Πρώτα «σφάξιμο» και μετά «εγκεφαλικό»

Πρώτα «σφάξιμο» και μετά «εγκεφαλικό»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek-olympiakos-αεκ-ολυμπιακοςΓια να πάρεις ένα μεγάλο παιχνίδι χρειάζεται να έχεις αξιοπρεπή διαιτησία και τύχη. Η ΑΕΚ στον μεγάλο προημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό δεν είχε τίποτε από τα δύο. Ετσι, ενώ ήλεγχε το ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια του, «σφάχτηκε» άγρια από τον Καλογερόπουλο και τους βοηθούς του και έπειτα ήρθε το «εγκεφαλικό» στο φινάλε με το γκολ του Χάρα και τη διακοπή λόγω εισόδου λίγων ανεγκέφαλων. Ο Καλογερόπουλος δεν είδε τη μπάλα που βγήκε άουτ από τα πόδια του Αφελάι, έκλεισε τα μάτια στο χέρι που χρησιμοποιεί ο Χάρα, ενώ στο πρώτο ημίχρονο έκοβε συνεχώς με ανύπαρκτα οφσάιντ την ΑΕΚ.

Η μαγική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι Ενωσίτες, η παρουσία 65.000 φίλων της ΑΕΚ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, έφερε πολύ μεγάλο βάρος στις πλάτες των «κιτρινόμαυρων». Η ΑΕΚ «άργησε» να μπει στο ματς, έδειξε πολύ αγχωμένη και πιεσμένη, με αποτέλεσμα να σεβαστεί περισσότερο απ’ όσο έπρεπε τον Ολυμπιακό. Η Ενωση δεν αναπτύσσονταν ορθολογικά, περίμενε αρκετά πίσω τους «κόκκινους» και δεν έκανε το παιχνίδι της. Και όμως, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν προκαλούσε καμία ανησυχία, καθώς ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Γι’ αυτό, όταν μετά το πρώτο 20λεπτο, η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει ψηλά στην άμυνα του Ολυμπιακού προκάλεσε ασφυξία. Αν μάλιστα δεν ήταν η καρμανιόλα βοηθός Μερκενίδης από τον σύνδεσμο Μακεδονίας, η Ενωση θα είχε τρεις μεγάλες φάσεις (με τον Αραβίδη στο 33’ που εξελίχθηκε, τον ίδιο ένα λεπτό έπειτα και τον Μπαρμπόσα στο φινάλε του ημιχρόνου. Η ΑΕΚ δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά φαινόταν πως όταν πίεζε δημιουργούσε προϋποθέσεις για να φτάσει στον στόχο της.

Ο Γιόχανσον με σούπερ παιχνίδι γέμιζε τη μεσαία γραμμή, ο Μάνταλος έκανε όλο το παιχνίδι και ο Αραβίδης απειλούσε σε κάθε φάση την εστία του Ολυμπιακού. Την ίδια στιγμή, σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ απειλήθηκε μόνο στο 39’, όταν από διαδοχικά λάθη ο Μανιάτης σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια από τα όρια της περιοχής. Ο Ολυμπιακός κινούνταν κυρίως από δεξιά με τον Ντοσεβί και τον Σαλίνο, αλλά δίχως να είναι πραγματικά απειλητικός.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με περισσότερη αποφασιστικότητα και επέβαλαν τον ρυθμό τους. Εβλεπαν τα κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού και έψαχναν τρόπο να τα εκμεταλλευθούν, όπως στο 54’ όταν ο Πλατέλλας πέρασε μαγική ασίστ στον Μάνταλο, αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε με τα πόδια στη μεγαλύτερη στιγμή του ματς μέχρι εκείνο το σημείο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, πάλι ο Μάνταλος έπιασε μονοκόμματο βολέ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι, βάζοντας φωτιά στην εξέδρα.

Ο Περέιρα τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο και του Φορτούνη στο ματς. Η ΑΕΚ είχε την ατυχία με τον τραυματισμό του Μάνταλου, που έκανε τον Δέλλα να ρίξει στο ματς τον Ντακόλ. Ο Βραζιλιάνος πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Αραβίδη αριστερά και τον Μπαρμπόσα σε ρόλο οργανωτή. Ο Ντακόλ πήγε να κάνει τη ζημιά στη φάση του 70’, όταν πήρε τη μπάλα και σούταρε από μακριά, αλλά ο Ρομπέρτο μπλόκαρε και πάλι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει και στο 77’ έγινε η φάση του ματς. Ο Σοϊλέδης αδράνησε, ο Ντομίνγκεζ γύρισε παράλληλα με την εστία στη μικρή περιοχή και ο Ντοσεβί σε ανεπανάληπτο τετ α τετ την έστειλε στο δοκάρι για να μπλοκάρει ο Ανέστης στη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός πλέον έβγαινε κατά κύματα στην επίθεση και η ΑΕΚ είχε μεγάλο πρόβλημα στην αριστερή πλευρά. Ο Δέλλας έριξε στο ματς τον Ρόβα αντί του Μπαρμπόσα για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΚ, άστοχη έξοδος του Ανέστη και μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Μποτία σε άδειο τέρμα που απέκρουσε ο Τζανετόπουλος. Ο Ολυμπιακός πίεζε και το κακό έγινε στο 89’, όταν ο Φορτούνης βγήκε και πάλι στην αδύναμη αριστερή πλευρά της ΑΕΚ και γύρισε στον Χάρα που πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αμέσως μετά υπήρξε είσοδος ορισμένων ανεγκέφαλων και υπήρξε διακοπή του ματς.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (87’ Μ. Ντούνης), Μάνταλος (67’ Ντακόλ), Μπαρμπόσα (81’ Ρόβας), Αραβίδης

Ολυμπιακός (Β. Περέιρα, 4-2-3-1): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μανιάτης (52΄Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (65’ Φορτούνης), Ντοσεβί, Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ (11’ Αφελάι), Χάρα

Ο Καλογερόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μάνταλο (24’), Μπακάκη (82’), Πλατέλλα (87’), Μιλιβόγεβιτς (43’), Μποτία (71’), Κασάμι (80’)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X