Βάλτε λεφτά και φτιάξτε και εσείς τέτοια τριάδα

Εικόνες από το φιλικό Κορόνα Κίελτσε- ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μάνταλος πέτυχε το γκολ και μαζί με τον Σιμόες και τον Γιόχανσον, ήταν από τους κορυφαίους του φιλικού με την Κίελτσε. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Θα σας βοηθήσω για να μην κουράζεστε. Είναι η ίδια ιστορία που επαναλαμβανόταν σχεδόν σταθερά, κάθε φορά που η ΑΕΚ έπαιρνε μια νίκη, σημαντική ή λιγότερο σημαντική, στην περσινή σεζόν. Αρκεί να θυμηθείτε τον τελικό του κυπέλλου.

Ήδη δηλαδή από πέρυσι έχει φανεί, τι μπορούν να κάνουν οι τρεις τους. Όμως στην σεζόν που έρχεται τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι. Κάτι που φάνηκε πολύ και σ’ αυτό το φιλικό με την Κίελτσε. Τώρα ο Μάνταλος είναι παρών από την αρχή της προετοιμασίας και έχει «κουμπώσει» το παιχνίδι του από την πρώτη μέρα δουλειάς με τους δυο χαφ. Ενώ έχουν και οι τρεις στα πόδια τους, την συνεργασία από την σεζόν που πέρασε. Σκεφτείτε μόνο πως πέρυσι τέτοια εποχή, ο Μάνταλος έκανε μόνο ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Σιμόες προσπαθούσε να βρει πατήματα και να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα. Ο Πορτογάλος της περσινής προετοιμασίας στην Οπαλένιτσα, δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη εδώ στο Κίελτσε. Και σ’ αυτό παίζει ρόλο και η σεζόν που έχει ήδη στα πόδια του με την ΑΕΚ και ο κώδικας που έχει αποκτήσει με Μάνταλο και Γιόχανσον. Κώδικας και αλληλοσυμπληρωμα στο παιχνίδι. Κάτω του μετριου εμφάνιση ο Γιόχανσον χωρίς παρτενέρ τον Σιμόες στο ματς με την Μπάνικ, σούπερ εμφάνιση με Σιμόες δίπλα του στο ματς με την Κίελτσε.

Ο Κετσπάγια μελέτησε πολύ την περσινή ΑΕΚ πριν αρχίσει να την δουλεύει. Θαρρώ γι αυτό η πρώτη του σκέψη ήταν να πάει στο σχήμα με τον Σιμόες και τον Γιόχανσον στα χαφ και τον Μάνταλο ελεύθερο μπροστά τους. Γι αυτό από την πρώτη μέρα ο Κετσπάγια ζητάει συγκεκριμένα πράγματα στο παιχνίδι από τον Μάνταλο. Ξέρει πως όσο ο αρχηγός θα κρατάει την μπαγκέτα του ρυθμού και όσο τα δυο «σκυλιά» του πολέμου από πίσω θα τον προστατεύουν, η δουλειά μέσα στο γήπεδο θα γίνεται. Και θα γίνεται και καλά. Καλύτερα απ’ ότι θα γίνει σε κάθε άλλη ομάδα. Δεν ξέρω τι θα προκύψει μέχρι τέλους των μεταγραφών, αλλά προς το παρόν η ΑΕΚ έχει την κορυφαία αλλά και την πιο ακριβή τριάδα χαφ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στον χώρο του γηπέδου δηλαδή, που παίζεται όλο το παιχνίδι, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και αν αμφιβάλλετε για το «ακριβή», πάμε να ρίξουμε μια ματιά.

Για τον Σιμόες οι Ισπανοί λένε πως η Μπέτις σκέφτεται να κάνει πρόταση πέντε εκατομμυρίων. Και οι Γάλλοι γράφουν πως η Μαρσέιγ θα πρέπει να δώσει ένα υπερβολικό ποσό για να πάρει τον Πορτογάλο. Επίσης για τον Μάνταλο η Τράμπζοσπορ σκόπευε να δώσει ένα ποσό πάνω από τα πέντε εκατομμύρια. Και υπάρχουν και άλλες τουρκικές ομάδες που καλοβλέπουν (και καλοσκέφτονται) να δώσουν ανάλογο ποσό για τον αρχηγό. Όσο για τον Γιόχανσον, δεν έχει προκύψει πρόταση με νούμερα. Αλλά δεν φαντάζομαι πως αν μια ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει, δεν θα διανοηθεί να πάει στην ΑΕΚ με λιγότερο από ένα εκατομμύριο. Επομένως η τριάδα των χαφ, έχει αξία μεγαλύτερη των δέκα εκατομμυρίων. Δεν τα έβαλε αυτά τα λεφτά η ΑΕΚ για να φτιάξει αυτή την τριάδα. Όμως θεωρητικά τα «στερείται» για να την κρατήσει. Ή μήπως όχι; Για επαγγελματικό ποδόσφαιρο μιλάμε.

Και μιας και πήγε η συζήτηση στα λεφτά, ας πούμε και μια κουβέντα για τις μεταγραφές. Η προγιαγιά μου έλεγε πως «η φτήνια τρώει τον παρά». Αν η ΑΕΚ συνεχίσει να προσπαθεί να αποφύγει μια οικονομική υπέρβαση στην θέση του σέντερ φορ, στο τέλος και θα κάνει μέτριες επιλογές και δεν θα κάνει δουλειά και θα έχει ξοδέψει περισσότερα λεφτά. Τα πράγματα είναι απλά. Σπρώχνει ένα γερό πόσο (για μύριο μιλάμε) για μια πολύ δυνατή κίνηση στην θέση του σέντερ φορ και από εκεί και πέρα φέρνει ένα εξτρέμ που θα προσπαθήσει να αφήσει στον πάγκο τον Βάργκας (ποτέ) και ένα αξιόπιστο χαφ για να κάνει τα ρεπό και τους (τυχόν) τραυματισμούς του Σιμόες και του Γιόχανσον. Τέλος. Όλα τα υπόλοιπα είναι προχειροδουλειές και πασαλείμματα, τα οποία μπορεί στο τέλος και να κοστίσουν πιο ακριβά. Όταν πας στο λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, λίγο και παραπέρα, την πατάς και στο αποτέλεσμα και στο ταμείο. Απλούστατο.

ΥΓ1: Όταν η ΑΕΚ θα κάνει (επιτέλους) την μεταγραφή του σέντερ φορ, θα έχει την τεράστια πολυτέλεια να έχει ως εναλλακτική λύση στην επίθεση τον Αραβίδη. Κάτι που επίσης δεν έχει καμία άλλη ομάδα. Διότι τέτοια σεντεφορίσια γκολ σ’ αυτό απέναντι στην Κίελτσε, ο Αραβίδης θα βάλει πολλά και φέτος. Όπως έβαλε και πέρυσι και βγήκε πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ.

ΥΓ2: Αν θυμάμαι καλά, ήταν η επόμενη μέρα της μεταγραφής Τσιγκρινσκι, όταν είχα γράψει πόσο (ακόμα) καλύτερος θα γίνει του χρόνου ο Κολοβέτσιος. Στο φιλικό με την Κίελτσε, για παράδειγμα, ήταν καλύτερος και από τον Τσιγκρίνσκι.

ΥΓ3: Μιας και λέμε για Τσαβαρίες, για ρωτήστε τους παίκτες της Κίελτσε, μετά την τέταρτη «ποδιά» που έφαγαν, τολμούσαν να μαρκάρουν τον Πλατέλλα από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X