Το τρίτο (γκολ) ήταν και το…μακρύτερο

Το τρίτο (γκολ) ήταν και το…μακρύτερο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή η νίκη ήταν η πιο μεγάλη. Η πιο εντυπωσιακή, η πιο μάγκικη. Επειδή δεν κατακτήθηκε με καλή εμφάνιση, δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά είχε πάθος, καρδιά και ενωσίτικη ψυχή. Με τον φονιά Ρόναλντ Βάργκας να κάνει και πάλι τη διαφορά, η ΑΕΚ νίκησε και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 1-0. Η γκολάρα με φάουλ του Βενεζουελάνου ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά και έδωσε στην Ενωση το 3Χ3 στα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όλα με 1-0, όλα με σκόρερ τον Βάργκας.

Ο Πογιέτ έκανε την έκπληξη στην 11άδα, με τη χρησιμοποίηση του Πλατέλλα ως βασικού. Από νωρίς το enwsi.gr σας είχε ενημερώσει πως ο τεχνικός της ΑΕΚ προβληματιζόταν για τα άκρα και την παρουσία του Αραβίδη και τελικά, μεταξύ Τζεμπούρ και Πλατέλλα, επέλεξε τον Ελληνα διεθνή, έναν κανονικό εξτρέμ δηλαδή. Ο Βάργκας πήρε θέση οργανωτή στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και ο Πέκχαρτ κανονικά στην κορυφή της επίθεσης.

Ωστόσο, η ΑΕΚ μπήκε πολύ νωθρά στο γήπεδο. Εχασε τη μεσαία γραμμή, δεν είχε ρυθμό με τους Σιμόες και Γιόχανσον να μην μπορούν να επιβληθούν στο κέντρο και έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να βγει από το καβούκι του. Σταδιακά και ειδικά μετά τη μεγάλη διπλή ευκαιρία του 9’, η ΑΕΚ πήρε τα πάνω της. Με τον Βάργκας σε κέφια να κάνει όλο το παιχνίδι και έχοντας υπεροπλία στον αέρα, η Ενωση κυριάρχησε και απειλούσε, κυρίως από στημένες φάσεις.

Το πρόβλημα ήταν πως η καλή εικόνα της ΑΕΚ αποδείχθηκε πρόσκαιρη. Επειτα από ένα καλό 15λεπτο, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν και πάλι αβίαστα λάθη και χαλαρές επαφές, δίνοντας τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να απειλεί. Τα αντανακλαστικά του Μπαρόχα ήταν εκείνα που κράτησαν όρθια την ΑΕΚ, τόσο στην προβολή του Καλτσά, όσο και στο λάθος γύρισμα του Αρθο που θα μπορούσαν να δώσουν προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν απογοητευτική και μοιραία ο κόσμος αποδοκίμασε τους «κιτρινόμαυρους», τόσο κατά τη διάρκεια του ματς, όσο και στην αποχώρηση για το ημίχρονο.

Ο Πογιέτ δεν έκανε κάποια αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ πάντως, είχε περισσότερο πάθος, περισσότερη δύναμη στις διεκδικήσεις της και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Ο κόσμος προσπάθησε από την πλευρά του να σπρώξει την ομάδα, αλλά ήταν φανερό πως υπήρχε κούραση και οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν καθαρό μυαλό. Μετά το 60’ ο Παναθηναϊκός έδειξε να παίρνει ξανά τα ηνία του ματς, εκμεταλλευόμενος τα αβίαστα λάθη και την αδυναμία των παικτών της ΑΕΚ να κρατήσουν τη μπάλα και ο Πογιέτ αντέδρασε με την είσοδο των Τζεμπούρ και Αραβίδη.

Το σχήμα της ΑΕΚ μετατράπηκε σε 4-4-2, με τον Αραβίδη και τον Τζεμπούρ στην επίθεση και τους Μπαρμπόσα (δεξιά) και Βάργκας (αριστερά) στις δύο πτέρυγες. Τα αποτελέσματα έγιναν άμεσα ορατά. Εστω και δίχως ορθολογικό τρόπο, η ΑΕΚ μετέφερε την πίεση στην εστία του Στιλ και άρχισε να δημιουργεί πίεση. Κάπως έτσι ήρθε και το γκολ της νίκης. Ο Βάργκας κέρδισε φάουλ, πήρε και δεύτερη ευκαιρία και εκεί δεν λαθεύει ποτέ.

Το γκολ ήρθε και μετά η διαχείριση αποδείχθηκε πολύ εύκολη διαδικασία. Με παίκτες όπως οι Τζεμπούρ, Βάργκας και Αραβίδης, η ΑΕΚ μπορούσε να κρατά πολύ εύκολα τη μπάλα και να φτάσει στη νίκη. Εστω και αν δεν έπιασε καλή απόδοση, έστω και αν ήταν εμφανή τα σημάδια της κόπωσης, η Ενωση έκανε το 3Χ3 στα ντέρμπι, σε όλα με 1-0, σε όλα με γκολ του Βάργκας.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

AEK (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Μπαρόχα, Μπακάκης, Ντίντακ, Αρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον (75’ Τζανετόπουλος), Βάργκας, Πλατέλλας (64’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ (64’ Αραβίδης)

Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι, 4-3-3): Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Μολέδο, Τελάντερ, Ζέκα, Εσιέν (75’ Κουτρουμπής), Αμπέιντ (81’ Μαμούτε), Καλτσάς (67’ Βιγιαφάνιες), Βλαχοδήμος, Μπεργκ

Ο Κουκουλάκης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σιμόες (84’), Τζανετόπουλο (89’), Ζέκα (68’), Βλαχοδήμο (77’), Κουτρουμπή (88’), Μέστο (90’+), ενώ απέβαλε τον Μέστο στις καθυστερήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X