να βλέπεις την ομάδα να ταξιδεύει και να έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Στο παιχνίδι είναι δεδομένο πως θα δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Είναι ωραίο! Δείχνει πως βελτιωνόμαστε σαν σύλλογος, σαν ομάδα και επιστρέφουμε εκεί που ανήκουμε!»

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην προσωπική εμφάνισή του. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Βασίλισσας και είναι δεδομένο πως άπαντες περιμένουν πολλά από αυτόν. «Αν είχα να διαλέξω όμως από το να ξανακάνω ανάλογη εμφάνιση ή να έχω 0 πόντους και χάλια εμφάνιση και να κερδίσουμε, πίστεψέ με, θα διάλεγα το δεύτερο», παραδέχεται δίχως περιστροφές, για να προσθέσει ότι «το παν είναι να δώσουμε όλα τα παιδιά το 100% του εαυτού μας. Ό,τι μπορούμε και ό,τι… δεν μπορούμε! Να δώσουμε και την ψυχή μας για να πάρουμε αυτή τη μεγάλη νίκη, γιατί μόνο αυτό έχει σημασία. Μετά, δεν θα θυμάται κανείς ποιος έπαιξε καλά και ποιος όχι. Το μόνο που θα θυμόμαστε το καλοκαίρι, θα είναι αν κερδίσαμε ή όχι».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X