Συγγνώμη κύριε, ποιος (πρέπει να) είστε;

Εικόνες από το ΑΕΚ - Παναιτωλικός
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω, πως το χειρότερο απ’ όλη αυτή την ιστορία των τελευταίων ημερών, είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει ακόμα προπονητή. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως, μόλις όλα μπουν στην σειρά τους, δεν πρέπει να γίνει μια γερή, ειλικρινής και σε βάθος ενδοσκόπηση στην ΑΕΚ, προκειμένου να μην ξαναπροκύψει μια τέτοιου είδους ιστορία. Κάτι που, μεταξύ μας, θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει γίνει. Άλλωστε υπήρξαν κι άλλες αφορμές. Κάθε πράγμα όμως, στον καιρό του.

Τώρα το ζήτημα είναι ο νέος προπονητής. Για να είμαστε ειλικρινείς, κανένα όνομα και κανένα βιογραφικό δεν εξασφαλίζει επιτυχία. Θυμηθείτε πως όλοι είχαμε ψηθεί με την κίνηση να έρθει ένας προπονητής από την Πρέμιερ Λιγκ, όπως ο Πογιέτ, αλλά το κύπελλο το πήρε ο Μανωλάς. Και επίσης για να είμαστε ειλικρινείς, αν είχε παραμείνει ο Πογιέτ, έτσι όπως είχε ξεχαρβαλώσει το κλίμα στα αποδυτήρια, μπορεί και να μην ερχόταν το κύπελλο.

Όπως άλλωστε είχε συμβεί και με τον δον Λορένσο Φερέρ. Τεράστιο όνομα ήταν, στον πάγκο της Μπαρτσελόνα είχε καθίσει. Σαν όνομα, ίσως το μεγαλύτερο που έχει έρθει στην ΑΕΚ. Και την δεύτερη σεζόν του, είχε και το ποιοτικότερο ρόστερ, από εποχής των σερί πρωταθλημάτων. Αν όμως δεν αναλάμβανε στο φινάλε ο Κωστένογλου, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τερματίσει η ΑΕΚ πρώτη με βάση την βαθμολογία των παιχνιδιών και να χάσει τον τίτλο μόνο στα χαρτιά. Θα τον είχε χάσει, με τον Φερέρ και στο γήπεδο. Γιατί και αυτός τα είχε ξεχαρβαλώσει τα αποδυτήρια.

Με λοιπόν πρώτη απλοϊκή προσέγγιση, η ΑΕΚ πρέπει να βρει έναν προπονητή που να ξέρει να (δια)χειρίζεται τα αποδυτήρια. Από τις πληροφορίες και από τις περιγραφές, τέτοια περίπτωση ήταν ο Μοντανιέ. Και ίσως αυτός ήταν ένας ισχυρός λόγος που ήθελε η ΑΕΚ να τον επιλέξει. Αντίθετα, πάλι από τις πληροφορίες και από τις περιγραφές, τέτοια περίπτωση δεν είναι ο Αρουαμπαρένα. Οι Αργεντινοί υποστηρίζουν πως ο βασικός λόγος που απομακρύνθηκε από την Μπόκα, ήταν πως τα είχε κάνει μούσκεμα στα αποδυτήρια. Βεβαίως, για να ξέρουμε και τι λέμε, άλλη η διαχείριση των αποδυτηρίων της Σοσιεδάδ και της Ρεν και άλλη αυτή των αποδυτηρίων της Μπόκα.

Βεβαίως για πολλούς, το βασικό κριτήριο για τον προπονητή που θα πάρει η ΑΕΚ, είναι τι μπάλα θα παίξει. Για μένα είναι, τι αποτελέσματα θα πάρει. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, για παράδειγμα, έπαιζε ένα φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο. Τις δυο πρώτες σεζόν με την Έβερτον, αυτό το ποδόσφαιρο, έφερνε και αποτελέσματα και η ομάδα έβγαινε στο Γιουρόπα Λιγκ. Την Τρίτη σεζόν, που πάλι ο Μαρτίνεθ το ίδιο ποδόσφαιρο ήθελε να παίξει, οι απαιτήσεις ήταν για το κάτι παραπάνω. Αντί για το κάτι παραπάνω, δηλαδή η τετράδα, ήρθε το κάτι παρακάτω, δηλαδή ο κίνδυνος ακόμα και να μπει στη ζώνη του υποβιβασμού και τότε τα περί ελκυστικού επιθετικού ποδοσφαίρου πήγαν περίπατο και ο κόσμος απαιτούσε το «Roberto out».

Παρεμπιπτόντως ο Μαρτίνεθ είναι μια κλασική περίπτωση Άγγλου προπονητή. Ακόμα πιο κλασική απ’ ότι ήταν ο Πογιέτ. Δηλαδή τύπου, ο προπονητής όχι μόνο αποφασίζει αλλά κυρίως βρίσκει και τους παίκτες που θα έρθουν με μεταγραφή. Κάτι που δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να λειτουργήσει, σε ομάδα που έχει τεχνικό διευθυντή. Αλλά και αυτό σχετικό είναι.

Το σίγουρο είναι πως ασχέτως βιογραφικού, στον πάγκο της ΑΕΚ χρειάζεται μια ισχυρή προσωπικότητα. Άλλωστε διαχείριση των αποδυτηρίων, δεν σημαίνει παίζω σφαλιάρες με τους παίκτες και είμαστε όλοι μια παρέα. Γιατί αυτό οδηγεί σε θέλεις τραλαλά θέλω τραλαλό, που θα έλεγε και η αοιδός Μπεζεντάκου. Προσωπικότητα που ο λόγος να μετρά και να επιβάλλεται δια του σεβασμού. Βεβαίως αυτό περνά και μέσα από το βιογραφικό ενός προπονητή.

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που φαίνεται είναι πως η ΑΕΚ σ’ αυτή την αναζήτηση για προπονητή, δεν έχει ένα ξεκάθαρο μοντέλο ως μπούσουλα. Ούτε καν μια σχολή. Αυτό έχει και τα αρνητικά του, διότι μπορεί να επιχειρήσει να πάει σ’ έναν εντελώς ασύμβατο με το πρότζεκ της, όπως ήταν ο Μοντανιέ. Αλλά έχει και τα θετικά του, διότι μπορεί να πάει πάνω σ’ αυτό που θα ταιριάξει γάντι.

Θα επιμείνω πως αυτό που σίγουρα πρέπει να γίνει, είναι ο προπονητής που θα πάρει την δουλειά, να είναι 100% εκεί. Η ΑΕΚ να είναι σίγουρη για την επιλογή της και να την στηρίξει απόλυτα και ο προπονητής να είναι βέβαιος για την επιλογή του και να την υπηρετήσει απόλυτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X