Πως το είπε ο Μάνταλος;

"Εμείς το παιχνίδι μας" (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γουστάρω που πριν από το αποψινό παιχνίδι βγήκε ο Μάνταλος να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου. Όπως και γούσταρα που πριν από το πρώτο ματς στη Γαλλία, μίλησε ο Αραβίδης. Βράχος ο Τσιγκρίνσκι, παικταράς ο Σιμόες, παγοθραυστικό ο Γιόχανσον, θωρηκτό ο Αλμέιδα, αλλά όταν πρέπει κάποιος να βγει μπροστά, αυτοί πρέπει να είναι οι αρχηγοί. Η τοποθέτηση του κάθε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ έχει την βαρύτητα της. Όμως αυτή των αρχηγών, έχει ειδικό βάρος. Κυρίως πριν από νύχτες όπως η αποψινή. Και τόσο ο Αραβίδης, όσο και ο Μάνταλος, αποδεικνύουν πως δικαίως το περιβραχιόνιο έχει πάει στα μπράτσα τους.

Πως το είπε λοιπόν ο Μάνταλος; «Δεν ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι, αλλά μόνο μ’ αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς». Ο Πετράν βεβαίως αναφερόταν στη Σεντ Ετιέν. Ξέρει ότι οι Γάλλοι θα προσπαθήσουν να παρασύρουν την ΑΕΚ στο δικό τους παιχνίδι, στον δικό τους ρυθμό. Δεν έπεσε στην παγίδα στην Γαλλία, δεν έχει λόγο να πέσει τώρα που θα έχει ψυχολογικό αποκούμπι του κόσμου της. Όσο το θέλει η ΑΕΚ το γκολ για να μπορέσει να προκριθεί, άλλο τόσο το θέλει και η Σεντ Ετιέν. Ας ρισκάρουν λοιπόν πρώτοι οι Γάλλοι για να ψάξουν. Τα δεδομένα εξάλλου, δεν έχουν αλλάξει. Η Σεντ Ετιέν είναι η ομάδα από Σαμπιονά και το φαβορί αυτού του ζευγαριού. Και το 0-0 είναι και μακράν το πιο πονηρό αποτέλεσμα πρώτου αγώνα, για ομάδα που έχει την ρεβάνς στην έδρα της.

Ο μεσιέ Γκατιέ το έπαιξε ζεν και άνετος και άρχισε σοφιστείες με την ζωή που συνεχίζεται και μετά από τυχόν αποκλεισμό και περί μη γραμμικής εξέλιξης της ποδοσφαιρικής ζωής, αλλά η ψυχούλα του το ξέρει τι σημαίνει να χαιρετήσει από τώρα τας Ευρώπας. Ακόμα και δουλειά μπορεί να ψάχνει αυγουστιάτικα. Επομένως θα την ψάξει την πρόκριση ακόμα και με ρίσκο. Ας κάνει ότι θέλει, η ΑΕΚ δεν έχει κανέναν λόγο να ακολουθήσει. Το παιχνίδι της πρέπει να κάνει, όπως το είπε ο Μάνταλος. Το πλάνο της, την οργάνωση της, την δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα και την έχει κάνει σκληρά και σωστά. Και αν είναι τελικά να μην της βγει, αυτό να γίνει επειδή προσπάθησε με τον δικό της τρόπο και όχι επειδή την παρέσυραν οι Γάλλοι στον δικό τους και την παγίδευσαν.

Η αλήθεια πάντως είναι, πως αυτό το «δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, μας νοιάζει τι κάνουμε εμείς» του Μάνταλου, είναι μια κουβέντα που προφανώς πηγαίνει πέρα από το αποψινό ματς. Και πιάνει και ότι έγινε χθες στο Ισραήλ. Το έχω ξαναγράψει και το ξαναγράφω. Δεν μου αρέσουν ούτε οι κηδείες με ξένα κόλλυβα, ούτε οι γάμοι με ξένα κουφέτα. Ως εκ τούτου, η χαρά των Μπερσεβάδων και κάθε Μπερσεβάδων, δεν είναι δική μου χαρά. Η ΑΕΚ πέρυσι κέρδισε δυο φορές τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και σε τελικό κυπέλλου. Και τον κέρδισε αδιαφορώντας αν είχε βάλει ήδη στα ταμεία του τα χρήματα από την παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αν τα είχε επενδύσει σε μεταγραφές. Επομένως δεν έχει λόγο να ασχοληθεί που φέτος δεν θα τα έχει.

Μια μόνο παράμετρος υπάρχει και αφορά αυτό που έγινε τόσο με τον Ολυμπιακό όσο ακόμα και με τον ΠΑΟΚ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα βρεθούν και οι τέσσερις διεκδικητές του επόμενου πρωταθλήματος, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κανείς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπερ σημαίνει πως και οι τέσσερις θα ολοκληρώσουν την υλοποίηση του σχεδιασμού τους μ’ αυτό το δεδομένο και θα ξεκινήσουν τη σεζόν μ’ αυτό το δεδομένο. Όπερ σημαίνει πως και οι τέσσερις, ξεκινούν πραγματικά από την ίδια αφετηρία, έστω και από σπόντα.

Και κάτι τελευταίο. Ακόμα και αύριο το πρωί να ξεκινούσε το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ θα ήταν έτοιμη. Ενδεχομένως μια προσθήκη στα χαφ θα χρειαζόταν, αλλά κατά τα άλλα θα ήταν πανέτοιμη. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός περίμενε την πρόκριση την πρόκριση και την προοπτική των ομίλων, για να αρχίσει να κάνει μεταγραφικές κινήσεις. Εως έναν βαθμό, το ίδιο και ο ΠΑΟΚ. Για να δούμε λοιπόν τώρα, τι θα δούμε. Αλλά πρώτα η Σεντ Ετιέν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X