Στις 7 Σεπτεμβρίου η κλήρωση του Κυπέλλου

Με Μανωλόπουλο και τη νέα σεζόν
Photo Credits: INTIME

Αν και η ΕΟΚ είχε ανακοινώσει ότι η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαγόταν στις 29 Αυγούστου, τελικά υπήρξε αλλαγή ημερομηνίας.

Εν τέλει, η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου (12:00) στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στα προημιτελικά, δηλαδή στη Γ’ φάση, όπου θα βρεθούν οι έξι πρώτες ομάδες της περσινής σεζόν (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ, Κηφισιά) και οι δύο που θα… επιβιώσουν από τις προηγούμενες φάσεις.

Πάντως, με δεδομένο ότι η Κηφισιά υποβιβάστηκε οικειοθελώς στη Β’ Εθνική, παραμένει άγνωστο, το πώς θα καλυφθεί η θέση της. Εκτός από το Κύπελλο Ελλάδος, στις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνουν επίσης οι κληρώσεις της Α2 Ανδρών, Β’ Εθνικής (1ος Όμιλος), Γ’ Εθνικής (1ος & 2ος Όμιλος), Α1 Γυναικών και Α2 Γυναικών (1ος Όμιλος).

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, στις 17 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η Α’ φάση της διοργάνωσης. Εκεί, θα συμμετάσχουν οι 16 ομάδες της Α2, που θα χωριστούν σε 8 ζευγάρια, με τους νικητές να παίρνουν την πρόκριση, σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις.

Στη Β’ φάση θα συμμετάσχουν οι 8 ομάδες της Α2 που θα έχουν προκριθεί και οι 8 ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-14 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ της σεζόν που πέρασε. Θα προκύψουν 8 νικητές στην 1η αγωνιστική, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σε νέα νοκ-άουτ για την 2η αγωνιστική. Θα περάσουν 4 ομάδες, που θα παίξουν ξανά νοκ-άουτ στην 3η αγωνιστική και θα προκριθούν τελικά 2 ομάδες.

Αυτές οι 2 ομάδες, θα περάσουν στη Γ’ φάση, δηλαδή στα προημιτελικά, όπου ήδη θα περιμένουν οι έξι πρώτες ομάδες της σεζόν που πέρασε, στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όπου φυσικά, ανάμεσα τους, συμπεριλαμβάνεται και η ΑΕΚ. Μετά οι 4 ομάδες που θα προκριθούν, θα συνεχίσουν στη Δ’ φάση (ημιτελικά), σταθερά σε μονούς αγώνες, για να προκύψει ο τελικός.

Σε οποιαδήποτε φάση, αναμετρηθούν δύο ομάδες από διαφορετικά πρωταθλήματα και ανεξαρτήτως κλήρωσης, γηπεδούχος θα είναι η ομάδα της χαμηλότερης κατηγορίας, δηλαδή της Α2. Η μετακίνηση οπαδών δεν επιτρέπεται σε καμία φάση του Κυπέλλου, με εξαίρεση τον τελικό.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X