Περίμενε πολύ η ΑΕΚ, αλλά τώρα είναι εκεί που θέλει!

Περίμενε πολύ η ΑΕΚ, αλλά τώρα είναι εκεί που θέλει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη νέα πραγματικότητα της ΑΕΚ που αποτελεί οδηγό για το φινάλε της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όλα πάνε καλά. Με την αύρα της Νέας Φιλαδέλφειας, η Εθνική ομάδα έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Φαινόταν εύκολο, αποδείχθηκε εύκολο, αλλά πιστεύω πως άπαντες έχουν κατανοήσει πλέον πως το βατό κάθε πράγματος αποδεικνύεται μέσα στο γήπεδο. Τώρα απομένει το πιο δύσκολο κομμάτι με την Γεωργία, αλλά έχουμε χρόνο μέχρι εκεί. Επί του παρόντος, μπορούμε να κάνουμε κάποιες σκέψεις για την ΑΕΚ ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Δεν ξέρω κατά πόσον έγινε σαφές αυτό το διάστημα, αλλά αυτή η περίοδος με τους παίκτες που ταξίδεψαν στην Κύπρο, αλλά και εκείνους που ήταν ενεργοί στις Εθνικές τους ομάδες (ο Γκατσίνοβιτς έπαιξε με τη Σερβία, αν και έχουμε ξεχάσει πόσο μακριά είναι ο καιρός που εμφανίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ), ήταν μόλις η δεύτερη στη διάρκεια της σεζόν, όπου το ιατρικό δελτίο είναι «λευκό». Δεν υπάρχει ούτε ένας τραυματίας, δεν υπάρχουν ζητήματα που να δημιουργούν προβληματισμό και δεδομένες απουσίες στο μυαλό του Αλμέιδα.

Το πρόβλημα και η λύση

Οσο και εάν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι προπονητές έχουν μάθει να συμβιβάζονται με τη συγκεκριμένη κατάσταση – αυτός είναι και ένας βασικός λόγος άλλωστε που τα ρόστερ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα ρόστερ σε όλες τις ομάδες, ειδικά εκείνες που κάνουν πρωταθλητισμό – αυτό που συνέβη στη φετινή ΑΕΚ ξεπερνά το όριο επιφυλακής. Πολλά ζητήματα, αρκετά μυϊκά προβλήματα, τραυματισμοί ακόμα και στην προπόνηση, που στερούσαν επιλογές από την ομάδα.

Θεωρώ άκρως σημαντική την παραδοχή Αλμέιδα κατά την τελευταία συζήτηση μας, όταν αποδέχθηκε πως υπήρξαν πράγματα που δεν λειτούργησαν καλά. Όπως είπε και εκείνος, υπάρχουν πράγματα που ενδεχομένως πρέπει να διαμορφώσουν εκείνος και οι συνεργάτες του. Αλλωστε, για όλο το επιτελείο ήταν μια νέα συνθήκη αυτή με τα υψηλής έντασης ματς μεσοβδόμαδα, που δεν υπάρχουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θα πρέπει να είναι κανονικότητα για την ΑΕΚ.

Η ευτυχής συγκυρία

Ο,τι και εάν συνέβη σε αυτό το διάστημα, είναι μάθημα για το μέλλον. Στο σήμερα, η Ενωση μπορεί να απολαμβάνει για πρώτη ουσιαστικά φορά την προετοιμασία πριν από σειρά κομβικών αναμετρήσεων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τη δυνατότητα να έχει όλες τις επιλογές στα χέρια του Αλμέιδα. Μόνο μικρό δεν είναι αυτό, ειδικά από τη στιγμή μάλιστα που θα είναι ένα σπριντ με συνεχόμενα μεγάλα ματς, που θα απαιτήσουν το μέγιστο από κάθε ποδοσφαιριστή.

Η συγκυρία είναι ακόμα πιο ευνοϊκή για την ΑΕΚ, από τη στιγμή που βλέπει για πρώτη φορά μετά από καιρό να είναι όχι απλά διαθέσιμοι, αλλά και σε καλή κατάσταση ιδιαίτερα σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Οσα φανέρωσε το φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού, όσο και εάν πάντα ένα παιχνίδι τέτοιου χαρακτήρα δεν είναι απόλυτα ενδεικτικό της κατάστασης, πείθουν πως τα πράγματα είναι σε εξαιρετικό σημείο σε όλα τα επίπεδα.

Η στιγμή του Αραούχο

Προφανώς, αυτή είναι η στιγμή του Αραούχο. Σε μια κρίσιμη καμπή της καριέρας του, τώρα που καλείται να αποφασίσει αν η μοίρα θα τον κρατήσει στην Ελλάδα, θα επιστρέψει στο Λας Πάλμας ή θα πάει σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη, είναι σημαντικό να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Να δώσει όσα μπορεί, να μεταδώσει στην ομάδα το πνεύμα νικητή, την αυταπάρνηση και το πείσμα που έχει, να φτιάξει το μέλλον του.

Στην ΑΕΚ είναι απόλυτη συνείδηση πλέον, ότι σε κάθε μεγάλη απόφαση είναι καλό να υπάρχουν μεγάλες επιτυχίες και θετικό κλίμα. Εχει φανεί αυτό πολλές φορές, μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης και για την περίπτωση Αραούχο. Αν ο Αργεντινός συμβάλει και είναι καθοριστικός στην κατάκτηση ξανά του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, εκτιμώ πως αυτόματα θα ανεβάσει κατακόρυφα τις πιθανότητες να βρεθεί η χρυσή τομή και να συνεχίσει με τα «κιτρινόμαυρα».

Ο Αραούχο έδειξε στην Κύπρο να βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, αλλά πλέον να αποκτά και αγωνιστικό ρυθμό που του έλειπε. Είναι σημαντικό επίσης, πως έδωσε ξανά στο παιχνίδι της ΑΕΚ στοιχεία που δεν μπορεί να προσφέρει κανείς άλλος, όπως είναι το πρεσάρισμα ψηλά. Είναι μια κατάσταση win win. Η ΑΕΚ χρειάζεται τον καλό Αραούχο, ο Αραούχο έχει ανάγκη ένα καλό φίνις με την ΑΕΚ, που μπορεί να διαμορφώσει νέα δεδομένα.

Η διαφορά με Μουκουντί

Πέραν του Αραούχο, η ΑΕΚ είχε ανάγκη να δει ξανά τον Μουκουντί να φορά τη φανέλα της και να αποτελεί λύση. Προφανώς, ουδείς μπορεί να έχει παράπονο από την προσαρμογή του Κάλενς, ο δε Αλμέιδα δείχνει πως τον εμπιστεύεται απόλυτα ως παρτενέρ του Βίντα. Ωστόσο, στα δικά μου μάτια, ο Μουκουντί είναι μαζί με τον Κροάτη το καλύτερο δίδυμο, καθοριστικοί στην κατάκτηση του νταμπλ πέρυσι από την Ενωση, με τον Καμερουνέζο μάλιστα να είναι και καλύτερος εκ των δύο.

Με τον Μουκουντί δεν είναι μόνο η αμυντική συνοχή, το ύψος και τον όγκο που προσθέτει στην άμυνα της ΑΕΚ και ιδιαίτερα στις στατικές φάσεις, όπου αμυντικά έχει ζητήματα. Κατά την κρίση μου, το μείζον της παρουσίας του «Μούκου» είναι η ικανότητα να κάνει παιχνίδι από πίσω. Αυτή η εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, η δυνατότητα να κάνει απαλλαγή από τον αντίπαλο επιθετικό και να περνά την μπάλα κάθετα στις γραμμές, είναι κάτι που δεν υπάρχει σε άλλο στόπερ της ΑΕΚ (εξαιρώ ίσως τον Μήτογλου).

Η ερεθιστική ιδέα με Λιούμπιτσιτς

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X