Προκαλεί συνεχώς αντιδράσεις ο Γιουγκ, που η ΚΕΔ όρισε στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Προκαλεί συνεχώς αντιδράσεις ο Γιουγκ, που η ΚΕΔ όρισε στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΚΕΔ όρισε τον Ματέι Γιουγκ στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός και μόλις πριν από λίγες μέρες ο ίδιος διαιτητής τα είχε κάνει «μαντάρα» στο Μούρα - Ολίμπια (1-1)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΚΕΔ όρισε τον Σλοβένο, Ματέι Γιουγκ να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και η επιλογή αυτή είναι λογικό να προκαλεί ερωτήματα με δεδομένη ειδικά την παρουσία του διεθνούς ρέφερι στο τελευταίο ματς στο σλοβένικο πρωτάθλημα ανάμεσα στην Μούρα και την Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Και πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι… Κατ’ αρχήν το ματς έληξε με 1-1 με την Ολίμπια να φωνάζει ακόμα και σήμερα για τα σφυρίγματα του Γιουγκ. Για ποιο λόγο; Μα, φυσικά, για την φάση στην έναρξη του ματς και δη πριν την επίτευξη του 1-0 από πλευράς γηπεδούχων.

Όπως φαίνεται στα πλάνα η φάση είναι ξεκάθαρη. Ο Ρόμπερτ Τσακς που εν συνεχεία σκόραρε, πάτησε στην μεσαία γραμμή τον Αχμέτ Μουχαμέντμπεγκοβιτς. Ο Γιουγκ δεν σταμάτησε το παιχνίδι, άφησε το πλεονέκτημα χωρίς να το υποδείξει με το χέρι του. Υπάρχει, όμως, η πιθανότητα να μην είδε καν την παράβαση. Οι παίκτες της Ολίμπια άλλαξαν τρεις πάσες, έχασαν την μπάλα και η Μούρα με κόντρα και με σκόρερ, τον Τσακς πήρε το προβάδισμα.

Γιατί δεν επενεβη ο VAR; Διότι δεν είχε την εξουσία, καθώς η μπάλα άλλαξε πόδια και η Ολίμπια δεν έχασε την κατοχή κατευθείαν. Έτσι το γκολ μέτρησε με την Ολίμπια, ωστόσο, να φωνάζει δικαίως για ένα φάουλ-μαρς που δεν είδε ο Γιουγκ.

Προκαλεί συνεχώς αντιδράσεις ο Γιουγκ, που η ΚΕΔ όρισε στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το ματς, τέλος πάντων, έληξε με 1-1 με τον προπονητή της Ολίμπια, τον Ζόραν Ζέλικοβιτς, να μην κρύβει την δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Γιουγκ. «Προφανώς δεν γνωρίζω πολύ καλά τους κανόνες», είπε με ειρωνική διάθεση. «Το 1-0 της Μούρα είναι πολύ αμφιλεγόμενο. Έγινε φάουλ στον παίκτη μας και μετά δεχθήκαμε ένα γκολ από αυτό. Αν αυτό δεν επηρέαζε το σκορ, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους κανόνες, δεν έπρεπε να μετρήσει γκολ. Οι διαιτητές μάλλον θα πουν ότι είχαμε ήδη την μπάλα στα πόδια μας, αλλά ήταν φάουλ και μάλιστα κίτρινη κάρτα. Στο σεμινάριο, μας διδάσκουν ότι όταν πατάς έναν αντίπαλο παίκτη όπως έγινε στην φάση αυτή, σφυρίζεται φάουλ και παίρνεις και κίτρινη κάρτα».

Επί του θέματος, όμως, τοποθετήθηκε και ο κορυφαίος Σλοβένος διαιτητής, Νταμίρ Σκόμινα που το 2021 αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων στα γόνατα.

Ο Σκόμινα υποστήριξε πως «ο Γιουγκ πήρε μία λανθασμένη απόφαση» και επισήμανε: «Δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα εδώ, γιατί η κατάσταση αυτή συνέβη στη μεσαία γραμμή. Θα άφηνα το πλεονέκτημα αν κάτι ήταν πραγματικά υποσχόμενο ή αν υπήρχε μια ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ. Το πιο λογικό θα ήταν να σταματήσω το παιχνίδι μετά από ένα φάουλ και Θα πρέπει να γίνει από κάποιον από την ομάδα διαιτησίας. Αν δεν το είδε ο Γιουγκ, έπρεπε να ενημερωθεί είτε από τους βοηθούς είτε από τον 4ο».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X