Τρίμπαλο με σφραγίδα Πογιέτ

Τρίμπαλο με σφραγίδα Πογιέτ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εδώ και αρκετά παιχνίδια αναφερόμαστε στην ΑΕΚ του Πογιέτ, αλλά είναι αλήθεια πως η σημερινή αναμέτρηση ήταν εκείνη που φάνηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά η σφραγίδα του. Μια ομάδα που δεν περιοριζόταν απλά σε κατοχή της μπάλας, αλλά άφηνε την πρωτοβουλία στον αντίπαλο, πίεζε ψηλά και με ασταμάτητο πρέσινγκ έκλεβε μπάλες και έφτανε γρήγορα και με άμεσες πάσες σε θέσεις βολής. Η ΑΕΚ επέκτεινε το σερί νικών της στις τρεις για πρώτη φορά φέτος, νίκησε με το καθαρό 3-0 και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Αυτό έκανε η ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό και δεν επέτρεψε στην Καλλονή να πάρει ανάσα, προσφέροντας στην αντίπαλο της μόνο τη ψευδαίσθηση πως είχε τον έλεγχο του ματς. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά από το γήπεδο. Στο ξεκίνημα ο Πογιέτ δοκίμασε κάτι που έμοιαζε σε 4-1-4-1, με τον Σιμόες μοναδικό κόφτη, τον Γιόχανσον στον άξονα δίπλα στον Αραβίδη και τον Τζεμπούρ στην κορυφή. Η ΑΕΚ πρέσαρε ψηλά, προκαλούσε ανακοπή στην Καλλονή και δεν άργησε να μετουσιώσει την κυριαρχία της. Ο Γιόχανσον ελίχθηκε, πέρασε δύο αντιπάλους και σέρβιρε στην περιοχή, όπου ο Τζεμπούρ με καρφωτή κεφαλιά έβγαλε τα πιστόλια για πρώτη φορά φέτος.

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα, αλλά η Καλλονή προσπαθούσε να ισορροπήσει. Ο Πογιέτ αντέδρασε μετατρέποντας το σχήμα σε 4-2-3-1 και κλείδωσε κάθε δίοδο προς την εστία του Μπαρόχα. Μοιραία, η ομάδα της Λέσβου προσπαθούσε να απειλήσει μόνο από μακριά, ενώ η ΑΕΚ περίμενε και χτυπούσε σαν κόμπρα. Το έπραξε και όταν ο Κολοβέτσιος πήρε μέτρα και έδωσε στον Ντίντακ, ο Ισπανός έφερε τη μπάλα μπροστά του με μαγικό τρόπο και τη γύρισε στον Αραβίδη, που την προώθησε στα δίχτυα.

Χωρίς να φορτσάρει, η ΑΕΚ φαινόταν πως θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ. Ο Χογκ το στέρησε από τον Τζεμπούρ στο διαγώνιο σουτ μετά την πάσα του Αραβίδη, ενώ υπήρξαν και ανάποδα σφυρίγματα: πρώτα ο βοηθός Δίπλαρης ανέκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Τζεμπούρ τετ α τετ με τον Χογκ και έπειτα ο Τζήλος έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο γκρέμισμα του Αλγερινού από τον Τσαμπούρη μέσα στην περιοχή και λίγο αργότερα σε νέα ανατροπή του Μπουονανότε από τον ίδιο παίκτη.

Ο Τζήλος έκλεινε τα μάτια, αλλά η ΑΕΚ δεν κρατιόταν με τίποτα. Ο Μπαρόχα ήταν εκεί στη μία και μοναδική φάση που απαιτήθηκε και εκείνη η φάση φάνηκε να ξυπνά τους «κιτρινόμαυρους». Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χογκ σταμάτησε το διαγώνιο του Ντίντακ, αλλά αμέσως μετά ο Γκάλο σέρβιρε στον Αραβίδη και εκείνος διπλασίασε τα τέρματα του. Η Ενωση είχε μεγάλες ευκαιρίες με τον Γιόχανσον και τον «Αραβα» και έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο.

Ο Πογιέτ χρησιμοποίησε και τους Βάργκας και Μάνταλο έπειτα από καιρό, δείχνοντας πως το «οπλοστάσιο» της ΑΕΚ γεμίζει διαρκώς από λύσεις και μπορεί να προσδοκά σε μια πολύ καλύτερη συνέχεια. Αμφότεροι μάλιστα έδειξαν πολύ ορεξάτοι και η ευκαιρία που δημιούργησαν στο 80’ θα μπορούσε να είναι το χάι λάιτ της αναμέτρησης. Στην πίεση της Καλλονής στα τελευταία λεπτά, ο Μπαρόχα είχε απαντήσεις και η ΑΕΚ έφτασε στον στόχο της δίχως ζητήματα.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-1-4-1): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Αρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον (89′ Κορδέρο), Μπουονανότε, Πλατέλλας (63’ Βάργκας), Αραβίδης, Τζεμπούρ (76’ Μάνταλος)

ΑΕΛ Καλλονής (Θ. Θεοδωρίδης, 4-2-3-1): Χογκ, Τσαλμπούρης, Γιορέντε (84’ Ευαγγελιδάκης), Βαλιός, Ντέτζο (65’ Ούκα), Κεϊτά, Χιντασέλι (65’ Ξύδας), Γεωργίου, Καλτσάς, Βίτορ Σάμπα, Μανούσος

Ο διαιτητής Τζήλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γιόχανσον (38’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X