Λάτσιο: Εξέτασε τον Αλμέιδα, κατέληξε στον Τούντορ - Στη Ρώμη για τις υπογραφές ο Κροάτης

Λάτσιο: Εξέτασε τον Αλμέιδα, κατέληξε στον Τούντορ - Στη Ρώμη για τις υπογραφές ο Κροάτης
Photo Credits: INTIME

Ο Ιγκόρ Τούντορ θα είναι ο νέος τεχνικός της Λάτσιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ίγκορ Τούντορ είναι κι επίσημα ο νέος τεχνικός της Λάτσιο.

Ο Κροάτης τεχνικός, ο οποίος έχει εργαστεί και στη χώρα μας για τον ΠΑΟΚ, συμφώνησε με τον ιταλικό σύλλογο κι αφίχθη στη Ρώμη για να πιάσει δουλειά.

Η Λάτσιο να θυμίσουμε ότι είχε στη λίστα της και τον τεχνικός της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα, αλλά προκρίθηκε η περίπτωση του Τούντορ, ο οποίος ήταν κι ελεύθερος κι έτσι ο 46χρονος προπονητής θα καθοδηγήσει την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο νεαρός Έλληνας γκολκίπερ Χρήστος Μανδάς.

Ο Τούντορ γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1978 στο Σπλιτ. Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του στη Χάιντουκ Σπλιτ, από την οποία πήγε στη Γιουβέντους το 1999. Στο Τορίνο έμεινε επτά χρόνια και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Τον Ιανουάριο του 2005 πήγε δανεικός στη Σιένα, όπου παρέμεινε μέχρι και το τέλος της σεζόν 2005-06 όταν κι επέστρεψε στη Γιουβέντους δίχως να καταφέρει ν’ αγωνιστεί λόγο τραυματισμού. Το 2007 γύρισε στη Χάιντουκ και το 2008 έκλεισε την καριέρα του.

Με την Εθνική Κροατίας αγωνίστηκε σε δύο Μουντιάλ (1998, 2006) κι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2004). Συνολικά είχε 57 συμμετοχές και 3 γκολ.

Το 2009 κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Χάιντουκ, ως άμεσος συνεργάτης του Ιταλού Εντοάρντο Ρέγια κι αποχώρησε το 2010 όταν ο Ρέγια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λάτσιο. Το 2011 ανέλαβε προπονητικό ρόλο στα τμήματα υποδομής της Χάιντουκ, ενώ ο Ιγκόρ Στίματς το ίδιο διάστημα τον έχρισε βοηθό προπονητή στην εθνική Κροατίας.

Η εμπειρία του στο κομμάτι τον Ακαδημιών σε συνδυασμό με την προσωπικότητά του, έκαναν τη Χάιντουκ να του εμπιστευτεί την καθοδήγηση της πρώτης ομάδας, αφού λόγω οικονομικών προβλημάτων στηριζόταν σε νεαρούς, δικούς της ποδοσφαιριστές.

Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Κροατίας σε διπλό τελικό κόντρα στη Λοκομοτίβα. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 στην οποία η νεανική Χάιντουκ τερμάτισε στην τρίτη θέση, ο Τούντορ υπέβαλε την παραίτησή του.

Τον Ιούνιο του 2015 ανέλαβε προπονητής στον ΠΑΟΚ κι απολύθηκε οκτώ μήνες μετά, στις 9 Μαρτίου 2016.

Κατόπιν, εργάστηκε στην Τουρκία, στις Καραμπούκσπορ και Γαλατά, συνέχισε στην Ιταλία για την Ουντινέζε, επέστρεψε στη Χάιντουκ και τα δύο τελευταία χρόνια, πέρασε από τους πάγκους των Βερόνα, Μαρσέιγ.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X