«Η ΑΕΚ διψάει για τρόπαια και επιτυχίες στην Ευρώπη»

Έτοιμος για... πόλεμο ο Μιλόσεβιτς!
Photo Credits: INTIME

Μία από τις αντιπάλους της ΑΕΚ στο νέο Champions League, είναι η Παρτιζάν Βελιγραδίου και με αφορμή αυτό το γεγονός, σερβικά ΜΜΕ έκαναν αφιέρωμα στη «Βασίλισσα».

Συγκεκριμένα, η σερβική ιστοσελίδα «mozzartsport.com», αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που διψάει για τρόπαια και για επιτυχίες στην Ευρώπη. Αναλυτικά, το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ τα τελευταία 15 χρόνια βλέπει τις… πλάτες των μεγάλων αντιπάλων της, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ο Δικέφαλος Αετός… διψάει για τρόπαια και επιτυχίες στην Ευρώπη! Για την ακρίβεια, είναι μια ομάδα που μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα στη διοργάνωση. Ένας σύλλογος που έχει αγωνιστεί στο Final Four της Ευρωλίγκας, χάνοντας τον τίτλο από την Κίντερ Μπολόνια. Στην τροπαιοθήκη του, έχει δυο ευρωπαϊκά τρόπαια.

Φέτος λοιπόν, η ΑΕΚ ενισχύθηκε με τον πρώην γκαρντ της Μέγκα Λεκς, Νίκολα Ιβάνοβιτς και τους Αμερικανούς Μάικλ Ντίξον, Τζαουάντ Ουίλιαμς και Τζος Όουενς. Στην ομάδα ήρθαν επίσης ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Από πέρυσι συνεχίζουν ο Μαλίκ Χέρστον, ο Ντούσαν Σάκοτα και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς.

Η ΑΕΚ και η Παρτιζάν έχουν τεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν πέντε φορές. Ο πρώτος αγώνας των δυο ομάδων διεξήχθη τη σεζόν 1977-78 στο Κύπελλο Κόρατς. Η Παρτιζάν επικράτησε με 93-78 και 99-88, κατακτώντας στο τέλος τον τίτλο. Έπειτα από ακριβώς 20 χρόνια, η ΑΕΚ νίκησε στο Βελιγράδι με 73-71 ενώ η Παρτιζάν κέρδισε στην Αθήνα, με 76-68. Την επόμενη σεζόν, οι δυο ομάδες έπαιξαν στο Σαπόρτα και οι νίκες ήταν μοιρασμένες. Νίκη για την Παρτιζάν στο Βελιγράδι με 87-82, νίκη για την ΑΕΚ στην Αθήνα με 71-62.

Τη σεζόν 2001-02 ακολούθησε η μονομαχία τους στην Ευρωλίγκα, εκεί όπου η ΑΕΚ πέτυχε δυο νίκες με 106-70 και 74-69. Έπειτα από δυο χρόνια, ξανά στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, η Παρτιζάν επικράτησε στο Βελιγράδι με 78-71, όμως ηττήθηκε στην Αθήνα με 95-92».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X