Γι’ αυτό αποκλείστηκε η ΑΕΚ...

Γι’ αυτό αποκλείστηκε η ΑΕΚ...
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την Σεντ Ετιέν κι εμείς μείναμε με το «κρίμα», το «γαμώτο» και τα «αν». Αρκετά «αν»…

Αν ένας εκ των Τσιγκρίνσκι, Ανέστη, Κολοβέτσιου, είχε καλύτερη αντίδραση, στη φάση του γκολ της Σεντ Ετιέν. Κι όμως συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο. Από αδράνειες της άμυνας, μπαίνουν τα γκολ και πολλές φορές, δεν ευθύνεται ένας, αλλά περισσότεροι.

Αν ο Μπαρμπόσα έβαζε το γκολ στη φάση του 37’ και ισοφάριζε, θα άλλαζε εντελώς τα δεδομένα του αγώνα. Κι όμως συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο. Κι όλοι οι ποδοσφαιριστές, ακόμα και αυτοί παγκόσμιας κλάσης (στους οποίους προφανώς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Μπαρμπόσα), μπορούν να χάσουν τα… άχαστα.

Αν ο Αλμέιδα ήταν σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, η ΑΕΚ θα είχε τον βασικό της φορ, περισσότερο από 24 σε σύνολο 180 λεπτών των δύο αγώνων. Το ήξερε όμως ο Κετσπάγια, από την πρώτη στιγμή, που απέκτησε η ΑΕΚ τον Πορτογάλο φορ, ότι ήθελε ο άνθρωπος (από τη στιγμή που δεν έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία και ήρθε με λίγα κιλάκια παραπάνω) ένα διάστημα 20-30 ημερών για να έρθει στο 100%. Και κάνει τα πάντα ο Αλμέιδα και δεν μπορεί να υπάρχει το παραμικρό παράπονο για το αντίθετο.

Αν έχετε κι εσείς κι άλλα «αν», προσθέστε τα, ευπρόσδεκτα από μένα. Επιτρέψτε μου ωστόσο να σταθώ στο ένα και μοναδικό δικό μου «αν». Και συγχωρήστε με, που θα φανεί εγωιστικό, αλλά… μάλλιασε το χέρι μου να το επισημαίνω, εδώ και δύο ολόκληρους μήνες, τόσο στο φιλόξενο blog του «enwsi.gr», όσο και στην «ΩΡΑ».

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την ευρωπαϊκή συνέχεια επειδή πλήρωσε το λάθος της, να μην έχει αποκτήσει έναν έμπειρο και αξιόπιστο κεντρικό χαφ, για «μπακ απ» των Γιόχανσον και Σιμόες. Κι αν θέλετε να το προσωποποιήσουμε, η ΑΕΚ πλήρωσε την πολύ λάθος διαχείριση στην υπόθεση του Κάτσαρ, τον οποίον είχε στα χέρια της αλλά δεν τον έκλεινε και τον είχε στο… περίμενε, για περίπου ένα μήνα.

Το μεγάλο «γαμώτο», που πάει μαζί με το βασικότερο «αν» του αποκλεισμού της ΑΕΚ, έχει κατ’ εμέ, να κάνει με την απουσία του Γιόχανσον. Ο Κετσπάγια, δούλεψε από την Πολωνία κιόλας, για αυτά τα δύο παιχνίδια, με βασικότερο στόχο του, το μηδέν στην άμυνα. Σε πέντε φιλικά, δεν δέχτηκε γκολ, στο πρώτο επίσημο μέσα στο «Ζοφρουά Γκισάρ» δεν δέχτηκε γκολ και χθες, ήθελε να τα κάνει επτά τα παιχνίδια, με απαραβίαστη την εστία της ΑΕΚ.

Το σχέδιό του, από τη στιγμή που έληξε το πρώτο ματς στην Γαλλία, ήταν να παίξει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στη ρεβάνς, να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Ανέστη και να έψαχνε τη στιγμή για να κάνει το γκολ. Γι’ αυτό και ήθελε να χρησιμοποιήσει την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, με μόνη αλλαγή, στην κορυφή της επίθεσης, τον Μπακασέτα αντί του Πέκχαρτ.

Το σχέδιό του καταστράφηκε την περασμένη Τρίτη με τη γαστρεντερίτιδα του Γιόχανσον. Ο Σουηδός προπονήθηκε σε μια ούτως ή άλλως, χαλαρή προπόνηση την Τετάρτη, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι γερός και δυνατός, ώστε να αντεπεξέλθει στις δύσκολες και σκληρές συνθήκες ενός τέτοιου αγώνα σαν τον χθεσινό.

Ο Κετσπάγια δεν είχε έναν… Κάτσαρ για να τον αντικαταστήσει κι αναγκάστηκε να βάλει τον Λαμπρόπουλο δίπλα στον Σιμόες. Μια χαρά, τα πήγε ο Λαμπρόπουλος, αλλά είναι στόπερ. Κι επίσης δεν είναι Γιόχανσον. Και το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ο Σιμόες δεν γινόταν να είναι ο γνωστός Σιμόες, χωρίς τη σιγουριά ενός αξιόπιστου και έμπειρου κεντρικού χαφ, δίπλα του. Και δεν ήταν…

Η ΑΕΚ, χωρίς τον Σουηδό, έπαψε να έχει αυτοπεποίθηση και ηρεμία στο παιχνίδι της και άρχισε να έχει άγχος και φόβο για την αμυντική της λειτουργία. Το λάθος ήρθε και ήταν τριπλό. Με τον Τσιγκρίνσκι να σκύβει, τον Ανέστη να μένει στη γραμμή ακίνητος και τον Κολοβέτσιο να είναι πίσω αντί για μπροστά από τον Μπέριτς, το πρώτο και μεγαλύτερο κακό, έγινε.

Η ομάδα έψαχνε πλέον δύο γκολ, πράγμα – κακά τα ψέματα – εξαιρετικά δύσκολο. Με τον βασικό της φορ στον πάγκο και λογικά αφού δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και με την Σεντ Ετιέν να ταμπουρώνεται και να… σκίζεται στο να κάνει καθυστερήσεις από το α’ ημίχρονο, η μοναδική ελπίδα ήταν ένα όσο το δυνατόν πιο γρήγορο γκολ, για να γίνει μετά το ματς… ροντέο.

Ο Μπαρμπόσα έχασε το… άχαστο, η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να σκοράρει, ο χρόνος πια κυλούσε εναντίον της, η υπομονή χάθηκε, τα λογικά ρίσκα του Κετσπάγια δεν βγήκαν και κάπως έτσι, το όνειρο του Europa League, έσβησε.

Ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ, που ξέρει να αναγνωρίζει την προσπάθεια, αλλά και που αντιλαμβάνεται ότι η… Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, είπε «δεν πειράζει» με το χειροκρότημά του, στο τέλος. Κι αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, κι ας μην είναι συμβατό με το μέγεθος και με την ιστορία της ΑΕΚ, το «δεν πειράζει». Για του χρόνου, πάντως, θα πειράζει και μάλιστα πολύ…

Για να μην μένουμε όμως, πάντα με το… κρίμα, με το… γαμώτο και με τα… αν, θα πρέπει μέσα στον Αύγουστο, να γίνουν τα αυτονόητα. Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ έχει μια πολύ καλή ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι επί της ουσίας, σε αυτή, δεν έχουν προστεθεί ο Αλμέιδα ως έτοιμος και ο Ροντρίγκες. Χθες, ολοκληρώθηκε και η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά από τον Λεβαδειακό.

Το «αυτονόητο» είναι να κλείσει η ΑΕΚ, τα κενά που υπάρχουν, ώστε να μην παθαίνει… καρδιά, κάθε φορά που λείπει κάποιος βασικός ποδοσφαιριστής, όπως συνέβη χθες με τον Σουηδό ή όπως θα μπορούσε να συμβεί στο πρώτο ματς, με τον Σιμόες.

Η ΑΕΚ, δυστυχώς, δεν είχε την τύχη να ξεπεράσει αυτά τα δύο ματς, με το βασικό της δίδυμο στα χαφ, ώστε να κάνει τη μεταγραφή του αξιόπιστου «μπακ απ» που έχει ανάγκη, μετά από την Σεντ Ετιέν. Πήρε ρίσκο και το πλήρωσε. Ας το διορθώσει τώρα, που κατέστη ξεκάθαρο κι από τη χθεσινή επιλογή του Κετσπάγια με τον Λαμπρόπουλο, πως δεν βγαίνει, όχι χρονιά, αλλά ούτε μήνας χωρίς έναν παίκτη κοντά σε αξία και ποιότητα, στους Σιμόες και Γιόχανσον.

Το πρωτάθλημα, ήταν και παραμένει, ο μεγάλος στόχος. Και είναι εφικτός. Ξεκάθαρα και κατηγορηματικά εφικτός, γιατί επαναλαμβάνω πως η ΑΕΚ έχει όλα τα εχέγγυα για να το κατακτήσει. Δεν θα ισχυριστώ, σώνει και καλά, ότι έχει περισσότερα από τους άλλους τρεις ανταγωνιστές της. Σίγουρα όμως, δεν έχει λιγότερα. Από κανέναν άλλον. Αρκεί να κάνει τώρα τα αυτονόητα.

Ο ΠΑΟ έχει καλύτερη ομάδα από πέρυσι, ο ΠΑΟΚ επίσης. Ο Ολυμπιακός προς το παρόν όχι, αλλά επίσης προς το παρόν, έχει ακόμα δικό του, το… Σύστημα. Και δεν εννοώ, το αγωνιστικό. Προσωπικά, θεωρώ ότι αν το πρωτάθλημα παιχτεί στα ίσα, θα είναι το πιο αμφίρροπο των (πολλών) τελευταίων ετών.

Τίποτα δεν τελείωσε χθες. Όλα αρχίζουν σε 15 μέρες. Και η ΑΕΚ πρέπει να μπει στον «πόλεμο» του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, πάνοπλη…

Υ.Γ.: Είναι αλήθεια ότι έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα και για τις πωλήσεις, ας μην κρυβόμαστε. Ήδη έχει προκύψει ενδιαφέρον για τον Σιμόες, για τον Αραβίδη, για τον Μπαρμπόσα. Μέσα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και οι πωλήσεις, δεν διαφωνεί κανείς. Η ΑΕΚ όμως, πρέπει να βάλει όλα τα δεδομένα κάτω. Και να θέσει στον εαυτό της, το ερώτημα: «Είμαστε αυτή τη στιγμή, στη φάση που μπορούμε να πουλήσουμε παίκτη ή πολύ περισσότερο, παίκτες»; Η δική μου άποψη είναι η εξής. Σαφώς και εξαρτάται από τον ποιον παίκτη σκοπεύεις να πουλήσεις, αλλά και από το πόσο καλή πρόταση έχεις στα χέρια σου. Εξαρτάται, όμως και από κάτι ακόμα. Είσαι ως ΑΕΚ, σε ετοιμότητα, για να εντοπίσεις αμέσως και να κλείσεις το όποιο κενό προκύψει, ώστε να μην σου στοιχίσει, στους αγωνιστικούς σου στόχους; Χωρίς τεχνικό διευθυντή και χωρίς ακόμα ένα αξιόλογο τμήμα σκάουτινγκ για μεταγραφές, θεωρώ πως η ΑΕΚ δεν είναι ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά, τι θα κάνει με τις όποιες προτάσεις έχει στα χέρια της, για παίκτες από το υπάρχον ρόστερ, για παίκτες που είναι βασικά συστατικά της ομοιογενούς ομάδας, που υπάρχει από πέρυσι. Εκτός κι αν συμβαίνουν δύο τινά. Το ένα είναι να υπάρχει παίκτης που να μην τον θέλει ο προπονητής και το άλλο να υπάρχει παίκτης που να θέλει οπωσδήποτε να φύγει. Στο δεύτερο ενδεχόμενο, δεν σημαίνει φυσικά ότι η ΑΕΚ θα του ανοίξει την πόρτα και θα του πει… «ότι θες, πασά μου». Θα πρέπει να ικανοποιηθεί και η ίδια. Αλλά εγώ θα επιμείνω στην ετοιμότητα της ΑΕΚ για να καλύψει το όποιο κενό προκύψει. Κι επαναλαμβάνω, πως θεωρώ ότι δεν είναι ακόμα σε φάση για να το… παρακάνει με τις πωλήσεις. Φέρε τεχνικό διευθυντή-γάτα, οργανώσου στο μεταγραφικό σκάουτινγκ, βρες τις… άκρες που πρέπει παντού και απόλυτα λογικό αλλά και αναγκαίο για οποιονδήποτε μεγάλο επαγγελματικό σύλλογο, θα είναι μετά, να αναζητήσεις το οικονομικό όφελος που θα έρθει και μέσω των πωλήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X