ΑΕΚάρα «τέλειωσε» τους στο «καμίνι» της Νέας Φιλαδέλφειας! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

ΑΕΚάρα «τέλειωσε» τους στο «καμίνι» της Νέας Φιλαδέλφειας! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚάρα «καθαρίζει» απόψε τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» και κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H AEK μπαίνει στη 2η αγωνιστική των play offs της Super League ως πρωτοπόρος και γνωρίζει πως αν απόψε νικήσει τον Ολυμπιακό (20:30, Cosmote Sport 1HD, LIVE μετάδοση ENWSI TV) παραμένει στην κορυφή με πιθανότητες να αυξήσει την διαφορά της από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αναλόγως τι θα συμβεί στο μεταξύ τους ντέρμπι κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, πήγε στην διακοπή ούσα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (στο +2 από τον ΠΑΟΚ, στο +3 από τον Παναθηναϊκό και στο +5 από τον Ολυμπιακό). Εκεί όπου επανήλθε μετά την εντυπωσιακή τεσσάρα (0-4) στην έδρα της Λαμίας στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών τους.

Έτσι με τον «αέρα» της κορυφής και παρουσία 33.000 θεατών η ΑΕΚ θα επιδιώξει να νικήσει τους Πειραιώτες για δύο λόγους. Αφενός για να παραμείνουν πρώτοι, γνωρίζοντας και το αποτέλεσμα νωρίτερα, στις 18:00, στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (ενδεχομένως δηλαδή και να αυξήσουν τη διαφορά τους). Αφετέρου, για να βγάλουν ουσιαστικά… off έναν συνδιεκδικητή τους.

Από την άλλη πλευρά, για τους «ερυθρόλευκους» το ντέρμπι αποτελεί ουσιαστικά έναν τελικό. Κι αυτό διότι σε περίπτωση ήττας θα μείνουν στο -8 από την κορυφή, έχοντας και άλλες δύο ομάδες από πάνω τους για να κυνηγούν.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Με όλα τα όπλα στην φαρέτρα της η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, με τον Αλμέιδα ως είθισται τις τελευταίες αγωνιστικές να μην ανακοινώνει αποστολή.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι πως ο Αλμέιδα έχει στα χέρια του όλα τα διαθέσιμα όπλα, καθώς ουσιαστικά απουσίες δεν υπάρχουν. Αυτό σημαίνει πως θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα έχοντας στο μυαλό του όμως σίγουρα ένα πλαίσιο διαχείρισης λόγω της εβδομάδας μεγάλων απαιτήσεων που είναι μπροστά.

Σε ό,τι αφορά στα της ενδεκάδας, υπάρχουν οι λεγόμενοι… σίγουροι και τα διλήμματα.

Κάτω από τα δοκάρια ο Στάνκοβιτς είναι η πρώτη επιλογή. Στην άμυνα, ο Ρότα έχει σαφές προβάδισμα για τα δεξι απέναντι στον Σιντιμπέ, με τους Χατζισαφί-Πήλιο να δίνουν μάχη για τα αριστερά. Στο κέντρο άμυνας ο Βίντα είναι… μέσα με τον Μουκουντί να έχει προβάδισμα έναντι του Κάλενς για την έτερη θέση στα στόπερ.

ΑΕΚάρα «τέλειωσε» τους στο «καμίνι» της Νέας Φιλαδέλφειας! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Στη μεσαία γραμμή αν ο Αλμέιδα επιλέξει δίδυμο Σιμάνσκι-Γιόνσον, τότε ο Πινέδα ίσως πάει αριστερά ή και σε ελεύθερο ρόλο, ενώ αν ο Πινέδα παίξει χαφ, τότε ένας εκ των δύο προαναφερθέντων θα μείνει εκτός.

Όσο για τα άκρα πλην Πινέδα, υπάρχουν τρεις επιλογές με Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ και Ελίασον. Στη γραμμή κρούσης, ο Λιβάι Γκαρσία θα είναι στην κορυφή και λίγο πιο πίσω θα δούμε πιθανότατα τον Τσούμπερ, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και κάποια άλλη επιλογή, καθώς είναι διαθέσιμος και ο Μάνταλος, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε και έκπληξη από τον Αλμέιδα.

Το πλάνο του Ολυμπιακού

Στους εκλεκτούς του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός δεν θα βρίσκεται – μη αναμενόμενα υπό την έννοια πώς το πρόβλημά του προέκυψε τελευταία στιγμή – ο Ορτα. Ο Πορτογάλος λόγω τραυματισμού του (με ενοχλήσεις στο πόδι και έτσι προφυλάσσεται) τέθηκε off και σε συνδυασμό με την απουσία του Αλεξανδρόπουλου, που είναι επίσης τραυματίας, φέρνει με τον Βάσκο τεχνικό με μείον 2 λύσεις για το κέντρο του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα, οι πιο… σίγουροι δείχνουν οι Ορτέγα, Κάρμο, Ρέτσος, Εσε, Τσικίνιο, Ποντένσε και Ελ Καμπί. Κατά τα λοιπά εάν ο Πασχαλάκης δεν κριθεί στο 100% θα επιλεγεί ο Τζολάκης και εάν ισχύσει το ίδιο και με τον Ροντινέι θα χριστεί βασικός ο Κίνι. Μάλιστα ο Τζολάκης ίσως είναι ένα… κλικ πιο πάνω αυτή τη στιγμή (για βασικός).

Στην περίπτωση του 4-3-3 με Καρβάλιο πάντως η 11άδα θα διαμορφωθεί ως εξής: Τζολάκης (ή Πασχαλάκης) – Ορτέγα, Κάρμο, Ρέτσος και Ροντινέι (ή Κίνι) – Εσε, Τσικίνιο και Καρβάλιο – Φορτούνης (ή Μασούρας), Ποντένσε και Ελ Καμπί. Εάν το σχήμα θα είναι με Φορτούνη και Μασούρα τότε μπορεί να εξελιχθεί ως εξής: Τζολάκης (ή Πασχαλάκης) – Ορτέγα, Κάρμο, Ρέτσος και Ροντινέι (ή Κίνι) – Εσε, Τσικίνιο και Φορτούνης – Μασούρας, Ποντένσε και Ελ Καμπί.

Θυμίζουμε πώς η αποστολή του Ολυμπιακού απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Καρβάλιο, Μπιανκόν, Ορτέγα, Κάρμο, Τσικίνιο, Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί, Έσε, Κίνι, Ρέτσος, Γιόβετιτς, Μασούρας, Ναβάρο, Πασχαλάκης, Ποντένσε, Ροντινέι, Τζολάκης, Ζέλσον Μαρτίνς, Μπότης, Φορτούνης και Ιμπόρα.

Οι διαιτητές του ΑΕΚ – Ολυμπιακός

  • Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
  • A’ Βοηθός: Ματέι Ζούνιτς (Σλοβενία)
  • Β’ Βοηθός: Μάνουελ Βιντάλι (Σλοβενία)
  • 4ος διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδα)
  • VAR: Νέιτς Καϊτάζοβιτς (Σλοβενία)

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X