Ο Αλμέιδα πλέον ξέρει καλά, τι χρειάζεται η μεγάλη εβδομάδα

Ο Αλμέιδα πλέον ξέρει καλά, τι χρειάζεται η μεγάλη εβδομάδα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι το διάβασμα της εβδομάδας που θα κρίνει την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Είναι πολύ καθαρό νομίζω, πως για την ΑΕΚ η υπόθεση τίτλος, παίζεται μέσα στην εβδομάδα που έχει μπροστά της. Τα παιχνίδια με Άρη, με Παναθηναϊκό και με ΠΑΟΚ, από Κυριακή σε Τετάρτη και πάλι σε Κυριακή, θα κρίνουν αν θα έρθει ή το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω πόντους και βαθμολογίες. Άλλωστε θαρρώ πως είναι πολύ σαφές, πως αυτά τα ματς θα τα κρίνουν όλα.

Δεν είναι μια εύκολη συνθήκη έτσι κι αλλιώς να έχει τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Όποια και αν είναι αυτά τα ματς. Στα μάτια τα δικά μου, εξακολουθεί η ΑΕΚ να έχει μεγάλο πλεονέκτημα σε τέτοιου είδους συνθήκη, διότι έχει ένα ρόστερ που μπορεί να το ανοίξει. Ακόμα και σε μια στιγμή που κάποιοι παίκτες ενδεχομένως να μην είναι σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι.

Νομίζω δηλαδή, πως εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, ο Αλμέιδα ξέρει πως κάποιους παίκτες μπορεί να τους εμπιστευτεί για να κάνουν την δουλειά που έχει ανάγκη τώρα η ΑΕΚ, παρότι γενικώς φέτος ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Είναι θέμα ποιότητας και κυρίως ζήτημα προσωπικότητας των ποδοσφαιριστών, που βοηθάει σ’ αυτό. Και ο Αλμέιδα το ξέρει καλά. Εξ ου και μπορεί και να δούμε επιλογές στην ενδεκάδα, που ίσως δεν τις περιμένουμε και καθόλου.

Επίσης έχει σημασία πως αυτή την δύσκολη συνθήκη η ΑΕΚ την ξέρει καλά. Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει σε μια εβδομάδα με τρία υψηλών απαιτήσεων παιχνίδια. Ούτε καν η πρώτη φορά που ένα σερί συνεχόμενων απαιτητικών παιχνιδιών, κρίνει έναν τίτλο. Έχει ξανακάνει και το ένα και το άλλο. Όχι με ακριβώς ίδιους αντιπάλους, ούτε με ακριβώς ίδια δεδομένα και συνθήκες. Αλλά η εμπειρία που έχει γράψει, θα μετρήσει πολύ, γιατί έτσι λειτουργεί ο Αλμέιδα.

Δεν έχει περάσει παρά μόνο λίγος καιρός, που η ΑΕΚ έπαιξε μέσα σε μια εβδομάδα με Ολυμπιακό, με Παναθηναϊκό και με ΠΑΟΚ. Έκανε μια νίκη, μια ήττα και μια ισοπαλία. Μ’ αυτή την σειρά. Ο Αλμέιδα δεν είναι από τους προπονητές που όταν έρθει μια νίκη, όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Το ακριβώς αντίθετο. Έχει μελετήσει πολύ και πολύ προσεκτικά το ματς που κέρδισε με τον Ολυμπιακό.

Χρήσιμα μαθήματα…

Όπως και έχει μελετήσει πολύ προσεκτικά όσα έγιναν με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Και μεμονωμένα για το τι έγινε στα συγκεκριμένα παιχνίδια αλλά και σε συνάρτηση με το γεγονός πως ήταν μια ακολουθία τριών ματς, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Η ΑΕΚ σ’ εκείνη την τριάδα αγώνων πήρε πολύ λιγότερους βαθμούς απ’ αυτούς που προσδοκούσε. Και γι αυτό υπήρχαν λόγοι τους οποίους ο Αλμέιδα έχει ψάξει. Τους έχει ψάξει για τους αξιολογήσει και κυρίως να τους αξιοποιήσει, σ’ αυτή την τριάδα παιχνιδιών που έχει η ΑΕΚ μπροστά της. Σχεδόν το είπε αυτό, μετά το ματς της προηγούμενης Κυριακής με τον Άρη.

Ο Αλμέιδα υπολογισμούς δεν κάνει όσον αφορά τους βαθμούς. Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο. Ο Αλμέιδα βάζει την ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο για να κάνει το παιχνίδι της και να πάρει τη νίκη. Αυτό έκανε στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ, όταν βόλευε και η ισοπαλία. Αυτό θα κάνει αν, για παράδειγμα, στο ματς της επόμενης Κυριακής στην Τούμπα, βολεύει ακόμα και η ισοπαλία. Υπάρχουν διάφορες επ’ αυτού απόψεις και θα ψέξω ποτέ κανέναν γι αυτή που υποστηρίζει. Αλλά στα μάτια τα δικά μου, η ομάδα που επιλέγει το βόλεμα, σπάνια δικαιώνεται. Μπορεί να έχω και λάθος.

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ το έχει ζήσει και πρόσφατα, το έχει ξαναζήσει και πριν από καιρό, αυτό που πρόκειται να κάνει από την Κυριακή και μετά. Ακόμα και στα περυσινά πλέι οφ, για να μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα, έπρεπε να ανταποκριθεί σε μια σειρά αγώνων ανά τρείς μέρες, που είχε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, πάλι Ολυμπιακό και στο τέλος Άρη. Και αυτή την εμπειρία θα την μετρήσει ο Αλμέιδα στην προετοιμασία γι αυτή την εβδομάδα που έρχεται.

Πιο πολύ όμως, θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία από το πρόσφατο σερί, με τα τρία ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Άλλωστε τους δυο από τους τρεις, έχει να αντιμετωπίσει και τώρα. Απλώς αντίστροφα ως προς τις έδρες. Αλλά και πάλι πρώτα Τετάρτη Παναθηναϊκό και μετά Κυριακή τον ΠΑΟΚ. Βεβαίως τώρα υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά που και αυτή μπορεί να παίξει τον ρόλο της. Είναι η τελευταία… γκαζιά που πρέπει να πατήσουν όλοι μέσα στην ΑΕΚ. Είναι η τελευταία και πιο καθοριστική φορά μέσα στην φετινή σεζόν, που θα κληθούν να παίξουν τρια ματς σε μια εβδομάδα.

Δεν τελειώνει την επόμενη Κυριακή το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Αλλά μετά η ΑΕΚ θα έχει να δώσει ένα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ένα ματς εντός έδρας με την Λαμία. Και όχι νωρίτερα από τις 12 Μάη. Δηλαδή δυο εβδομάδες αργότερα. Το μεγαλύτερο στοίχημα, είναι να δώσουν το μεγαλύτερο γκάζι τους, όλες τις δυνάμεις τους, τώρα, σ’ αυτή την εβδομάδα. Εδώ που θα κριθούν τα πάντα. Η διαχείριση που πρέπει να κάνει ο Αλμέιδα, η ενέργεια που πρέπει να διαχειριστούν οι παίκτες, είναι γι αυτά τα τρία ματς ανά τρείς μέρες που έρχονται. Μ’ ότι αυτό συνεπάγεται.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X